Без шанс за реформа, докато политиците гледат джоба си

Така няма да мръднем крачка напред, прогнозира Маргарита Попова
21 фев 2016 19:45,
50
Без шанс за реформа, докато политиците гледат джоба си
Снимка: БТА

Няма да направим никакви реформи и няма да мръднем крачка напред, докато непросветени политици гледат само навън и към джоба си, а не вътре към това, което се случва на родната ни земя, у дома. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на Втората национална конференция на клубовете "Млади възрожденци", която се състоя днес във Военна академия "Г. С. Раковски".

По думите й реформата в образованието няма да се случи, докато не се погледне на родолюбивото възпитание като процес, в който участват учители, родители и деца.

Не може да искаме от учителите да направят това, за което ние политиците нехаем и не сме им създали никакви условия, коментира вицепрезидентът.

Тя отправи послание и към учителите, родителите и обществениците - да учат децата, че историята е процес, а "не сбор от факти и набор от информация".
Няма да ги има днешните скандали за реформа в образованието, ако имаме правилно отношение към историята, заяви Маргарита Попова.

Българското небе може да бъде пазено от вас, а не от чужди хора, обърна се тя и към българските генерални по време на конференцията.

Вицепрезидентът отбеляза още нуждата от национален идеал за единение и национална сплотеност.

"Не е ли време да изградим клубове на нашите възрожденци и извън границите на отечеството, за да няма разкъсване на плакати и плачещи души на нашите българи извън границата", попита тя председателя на Общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев.

Млади възрожденци, делото на Левски е във вас и ще бъде живо години наред чрез вас, отбеляза началникът на Военната академия Тодор Дочев. За образованието, познаването на историята, идеалите, любовта към родината пред децата от клубовете говори и академик Антон Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
10
 
! Отговори
До Анонимен преди 8 години
Много,много си прав!каката като си направи милионите взе да говори за честни политици, ново начало в политиката и т.н.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти поне си мръднала несе оплаквай,децата ти имат милиончета в ктб.От кеде ли са,преди гн Първанов и той 80 милиона,но гн Борисов му помогна да забълши далаверата.Всички сте за камбоджа при пол пот.КТБ е на гн Борисов.Какво става във тази държава.Гн Борисов купил на любовницата си за милион и половина евра къща в испания.А народа неможе даси купи хляба.А за салам и пиле несе говори отдавна.Гн Борисов трябва дасе движиш пеша а не охрана за 40 милиона.По добре да беше гн Станишев.По малко той краднеше.
32
0
 
5
 
! Отговори
Nikolay Dimitrov преди 8 години
Васил Василев който *** с фирмата си Хюман Пауър със съдружниците си Асен Агов и Иван Нейков хиляди хора във Франция.И този човек ще има за родолюбец и патриот!!!!!!!!!!!!!!!!Събуди се българино!!!!
31
2
 
2
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
"няма да направим никакви реформи и няма да мръднем крачка напред, докато непросветени политици гледат само навън и към джоба си,.."Госпожата откровено има в предвид Президента си.Браво, искрена е.
30
0
 
12
 
! Отговори
Кака преди 8 години
Тази кака по-добре да се ОТЧЕТЕ какво направи за реформите като министът на правосъдието, председател на ВСС и Вице, не само да критикува, критикува, критикува......
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докъде докараха икономиката на БГ и ЕС и жизненото равнище на народите управляващите ни след 1989г дермократи- тези,които не само във ВУЗ,но и в гимназиите не можеха да влязат без привилегиите на "мама и тати"?26 години гавра и издевателства- и днес изненадани!Не Белене и Нюрнберг- Сибир за вас,господа и госпожи с "биберони" в устите!През гугъла:Госпожа Меркель, где же было ваше возмущение из-за бомб США?
28
2
 
2
 
! Отговори
човек от народа преди 8 години
Русофилите са сатанинска секта поддържана от Империята на Злото. Тази секта трябва да се закрие за да се очисти обществото от демоните на миналото.
27
1
 
3
 
! Отговори
така е преди 8 години
На Русопатите най-много им пречи Българския национализъм. Е тук ги яде най-много!
26
4
 
4
 
! Отговори
глас от народа преди 8 години
На руските *** много им се иска всички честни хора да кажат ай сиктир омърсени и да се откажат от борбата. Ние обаче имаме нужда от обединяваща фигура и няма да изоставим нашия президент и вице президент.
25
2
 
25
 
! Отговори
будала преди 8 години
Тази ли ще бъде новото начало...и то след като се разбра че има---пардон нейните близки огромни влогове в КТБ...нека първо да пише откъде са тези влогове. Макар, че зная= заеми, наследство, картофи-като самоковеца и дарения от ......
24
5
 
13
 
! Отговори
ммм преди 8 години
всичко хубаво, само да не е чист популизъм
23
0
 
6
 
! Отговори
дам дам преди 8 години
Да гледат в джобовете си полицаите а какво да гледат скъсаните си обувки ли??Не че те вършат нещо два пъти съм търсил до сега полиция и не искам да коментирам какво стана (закони няма).Даже и лев им е много.Ама не само полицаите си гледат в джобовете и вашите деца си гледат в джобовете че даже май са знаели кога могат да им отанеят
22
1
 
30
 
! Отговори
Диди преди 8 години
Като си толкова честна, защо не подаде оставка като Блага Димитрова - имаше толкова години на разположение. Ти ги използваше обаче да направиш парите и фондацията на дъщеря си, да назначиш сина си, и......имаш и три внучки, докато и тях наредиш ще ти трябва още един мандат.
21
1
 
23
 
! Отговори
Бивш прокурор преди 8 години
Такава си беше и в прокуратурата. Като стана говорителка на Главния прокурор Велчев, без конкурс / с тази перфектна външност и черния си загар по рождение/ , назначи сина си Попов В районна прокуратура София и накрая "открадна" шефското място на своя колежка и стана шеф на отдел - напусна прокуратурата и започна да плюе всичките си шефове и колеги начело с Велчев
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма бивши има само настоящи...Силни приказки може би за изборите...
19
1
 
19
 
! Отговори
някой преди 8 години
Дотам ни докараха, че вече не вярваме на никого, слушайки повече от 20 години сладки приказки и обещания.Реалността е много жестока и дори трагична.А бъдещето - унищожено.Който политик каквото си ще да приказва - не му вярваме, че е искрен и добронамерен...за съжаление.
18
0
 
27
 
! Отговори
Кала Сийка преди 8 години
Марго, защо говориш тези неща в края на мандата си, а не подаде оставка досега, като част от управляващите? Или досега правеше милионите на дъщеря си и оправяше сина си-зам. Районния прокурор на София - Попов? За предизборна кампания ли се готвиш?
17
0
 
24
 
! Отговори
Anton преди 8 години
Интересно, докато Маргарита Попова беше цял мандат министър на правосъдието какви ги свърши за съдебната реформа?
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марго,остави ги тия ала бала реформи...кажи за яката сметка в КТБ на дъщерятакак става това богатство?и ти си еди голям бо.....к
15
2
 
12
 
! Отговори
the end преди 8 години
И между другото, не знам защо всички вие които пишете тук, започнахте да използвате езика на политиците повтаряйки като папагали "реформи, та реформи". Наистина телевизиата успива и манипулира народа.Законите ги има и сега, но не искат да ги прилагат.Номера с "нуждата" от реформи е поредния трик с който политиците искат да отклонят вниманието и да печелят време.