БСП и "Атака" почетоха с венци Съветската армия

Левите зоват да я помним, въпреки русофобските изказвания
226

Снимка: БСП

Стотиците социалисти, начело с депутати от БСП, се събраха днес да почетат Деня на защитника на отечеството пред паметника на Съветската армия в столицата.

Същото направиха и привържениците на "Атака", които бяха водени от лидера си Волен Сидеров.

"Днес свеждаме глави и отдаваме признание към подвизите на Червената армия, която имаше решаващ принос и намеса за победата над хитлеро-фашизма и бе солиден фактор в цялото следвоенно развитие на Европа и на света. Българският народ винаги се е отнасял с признание към Русия и за в бъдеще той ще продължи да споделя братските чувства към руския народ", заяви говорителят на левицата Атанас Мерджанов.

Според него историите на българския и руския народ многократно са се преплитали и всеки път, когато са гледали в една посока народите ни са постигани успехи. Мерджанов подчерта, че те заедно са пропъдили  фашистите от България.

"Днес когато от много страни звучат обвинения към Русия и сме свидетели на откровено русофобски изказвания, дори от най-високи държавни позиции, нека си припомни за подвизите на  руската армия и това което тя е дала на  България и света", призова говорителят на левицата, цитиран от пресцентъра на партията си.

Сидеров пък коментира, че когато се отбелязва Деня на Европа с "Одата на радостта", трябва да звучи и химнът на Съветската армия, защото без нея днешна Европа нямаше да съществува.

"Не знам в Берлин, Париж, Брюксел, Страсбург дали си дават сметка за това, че всъщност те сега са свободни граждани, защото Русия освободи Европа", заяви пред той.

По думите на лидера на националистите военната мощ на Хитлер се създава с помощта на САЩ и на Англия и техни фирми.

"Срещу Русия е хвърлена не само военната машина на Хитлер, но и цялата индустриална мощ на американски и английски фирми като "Стандарт ойл" и "Дженерал мотърс", посочи Сидеров.

Според него това е направено, защото са пропаднали плановете на западните сценаристи Русия да бъде превзета чрез Болшеви шка революция. 

"Планът на сценаристите обаче не успява и руснаците проявяват невиждан героизъм. Те опровергават всички прогнози, че Русия ще бъде превзета и покорена за месеци. Хитлер е победен не от американци, англичани или французи, а от руснаци с цената на 27 милиона жертви", заключи Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавалиВолен Сидеров в. Демокрация,4 март 1991
146
2
 
1
 
! Отговори
атакист преди 8 години
Понеже Бьлгария няма адекватна армия, аз предлагам всички наши привьрженици да служим по 3 години в Руската Сьветска армия. Само АТАКА само НАПРЕД
145
3
 
4
 
! Отговори
русофил преди 8 години
На първо място ,нека Русия преосмисли своите ценности! Дали сме и АЗБУКА! Имаме ИСТОРИЯ която тя' РУССИЯ трябва да признае! Дошли сме от НЯКЪДЕ?? Не от АНГЛИЯ!!! Все още на Руска територия живеят БЪЛГАРИ!! От там са преминали и оставили КУЛТУРА!
144
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес когато от много страни звучат обвинения към Русия и сме свидетели на откровено русофобски изказвания, дори от най-високи държавни позиции, нека си припомни за подвизите на руската армия и това което тя е дала на България и света!
143
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До свинаря"Един народ, който не помни своята история и минало, той няма нито настояще, нито бъдеще".
142
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОКЛОН, БРАТУШКИ, ДА ЗДРАВСТВУЕТ РОССИЯ !!!
141
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопПланът на сценаристите обаче не успява и руснаците проявяват невиждан героизъм. Те опровергават всички прогнози, че Русия ще бъде превзета и покорена за месеци. Хитлер е победен не от американци, англичани или французи, а от руснаци с цената на 27 милиона жертви
140
8
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Хитлер е победен от американците и англичаните. Руските империалисти просто са подпалили Втората световна война.
139
5
 
7
 
! Отговори
чист Българин преди 8 години
От безродни слуги на руските болшевики друго не се и очаква....нека да ги вкарат в учебниците по история как слугували на окупационната червена армия...Хубаво е младите поколения да знаят, че България е била окупирана от СССР от 1944 до 1947 и сле плащали огромни репарации на СССР до 1975.
138
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на снимката са 30 предатели то и половината са руски граждани
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Исти по скоро 16 000 000 като гърците с тях сме по равно към 7 600 000 през 1944 г
136
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30 *** то и на снимката половината са руски граждани
135
1
 
2
 
! Отговори
kadı преди 8 години
Tryabva da pokaniat i DPS!nali sa tezi dvoyni izmennici koito vzemat ot balgaria mesat go s turcia i nakraya go servirat po ruski na sveta i blagodaryat na rusia!jalko e ce turcite nie v bg sme malko koito go proumyqvat i sastoto za balgarite
134
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същият този Волен Сидеров който пишеше книги съдещи комунизма. Времената се менят, менят се и спонсорите.
133
8
 
8
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Ако съветският фашизъм не бе перманентно разорявал България през последните 70 години,сега населението й щеше да е 12 милиона души,от тях 90% Българи!
132
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няколко туркофилски ***,са се *** тук!!!И няколко софийски прошляци, и наркомани също!!!
131
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако СССР не ни беше освободил през 1944 година, сега нямаше да има живи българи в България.
130
6
 
21
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Страшна работа са чуждопоклонниците.До "вчера" силно мразеха САЩ и обичаха СССР.Днес силно мразят Русия и обичат САЩ.
129
14
 
17
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 8 години
Изминало време, но няма забрава за руските воини - горди деди. За тяхната сила и храброст, и слава, за техните внуци с искрящи звезди. Няма по-мило, по-свидно богатство и няма по-верен, по-бащински щит от българо-руско славянското братство изляно от огън и кръв, и гранит.ПОКЛОН, БРАТУШКИ, ДА ЗДРАВСТВУЕТ РОССИЯ !!!
128
13
 
14
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До АTAKICTи откога човек, който иска да живее нормално, без мутри и номенклатури, без да ближе нечий ботуш, се нарича гъзолизец? Ти нали си наясно, че матушка Рассия е в петицата на статистиките за наркомания, пиянство, неразкрити престъпления и тамошните мутряги не са локални феодалчета като тукашните. Ако това ти е идеалът за живот лесно можеш да го осъществиш - фащаш влака и за къде три дни си у белокаменна Масква да се наслаждаваш на болшая джамия в Европа (ако приемем, че Масква е в Евр.)