От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази

Подготвяли покушение на депутата като това на Баретата
22 фев 2016 14:44,
254
От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази
Снимка: архив Булфото

В МВР е постъпил сигнал, че се подготвя опит за убийство на Делян Пеевски, обяви главният секретар на министерството Георги Костов.

Заради заплахата депутатът от ДПС вече е охраняван от гардове на държавната служба НСО.

Информацията за подготвяното убийство е дошла от хората, които разследват неуспешния опит за атентат срещу Алексей Петров. Колата на бившата барета бе обстрелвана с гранатомети през октомври миналата година.

Още по темата

Сигналът за Пеевски е постъпил в петък, стана ясно от думите на Костов, цитиран от БТА. В събота и неделя били проведени срещи с Пеевски, който отказал гардовете на НСО. Днес обаче се съгласил.

За стрелбата срещу Алексей Петров е задържан украинецът Роман Логвиненко. Главният секретар на МВР нито потвърди, нито отрече информацията, че сигналът за Пеевски идва от Логвиненко.

Георги Костов съобщи, че от оперативната информация, която е предоставена на МВР, става ясно, че организирането на покушение срещу Пеевски изключително много прилича на стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата пред Съдебната палата и на убийството преди години на столичния бул. "Витоша" на Дмитрий Минев (Димата Руснака).

Следени са адреси, оглеждани са празни апартаменти, следен е и начинът на придвижване на Пеевски, коментира Георги Костов.

По думите му човекът, който организирал атаката срещу депутата, имал знанието и уменията да извърши подобно нещо. Организацията в тази насока вървяла близо два месеца, каза още главният секретар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
31
 
! Отговори
999 преди 8 години
Напоследък ШИШИ навлезе много в медийното пространство, а това е сигурен знак, че е пътник. Вече не става за параван, защото привлече много негативи, с които вреди на БИЗНЕСА! Шишо, един съвет - осребрявай и бързо към ЮАР!
45
0
 
26
 
! Отговори
НЕ преди 8 години
Спестяват му парите ,които от години дава за охрана. Ще го охраняват за наша сметка с пари от бюджета.
44
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата започна да охранява и престъпниците!?
43
0
 
29
 
! Отговори
ДАНЪКОПЛАТЕЦ преди 8 години
Доказани мутри и мошенници ще ги охранява д-вата.Защо трябва данъкоплатците да им плащат охраната?Да си наемат частни гардове,след като имат толкова много пари.Ама друго си е да цицаш от -двата.Но щом една част от българите са гласували за мутрите,защо да не ги "яздим"?Май са големи бизнесмени не заради способностите си,а заради облагодетелствуването си от държавните поръчки.
42
23
 
5
 
! Отговори
АТАКА преди 8 години
Злобари ,завиждате на Пеевски защото е млад ,кадърен и богат
41
0
 
33
 
! Отговори
БАТ преди 8 години
В България сме много напред, шефа на българската мафия го охранява НСО. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Дали в Италия охраняват кръстника на сицилианската мафия?Кради държавни пари,Шишо, пък държавата ще те пази! Това е така, защото няма ПРОКУРАТУРА, а само една проста ЦАЦАРАТУРА на щат в мафията!
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата държава се управлява със слухове,флашки,фишеци,обосновани предположения,селски свади,каки на кафе,пазарски подхвърлянки и т.н. Порно продукцийте пасти да ядът.
39
0
 
30
 
! Отговори
Шиши преди 8 години
КОЙ иска да убие това НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО??? ОТГОВОР: Близо 2.5 милиона работещи българи и 1.5 милиона пенсионери, ограбени от национални предатели (представители) като него. Моля да стесните кръга!
38
0
 
13
 
! Отговори
9 преди 8 години
Нали щеше да го стреля Цветан Василев?
37
3
 
16
 
! Отговори
АТАКА Варна преди 8 години
Ние от партия атака заставаме твърдо зад гърба на нашият благодетел и ментор Г-н Пеевски.
36
0
 
15
 
! Отговори
да питам преди 8 години
да не би човекът за е беден , че се налага държавата да го пази с парите на данъкоплатците? Щото като го гледам тая шия не е от туршия, както се казва
35
5
 
14
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Б.Борисов - трафикант и контрабандист на амфетамини и цигари без бандерол за България,присвоил милиарди от еврофондовете чрез строителните си фирми,Ц.Цветанов - мафиот ощетил държавата с милиони за няколко години,Й.Фандъкова - присвоила над 60млн.лева само по оперативна програма Трнспорт.Това са само част от крадците наречени ГЕРБ!
34
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Родната полиция ги пази от народната любов !
33
1
 
43
 
! Отговори
Роб преди 8 години
А защо трябва да го охраняват НСО? Да си наеме охрана - да си плаща от своя бжоб, с парите които е източил от обществени поръчки и т.н.! Защо трябва аз и още 5000000 българи да плащме за охрана на човека, който стана кредитен милионер от КТБ?
32
0
 
23
 
! Отговори
гяур преди 8 години
пак прах в очите на бедния народ,ако народа още нее разбрал че ДПС дърпа конците в БГ големи овце са БГ народа нямам думи вече
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-скоро, това е начин да го контролират....Рекат ли да го очистят-няма опазване!Пък и има защо!Дали Доган, дали Местан или Делян,няма разлика!Все народна пара харчим, а те трупат пачки!
30
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МорскиНай-голямата мафия в България се нарича ГЕРБе с тоя пост направо удари бонуса от 2 щайги с рубли!
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак шарлишки,пак парижки шансони за атентати и тяхната подготовка.Ако аз искам да думна някой ще взема двуцевката на брадчеда и ще го думна без да се обяснявам на никой,ако искам да светна Пеевски ще го светна ,ако искам да се взривя в мола ще се взривя без никой да разбере,така както думнаха Илия Павлов и Луканов,Георги иВасил Илиеви,това са фишеци на прасчо и Костов ги правеше същите ромски циркове
28
8
 
24
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Най-голямата мафия в България се нарича ГЕРБ.Оставка за продажното ни правителство!
27
3
 
20
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Боко и Шиши трябва да минат по пътя на Чаушеску и да се оттърсим от стреса по божествения облик на диктатора ни :)