Никога не съм виждал такава подигравка с България!

Московски: Гръцките фермери категорично отказват да си махнат тракторите
Обновена: 20 фев 2016 19:05 | 20 фев 2016 14:45, Елка Василева
391
Никога не съм виждал такава подигравка с България!
Снимка: архив, Reuters

Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България. Това каза транспортният министър Ивайло Московски след проведена среща на ГПП Кулата във връзка с блокадата на българо-гръцката граница, предаде „Фокус“.

„Ако трябва, ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи”, категоричен беше министърът.

Още по темата

По думите му от гръцка страна на срещата, която се е провела, присъствали посланикът на Гърция в България, шефът на полицията на Серес, съветници на посланика, като са се опитали да проведат диалог със самите земеделски производители.

„Това е положението, фермерите категорично отказват да си махнат тракторите. За момента границата от тяхна страна е отворена, но те не дават гаранция кога отново ще си сложат тракторите”, обясни Московски.

Попитан може ли ЕК да се намеси, министърът отговори : „Да се намесват” и добави, че е провел половинчасов разговор с комисарката по вътрешен пазар и индустрия, която много е благодарила на министъра, че я уведомява за ситуацията и е заявила, че ще наблюдават отблизо случая. Министър Московски й е отговорил: „Наблюдавайте, но вече един месец бедстват хората”.

Той каза, че ще продължат да информират европейските институции и е изчерпал всичко, което е можело да бъде договорено помежду им. По думите му гръцките фермери се подиграват зловещо с нас. „Просто съм възмутен от дъното на душата си”, заяви той.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов допълни, че местната власт ще подпомага шофьорите в режима, в който досега го е правила и ако нашите превозвачи решат да продължат с блокадата , ще им осигуряват храна и вода.

Всичките шест гранични пунктове с Гърция остават затворени, съобщи след преговорите Илиян Филипов от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Причината българите и най-вече управляващите ги *** да мразят гърците е, че Гърция е православна като Русия.А нашите нови *** ценности повеляват да сме първи дружки на Ердоган и Давитоглу.Дори учебниците преправиха долните национални предатели гербаджиите.Сега децата учат, че турците не са ни били поробители а мирни съжители.И сме им давали от време на време жените си за временно ползване - ей така, от добросъседски чувства.
150
4
 
10
 
! Отговори
ISTINATA преди 8 години
IZVINQVAM SE PYRVO CHE PISHA NA LATINICA! AMI PODIGRAVALI SE S NAS...UNIJAVALI NI...VERNO?!?! VIE CHAK SEGA LI GO USETIHTE GOLEMIQ CHAPAT OTZAD?!?! AMI TE NI GO VKARVAT NAPRED NAZAD I V RITYM ZAVYRTI GO OT 25 GODINI NASAM...OTKAK E POCHNAL VELIKIQ I VECHEN PREHOD!!! UNIJAVAT NI ZASHTOTO NIE SAMI NE SE UVAJAVAME!!! OT TOVA PO QSNO NQMA NAKYDE!
149
5
 
12
 
! Отговори
Ганчо преди 8 години
Министъра е прав в момента с това, че подкрепя нашите превозвачи. Трябва да затегнем блокадата, за да разберат тези гърци, че не може да се бъзикат с нас. Сега трябва и за Великден да затворим, но ние границата и да духат таратора. Но има един малък проблем, ще се наметат наши превозвачи които ще издънят работата и ще предадат блокадата. Бъдете сигурни. Ще пробият блокадата на малките пунктове и тогава всичко е предадено.
148
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та кво ви разправя Ивайло Черничкия - че не бил той виновен, а гърците, които се борят за правата си, а ?А за това, че правителството ни е съставено от кръгли нули и тотални некадърници, пак гърците ли са ни виновни или тия дето ги избират ?
147
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гръцките политици крадоха повече от нашите и сега хората не желаят да им плащат борчовете и са си прави,но пък техните политици даваха и на хората а нашите си крадат само за себе си ,а и като гледам новите заеми скоро ще ги настигнат и минат-бързо се учат, и ние тогава също няма да искаме да им плащаме краденото от наше име
146
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе гербери, толкова ли не можете да намерите един нормелен българин за министър, та сте сложили ***.
145
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя тъмничкия освен да крепи портрета на баце на бюрото си за друго не става!
144
4
 
8
 
! Отговори
ник преди 8 години
До ShoppНали работят хората, избрали са такава рабоа. Как така, защо пътуват натам?
143
18
 
12
 
! Отговори
Банчо преди 8 години
Какво ми пука за българските превозвачи?! На тях дреме ли им за моите неволи и трудноси?! При капитализма е така - всеки си гледа интереса и не му дреме за другия, че да се прецаква сам. Отивам си в Гърция на почивка и това е. На мен лично нищо не са ми направили, че да не ходя там. На Панчо тираджията му е през оная работа за мен. Защо тогава и на мен трябва да ми пука за него и че са го прецакали няколко месеца по-рано. Така е в цял свят - личният интерес е движеща сила.
142
5
 
9
 
! Отговори
до 222 преди 8 години
И какво от това, кой те кара насила да ходиш, като нямаш 3 евро за едно кафе.Освен това за гърците 3 евро не са много пари спрямо доходите им.
141
7
 
4
 
! Отговори
ник до 103 преди 8 години
Какво е "Турсия"? В Албания ще ходиш ти. А, за разлика от теб***** аз в България не почивам от 10 години. Така че, явно ти си ☺. Като не можеш да пишеш, недей.
140
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До до-185 АМИ 1 КАФЕ Е--1 ЕВРО АМА ГРЬКА ИМА МИНИМУМА ПЕНСИЯ ЗА ТЯХ---800 Е ПЛЮС ДОБАБКИЗА БЕДНОС У НАС КРИЯТ ДОБАВКИТЕ ОТ МИН, ПЕНСИЯ ДО МИН . МИНИМУМ ЗА ИЗДРЬЖКА НА 1 ЛИЦЕ КАЛФИН ЗНАЕ ТОВА АМА СИ ТРАЕ
139
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата година за първи път почивах на море в Гърция и съм очарована. Просто нямам думи. Беше като приказка. Само се моля, тия тираджии да вдигнат до лятот блокадата и да не ми провалят моренцето.
138
7
 
13
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Какъв министър е московски, какво прави на границата?А в министерството бомба е паднала!!! (НЕ)видимите резултати, гарантирани от ГЕРБchara.blog.bg/politika/2016/02/20/ne-vidimite-rezultati-garantirani-ot-gerb.1431500
137
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малииии,тук е пълно с гръцки ***!Ай сиктир и на смукачите!
136
3
 
21
 
! Отговори
of 204 преди 8 години
Да, изнесеоха се гръцките фирми в България, защото тук за 300 лв заплата българките им работят по 12 часа, а след работа и ги забавляват - с пълна програма.Къде има такъв ефтинджос освен в ***, страната на Мутрата и мафията.
135
6
 
2
 
! Отговори
до-185 преди 8 години
И кои са я блокирали?А кажи като си толкова отворен!
134
12
 
7
 
! Отговори
до-185 преди 8 години
Българи да бягат в Гърция?!?!То затова половината гръцки фирми се изнесоха тук!Дори среща с Борисов проведоха!Смешници!
133
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да оплюват наетите герберасти гръцкото море, факт е че то е в пъти по-хубаво, по-чисто и по-уредено от българското.Затова тази година пак ще отидем да почиваме в Гърция, пък ако трябва и с ферибота от Бари, Италия.
132
6
 
4
 
! Отговори
до-185 преди 8 години
Хляб-1,1,5 ев. ,Кафе-2-5ев. , кола-5-10ев.