Никога не съм виждал такава подигравка с България!

Московски: Гръцките фермери категорично отказват да си махнат тракторите
Обновена: 20 фев 2016 19:05 | 20 фев 2016 14:45, Елка Василева
391
Никога не съм виждал такава подигравка с България!
Снимка: архив, Reuters

Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България. Това каза транспортният министър Ивайло Московски след проведена среща на ГПП Кулата във връзка с блокадата на българо-гръцката граница, предаде „Фокус“.

„Ако трябва, ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи”, категоричен беше министърът.

Още по темата

По думите му от гръцка страна на срещата, която се е провела, присъствали посланикът на Гърция в България, шефът на полицията на Серес, съветници на посланика, като са се опитали да проведат диалог със самите земеделски производители.

„Това е положението, фермерите категорично отказват да си махнат тракторите. За момента границата от тяхна страна е отворена, но те не дават гаранция кога отново ще си сложат тракторите”, обясни Московски.

Попитан може ли ЕК да се намеси, министърът отговори : „Да се намесват” и добави, че е провел половинчасов разговор с комисарката по вътрешен пазар и индустрия, която много е благодарила на министъра, че я уведомява за ситуацията и е заявила, че ще наблюдават отблизо случая. Министър Московски й е отговорил: „Наблюдавайте, но вече един месец бедстват хората”.

Той каза, че ще продължат да информират европейските институции и е изчерпал всичко, което е можело да бъде договорено помежду им. По думите му гръцките фермери се подиграват зловещо с нас. „Просто съм възмутен от дъното на душата си”, заяви той.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов допълни, че местната власт ще подпомага шофьорите в режима, в който досега го е правила и ако нашите превозвачи решат да продължат с блокадата , ще им осигуряват храна и вода.

Всичките шест гранични пунктове с Гърция остават затворени, съобщи след преговорите Илиян Филипов от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
10
 
17
 
! Отговори
тцЪ преди 8 години
Подигравката с България започна на 09.09.1944 и не е спирала. Да не говорим, че в момента е достигнала своя апогей!
190
8
 
6
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Отдавна бях чела за международната подкрепа на Микис Теодоракис. Години по- късно международна подкрепа имаше и за Анджела Дейвис. Известна е подкрепата и за Джулиан Асандж, за Едуард Сноудън, и редица други, за които не знаем. Всички са борци за права. Права, които касаят много народи. Как реагираме на поредния пример, свързан със защита на права?! - С контра! Дали сме прави?! Гърците пропуснаха два камиона със животни, българите се възмутиха. Бива ли?!
189
13
 
7
 
! Отговори
Един преди 8 години
До АнонименСигурно и на Аристотел, Питагор и Архимед някой друг им е писал трудовете, а българче? Забравих да добавя Талес и Сократ...но ти сигурно изобщо не знаеш нищичко за тези мързеливи гърци, нали? Елада е позната от дълбока древност и е една от люлките на човешката цивилизация . А, българите единственото което умеят до съвършенство е да мразят. Те мразят всичко и всички. И винаги друг им е виновен но българина не е. А, гръцките фермери си търсят правата. Не са стадо...
188
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви времена! Германците търгуват, евреите воюват, а Московски се пише башпатриот български...
187
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
estersveno Герберастките фирми умират
186
7
 
8
 
! Отговори
е? преди 8 години
За благодарност , че им фалират бизнеса , простите софиянци ще отидат и парички да им дадат допълнително по 3 март на мръсните византийци ! Паисий правилно ги е описал такива псевдо българи ...
185
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците не са никъкви Християни защото Александър Македонски се жени за Персийка и после се ражда естественно *** , те си въобразяват че са християни а всъщност са полвин араби полвин гърци
184
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до GaribaldiВ грешка си, и то голяма! Днешните гърци са най-обикновено африканско племе, дошло до тези земи и разрушило всичко, до което се докопа. А за останалото - лъжат, че те са го създали. Ти как виждаш с този мързел и простотия да са изградили велика култура и империя? Ми не става. Други са го направили!
183
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уж Бул.х.растан процъфтявал, пък плаче за Гръчко? Стойте в страната на сбъднатите демокрадични мечти! и без това никой не ви бръсне за слива.
182
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вдигнете винетките!
181
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Герберастките фирми умират - заедно с другите от БСП, ДПС, СДС и пр. където за без пари работят българки и туркини по 12 часа на 5 минути почивка. 300-400 са затворили, затова ***.ът Московски пищи като хванат плъх.
180
4
 
7
 
! Отговори
бойкот преди 8 години
Същите земеделски производители ще искат да ми продадат домати или да им отида на почивка. Е няма как да стане.Аз не тегля пари от банкомат който е на банка с гръцко участие. Не пращам с калта на ПОС който е на банка с Гръцко участие.Вие замисляли ли сте се по тези въпроси. Ще си купите ли Гръцки домати?
179
3
 
13
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
Аз я гледам вече 2 мандата! Как държавата се управлява като мутренска групировка.
178
3
 
1
 
! Отговори
Pfu преди 8 години
Christianski ortodoxalen teror v eu?!
177
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрогата обаче минава спокойно
176
11
 
9
 
! Отговори
ник до 226 преди 8 години
Ако не си спомняш, миналото лято затвориха плажа в Лозенец, защото плуваха лай.а във водата. За колко други места се скри информацията, защото хотелиерите плащат? Знаеш ли? Това е кафяв код-л.*** във морската вода. От 10 години ходим в Гърция на море-виждали сме морски таралежи много-има обувки, никой не е пострадал. Риби бол, лаврака плува до теб. Храна прекрасна. Тежките метали ги виж в "черно море" колко са. Обслужване прекрасно. отношение-усмивки по цял ден. Друго?
175
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В сравнение с подигравката която си направи турския посланик - тази бледнее !
174
5
 
6
 
! Отговори
невъзпитаните преди 8 години
гърци, как могат да се .бават с нас гордите българите редовно през година две не ми ясно?
173
3
 
10
 
! Отговори
Йух преди 8 години
Гърците показват на бягащите в България гръцки фирми, че бизнеса няма да върви така. Затова Ципрас никога няма да се намеси да махне блокадата. Ама това едва ли някой гербераст може да го разбере. А Европейския съюз ни подритва както обикновено
172
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТИРАДЖИИТЕ ВМЕСТО ДА РЕВАТ ДА ПРАВЯТ ОБРАТЕН ЗАВОЙ И ПРЕД БУЛГАРИСТАНСКАТА ПАРЛАМА!АКО ИСКАТ ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА ТОВА Е НАЧИНА!САМО С ЖАЛВАНЕ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА НЯМА ДА СТАНЕ!