От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази

Подготвяли покушение на депутата като това на Баретата
22 фев 2016 14:44,
254
От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази
Снимка: архив Булфото

В МВР е постъпил сигнал, че се подготвя опит за убийство на Делян Пеевски, обяви главният секретар на министерството Георги Костов.

Заради заплахата депутатът от ДПС вече е охраняван от гардове на държавната служба НСО.

Информацията за подготвяното убийство е дошла от хората, които разследват неуспешния опит за атентат срещу Алексей Петров. Колата на бившата барета бе обстрелвана с гранатомети през октомври миналата година.

Още по темата

Сигналът за Пеевски е постъпил в петък, стана ясно от думите на Костов, цитиран от БТА. В събота и неделя били проведени срещи с Пеевски, който отказал гардовете на НСО. Днес обаче се съгласил.

За стрелбата срещу Алексей Петров е задържан украинецът Роман Логвиненко. Главният секретар на МВР нито потвърди, нито отрече информацията, че сигналът за Пеевски идва от Логвиненко.

Георги Костов съобщи, че от оперативната информация, която е предоставена на МВР, става ясно, че организирането на покушение срещу Пеевски изключително много прилича на стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата пред Съдебната палата и на убийството преди години на столичния бул. "Витоша" на Дмитрий Минев (Димата Руснака).

Следени са адреси, оглеждани са празни апартаменти, следен е и начинът на придвижване на Пеевски, коментира Георги Костов.

По думите му човекът, който организирал атаката срещу депутата, имал знанието и уменията да извърши подобно нещо. Организацията в тази насока вървяла близо два месеца, каза още главният секретар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
така за нищо няма да искат до го убият много е алчен и е заграбил не само държавни пари ами и на някой мафиот бизнеса
65
0
 
12
 
! Отговори
Разград преди 8 години
Не се притеснявайте, на следващите избори ДПС няма да влезне в парламента и следователно ДАНСчо и компания ще бъдат разследвани, АКО управляващият кабинет не излезнат много ама много продажни.
64
0
 
21
 
! Отговори
:( преди 8 години
А тази "държава",КОГА ще започне да работи за хората?
63
0
 
19
 
! Отговори
Х преди 8 години
Не вярвам,до Коледа има много време,иначе ще трябва голям фризер.
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната PR акция за възвеличаване и охрана на прсчо , която както на д-р Никой Доган ние ще плащаме. Колкото за забраната му да влиза в Турция е съвсем естествено. Турция не внася свинско, а от там и продукти свързани с него.
61
0
 
27
 
! Отговори
Мечта преди 8 години
Мечтая някой ден да настане една чистка в държавата, по брутална от тази в Румъния. Шиши, агент Сава, Боко и другите кръвопийци на народа да работят в мините и да им се плаща само с храна. Нека се появи ПП с млади, решителни и умни лица и ще имат безрезервната подкрепа на народа
60
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има нещо извратено в това народа да плаща за охраната на най-омразния му човек в държвата!Тия като, че ли се подиграват с нас!
59
0
 
11
 
! Отговори
Джаба Хаитянина преди 8 години
До АТАКА 57И слаб като манекен!!! Завиждам му!!!!!!!!!!!!!
58
0
 
25
 
! Отговори
Южняк преди 8 години
Хаха новини за Айсберга, ама не салатата Айсберг, а този на корупцията. Като човек живеещ в смесените райони съм чувал, че откакто е дете е пазен като държавен глава. Представете си само как го пазят сега. Но щом някой му е дигнал мерника е време да отстрелят глигана :-)
57
0
 
14
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Параноик!!
56
0
 
40
 
! Отговори
Шиши преди 8 години
Аз съм млад, богат и известен. Даже тъпите българи, които мислят как да си платят тока ми плащат охраната, въпреки че съм милиардер
55
0
 
46
 
! Отговори
Хм! преди 8 години
Да не повярва човек! КОЙ ще иска да стори зло на този скромен, добър и честен човечец?!
54
6
 
21
 
! Отговори
АТАКА Варна преди 8 години
Както казва Г-н Йордан Цонев,държавата трябва да покаж ,че в този двор има кучета и те лаят.Пазете се Г-н Пеевски българският бизнес има нужда от вас
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами той и Кадиев миналият месец от народната трибуна в парламента каза че във неговата фирма имал 20 човека работници,то това също е признание за конфликт на интереси
52
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно, аз доколкото знам държавен служител НЕМОЖЕ да има акции или фирми. Докато тоя дебелак излиза и обяснява, че щял да продаде акциите си в Булгартабак, не било честно да му спират поръчките на неговите фирми ...???Що за наглост.Нали уж имаше такова понятие, като "конфликт на интереси" ???Явно това е само за най-ниските етажи на крадене и корупция... за високите етажи няма подобни понятия и закони.
51
25
 
13
 
! Отговори
АТАКА преди 8 години
Защо винаги плюете кадърните ,можещите и успелите,защоо?Г-н Пеевски е народен представител,ваш представител,та нали на избори ви сте го избрали,така както Г-н Борисов,Г-н Сидеров,ние по добри политици от тези горди мъже нямаме.Ценете ги ,не ги плюйте,таз държава за вас я развиват
50
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не стига, че мразим политиците си, но и ни принуждават с данъците си да ги охраняваме. Не знам какво да кажа.
49
0
 
26
 
! Отговори
22 преди 8 години
КВО СТАНА ,ЧЕ ПРОПУСНАХ.ТОЯ ДА НЕ ГО НАСМЕТОХА С ЕВРОПЕЙКА ПРОВЕРКА,ЧЕ ЗАПОЧНА ПАК ДА МУ СЕ ПРИВИЖДАТ УБИЙЦИ...ДАВАЙТЕ РАЗПЪВАЙТЕ ОГРОМНИЯ ЧАДЪР..ЧЕ ТОЙ ТОЯ Е КАТ СЛОН.
48
0
 
25
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
ШИШИИИИИИИИИ, НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! ТИ СИ ЛЮМИБИЯТ МИ ОБРАЗ В ОГЛЕДАЛОТО!!!
47
0
 
31
 
! Отговори
А баба няма ядене преди 8 години
Плащайте охран с НСО на мафията и си трайте овчици малки сладки...