От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази

Подготвяли покушение на депутата като това на Баретата
22 фев 2016 14:44,
254
От МВР: Убийци дебнат Пеевски, държавата го пази
Снимка: архив Булфото

В МВР е постъпил сигнал, че се подготвя опит за убийство на Делян Пеевски, обяви главният секретар на министерството Георги Костов.

Заради заплахата депутатът от ДПС вече е охраняван от гардове на държавната служба НСО.

Информацията за подготвяното убийство е дошла от хората, които разследват неуспешния опит за атентат срещу Алексей Петров. Колата на бившата барета бе обстрелвана с гранатомети през октомври миналата година.

Още по темата

Сигналът за Пеевски е постъпил в петък, стана ясно от думите на Костов, цитиран от БТА. В събота и неделя били проведени срещи с Пеевски, който отказал гардовете на НСО. Днес обаче се съгласил.

За стрелбата срещу Алексей Петров е задържан украинецът Роман Логвиненко. Главният секретар на МВР нито потвърди, нито отрече информацията, че сигналът за Пеевски идва от Логвиненко.

Георги Костов съобщи, че от оперативната информация, която е предоставена на МВР, става ясно, че организирането на покушение срещу Пеевски изключително много прилича на стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата пред Съдебната палата и на убийството преди години на столичния бул. "Витоша" на Дмитрий Минев (Димата Руснака).

Следени са адреси, оглеждани са празни апартаменти, следен е и начинът на придвижване на Пеевски, коментира Георги Костов.

По думите му човекът, който организирал атаката срещу депутата, имал знанието и уменията да извърши подобно нещо. Организацията в тази насока вървяла близо два месеца, каза още главният секретар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Пеевски се разприказва, Борисов и Цветанов са пътници.
5
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е тръгнал по пътя на илия павлов трябва да е наясно че колкото и да го пазят ще свърши като него
4
0
 
49
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Като гледам как НСО пази държавниците ни мога да реша, че те са големи патриоти, работят за държавата и против мафията и заради това са в опасност. Истината обаче е, че по-големи престъпници от тях няма!
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости са това, никой не го заплашва изобщо, само насаждат в главите на хората напрежение. Ако някой искаше, до сега да го е пратил на оня свят, но такива желаещи няма, щото Делянчо си изпълнява службата последователно. Иначе нямаше да е зле да го преселят на оня свят ама айде кво толкова.
2
0
 
22
 
! Отговори
Следовател преди 8 години
Мисля, че д-р Петър Берон е организаторът...
1
1
 
36
 
! Отговори
дф преди 8 години
че за какво ще го покушават ? той нищо лошо не прави