От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази

Подготвяли покушение на депутата като това на Баретата
22 фев 2016 14:44,
254
От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази
Снимка: архив Булфото

В МВР е постъпил сигнал, че се подготвя опит за убийство на Делян Пеевски, обяви главният секретар на министерството Георги Костов.

Заради заплахата депутатът от ДПС вече е охраняван от гардове на държавната служба НСО.

Информацията за подготвяното убийство е дошла от хората, които разследват неуспешния опит за атентат срещу Алексей Петров. Колата на бившата барета бе обстрелвана с гранатомети през октомври миналата година.

Още по темата

Сигналът за Пеевски е постъпил в петък, стана ясно от думите на Костов, цитиран от БТА. В събота и неделя били проведени срещи с Пеевски, който отказал гардовете на НСО. Днес обаче се съгласил.

За стрелбата срещу Алексей Петров е задържан украинецът Роман Логвиненко. Главният секретар на МВР нито потвърди, нито отрече информацията, че сигналът за Пеевски идва от Логвиненко.

Георги Костов съобщи, че от оперативната информация, която е предоставена на МВР, става ясно, че организирането на покушение срещу Пеевски изключително много прилича на стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата пред Съдебната палата и на убийството преди години на столичния бул. "Витоша" на Дмитрий Минев (Димата Руснака).

Следени са адреси, оглеждани са празни апартаменти, следен е и начинът на придвижване на Пеевски, коментира Георги Костов.

По думите му човекът, който организирал атаката срещу депутата, имал знанието и уменията да извърши подобно нещо. Организацията в тази насока вървяла близо два месеца, каза още главният секретар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
2
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 8 години
Проблема не е в ДП или ББ или който и да е друг ... Ако четете между редовете а и се замислите ще видите нещо много страшно ... организирата кампания за ликвидиране на държавата ... и то съвсем скоро. Вината обаче за това е изцяло на политиците от 10.11.89 до днес ... а и още преди това .... Някой задава ли си въпроса защо някой ще иска да убие ББ ДП АП ... и т.н. какво се случва с държавата .. няма армия, няма икономика селско стопанство няма ... то какво излиза, че и държава няма.
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата го пази,ние плащаме да го пази, а той продължава да трупа милиони от далавери с верни/и не толкова както се оказва/ приятели.Нормален човек в моя град не може да си направиш павилионче - все забрани, а в последствие лавките се появиха на най- апетитните места, защото местната власт е просто една марионетка, както навсякъде впрочем.
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дано, ама надали
123
0
 
5
 
! Отговори
a преди 8 години
Ако са решили да го свитнат е пътник! Те се не наядоха с Б. Б!
122
0
 
13
 
! Отговори
Очевидно преди 8 години
Тоя ще е лесен за уцелване-едра мишена,ха-ха!
121
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еееее, една добра новина - навсякъде днес чета само лоши новини. Оправи ми си настроението
120
1
 
21
 
! Отговори
++++ преди 8 години
Защо всички българи трябва да плащаме за охраната на ССвинчо? Да си вземе частна охрана! Нима ние - останалите българи, биваме защитавани на държавни разноски? Убиват деца, убиват жени, но държавата ще защитава и пази Мамин ССвинчо!
119
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям праз, като го очистят. Едно дебело крадливо прасе по-малко. Вместо да ги оставят да свършат нещо хубаво и полезно за народа, сега ще трябва ние данъкоплаците дя плащаме на червения свинчо охраната от МВР. Ей няма кой да ги очисти всичките прас.ета в *** на свинско.то събрание наречено парламент.
118
1
 
14
 
! Отговори
АААААААА преди 8 години
.ТАКА ТРЯБВА ТОЯ ДЕБЕЛИЯ ОТБЛИЗО ТРЯБВА ДА СЕ НАБЛЮДАВА ДА ГО НАКИЧАТ С БРЪМБАРИ И КАМЕРИ ЗА НОЩНО НАБЛЮДЕНИЕ..ПОД ПРЕДЛОГ ,ЧЕ ГО ПАЗЯТ.
117
1
 
13
 
! Отговори
Серегей Патакин преди 8 години
Серегей Патакин Сесерович.Поредният бушон - Свинчов, който ще бъде сменен.Големият въпрос е кой е неговият господар. Първо си мислех че е доганочно, но вече съм убеден че е някой по голям и от двамата и дърпа конците и на двамата.
116
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе я да излизаме пак на паветата. за пенсионерите и децата няма пари за охрана за този с милярдите има. ще плащаме от залъка си не Ви ли е срам бе..........
115
1
 
14
 
! Отговори
Snorky преди 8 години
Във *** престъпниците се пазят я с полицията я с прокуратурата.....я с НСО...
114
1
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 8 години
ЦИРК - а не Народно събрание !
113
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Е ТЕАТЪР ?
112
0
 
16
 
! Отговори
патриот преди 8 години
ще има свинска сватба....палете бензиновите лампи
111
0
 
16
 
! Отговори
Всички в кюпа преди 8 години
Доган казва, че Борисов го заплашва - на ти снайперисти върху Сараите., малко и рейтинг Тиквуча казва, че Доган го заплашва - айде малко рейтинг преди изборите и по-строга охранаПеевски казва, че някой го заплашва- същото.Те всички крадат заедно народните пари, а всъщност са бизнес партньори.
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Zagrabi Bulgaria tozi moshennik, nishto chudno , che sa mu vdignali mernika. Vseki na tozi sviat si otiva s edin kostium, sashto gi trupa tezi pari, zashto (ne samo toi) alchnostta e edno ot nai-iziavenite neshta v bulgarina? I da e samo sluh, stiga mu straha deto bere vseki den, da se krie, da go paziat...TOVA JIVOT LI E?
109
0
 
4
 
! Отговори
rosko преди 8 години
малко късничко...коледа отмина ... пишман касапи :)
108
0
 
22
 
! Отговори
ист преди 8 години
Най сигурната охрана на Дебелян е в затвора.
107
0
 
16
 
! Отговори
Пострадал преди 8 години
Шишоооо, колко мизерствахме тютюнопроизводители заради тебе.. На мизерни цени ни изкупуваше труда крадецооо, колонии имаме по цял свят заради теб и дружинката ти..