Никога не съм виждал такава подигравка с България!

Московски: Гръцките фермери категорично отказват да си махнат тракторите
Обновена: 20 фев 2016 19:05 | 20 фев 2016 14:45, Елка Василева
391
Никога не съм виждал такава подигравка с България!
Снимка: архив, Reuters

Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България. Това каза транспортният министър Ивайло Московски след проведена среща на ГПП Кулата във връзка с блокадата на българо-гръцката граница, предаде „Фокус“.

„Ако трябва, ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи”, категоричен беше министърът.

Още по темата

По думите му от гръцка страна на срещата, която се е провела, присъствали посланикът на Гърция в България, шефът на полицията на Серес, съветници на посланика, като са се опитали да проведат диалог със самите земеделски производители.

„Това е положението, фермерите категорично отказват да си махнат тракторите. За момента границата от тяхна страна е отворена, но те не дават гаранция кога отново ще си сложат тракторите”, обясни Московски.

Попитан може ли ЕК да се намеси, министърът отговори : „Да се намесват” и добави, че е провел половинчасов разговор с комисарката по вътрешен пазар и индустрия, която много е благодарила на министъра, че я уведомява за ситуацията и е заявила, че ще наблюдават отблизо случая. Министър Московски й е отговорил: „Наблюдавайте, но вече един месец бедстват хората”.

Той каза, че ще продължат да информират европейските институции и е изчерпал всичко, което е можело да бъде договорено помежду им. По думите му гръцките фермери се подиграват зловещо с нас. „Просто съм възмутен от дъното на душата си”, заяви той.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов допълни, че местната власт ще подпомага шофьорите в режима, в който досега го е правила и ако нашите превозвачи решат да продължат с блокадата , ще им осигуряват храна и вода.

Всичките шест гранични пунктове с Гърция остават затворени, съобщи след преговорите Илиян Филипов от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе как няма да ни се подиграват......не сме единни.....селяните вчера ходили и се карали със шофьорите да отварят границата че нямало да има гръцки туристи за събота и неделя....не му пука че човека и той семейство храни и стой на границата вече пет дена....но какво очакваш пет века съжителство си казва думата....жалко че вчера празнувахме годишнина на Апостола той не умря за тази България......
130
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 8 години
ами благодарение на такива като вас
129
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до-185Чакаме да ни информираш колко струват.
128
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Византийските номера край нямат . Ядат и пият без пари , а сега олеле майко . Интересно кой трябва да връща над 300 милиарда евро след като гърците не искат . Сигурно ние , а другари византийци .
127
3
 
5
 
! Отговори
до-185 преди 8 години
Я не ми говорете пълни глупости!Някой знае ли колко струва едно кафе или кока кола в Гърция?!Смешници!
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до-185Защо нещо невярно ли съм написал?
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ДАКаква полза имат че ще отиде пак *** за 4 дни носейки си повечето продукти от вкъщи ли? На голяма далавера ще са да знаеш.
124
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GAR4OLQTA SI ZA6TITAVAT INTERESITE,A POLITICITE NI SVALQT GA6TITE ZA DA GI XARESA EVROPA
123
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА ХОРАТА ИСКАТ ДА ИМ РАЗБИЯТ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО НОРМАЛНО Е ДА ПРОТЕСТИРАТИ НИЕ СКОРО ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГАМЕ ЧЕ НЕ СЕ ИЗДЪРЖА ВЕКИ
122
6
 
16
 
! Отговори
за какво иде реч преди 8 години
България е на този хал заради такива като тоя и шефа му които управляваха последните 25 години . Вече никой не ни бръсне за нищо,а и държава няма остана само една територия под това име.
121
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 165Викаш на нашето море си е по добре а? Друго си е члага,селяния,кофти обслужване,високи цени и други такива екстри.
120
6
 
17
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Блокирайте,българи!Пиле да не прехвръкне!Блокирайте и по 3 март-най-вече!!!Защото съм сигурен,че византийците за четирите почивни дни ще се махнат-нямат полза.Затова вие стойте там по празниците.Ние сме с вас!!
119
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в моя малък град има 3 средно големи оранжерии за домати а в село близко до нас подобни за краставици!Вие ако сте злобни към вас самите си е ваш проблем!
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 173Ами може да няма "връзки" да се уреди безработния.В България всичко е на принципа "мой човек"!
117
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какво коментираме! Има ред и правила в ЕС!Там ясно е посочено свободното движение на хора ,стоки и капитали!По всичко личи че нарушават правилата!Интересното е че е със мълчаливото съгласие на властта им!За подобно поведение трябва да има последици!
116
4
 
2
 
! Отговори
до 172 преди 8 години
Имаш пройзводство Разбира се с Братята си от Анадола вкарвате Домато у Несвяс
115
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците много ни мразят. Това изразява и коментар 167.Всички бежанци на българската граница трябва да се държат пред граничната бразда по повече от четири седмици, в студа, дъжда, без храна, без вода. По толкова седмици, колкото продължава блокадата на българо-гръцката граница.Българите не сме им мили на брюкселските чиновници, а ислямистите, които идват да лежат на помощи и да ни избиват, са ими мили!Цялата армия по границата и пиле да не прехвръкне поне 5 седмици!Ясно ли е Бъчварова?
114
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смотаните гърци блокират само България защото ако не знаете вече имаме 90% собствено производство на краставици и 70% на домати и това ги дразни!
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БЪЛГАРИНХората вземат 600лв. ако работят ВСЕКИ ДЕН ПО МНОГО!Болнични - не можеОтпуск - не можеКодекс на труда - забравиНаистина трябва да се работи навън.
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нима не са пияни *** гръците които затварят само границата с България пиейки си пиенето там на смени?!!!