Патриотична, натовска, радикална – новата партия на Местан

Със словесен тост за ДОСТ лидерът й определи ДПС за изчерпана
Обновена: 27 фев 2016 16:56 | 27 фев 2016 13:50,
257
Патриотична, натовска, радикална – новата партия на Местан
Снимка: Булфото

"ДПС е изчерпана и за тази партия започва обратното броене. Днес ние поставяме основите на една истинска либерална и патриотична партия", заяви изгоненият от ДПС бивш председател Лютви Местан на откриването на срещата на инициативния комитет за основаването на партия Демократи за отговорност, стабилност и толерантност (ДОСТ).

Още по темата
Речта на Ахмед Доган от 17-ти декември 2015 г., в която почетният председател на ДПС критикува тогавашния председател Местан, показала авторитарната същност и двуличието в ДПС, обяви още Местан, цитиран от 24 часа.

Доган разцепи ДПС и сведе пронатовската ни позиция до протурска като в същото време обслужи Русия, каза още в словото си Местан. "Вижте кои го защитиха - Красимир Каракачанов, Горан Симеонов, Димитър Иванов - Гестапото, Румен Петков, Георги Първанов и дори Божидар Димитров, който каза "Аз съм Доган, аз съм Пеевски", посочи Местан в словото си.

Новата партия ще разчита, както на гласовете на разочарованите от ДПС, така и на всички останали българи, турци, роми, евреи и дори арменци, изтъкна Местан.

Словото на доскоршния председател на ДПС започна със споменаване на борци срещу възродителните процеси по времето на комунизма, които присъстваха на заседанието на иниациативния комитет на ДОСТ.

"Ще ни задават въпроса "Сега ли сме прогледнали и ние трябва да имаме ясен и категоричен отговор. Този отговор е, че го виждахме, но си затваряхме очите в името на единството. В ДПС превърнахме единството във фетиш и самоцел. За съжаление единството в ДПС се оказа, че единственото правилно мнение е на почетния председател", каза Местан. Той определи словото си като словесен тост за ДОСТ.

Заседанието на инициативния комитет беше открито с химните на България и Европейския съюз.

В речта си Местан изрази съмнения, че може да бъде направен опит ДОСТ да не получи съдебна регистрация. "Ние ще сме радикална натовска и европейска партия и сме получили регистрация чрез симпатията на хилядите, коит ни подкрепят", каза Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още по темата: местанучредяванеДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
3
 
7
 
! Отговори
офффф преди 8 години
Колко излишъци има на този свят,аман.
160
1
 
1
 
! Отговори
до анонимен преди 8 години
Ха хаааа-не позна!Не само не съм бил начело на ДПС ами въобще не са ни по вкуса.Само сеирите им гледаме.А ти от сутринта висиш в нет мрежата.Работа няма ли за теб или това ти е задачката за сега да следиш коментарите и настроенията на бълг.народ.Ама много сте елементарни бе!Доган поне беше хитър а вие една и съща пиеска играете -ми омръзнахте ни .Ай отивай да спиш ай утре пак си на подта ай....!
159
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба, като беше начело на ДПС си беше много хубава партията а като ти биха шута стана изчерпана.
158
1
 
2
 
! Отговори
до анонимен преди 8 години
Абе Анонимен,скрий се бе ,омръзна ни бе то тъпотий можеш да разказваш на своите се протурски братя предатели и прочие ***.Ай мани се да прочетем и други мнения-твоето го разбрахме-нищо ново вече не казваш!
157
8
 
10
 
! Отговори
34 преди 8 години
ДПС-2%, ДОСТ-6%.
156
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов започва ремонт, санира къщата си през пролетта
155
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан се оказа турски шпионин, Тиквун е американски шпионин. И двамата, са опасни за България.
154
2
 
8
 
! Отговори
Мучачос преди 8 години
Още ли се хващат на въдицата на тия мафиоти Доган и Местан,че и на комунистите от БСП и пипалата им от другите партийки с лидери от комунистическата върхушка.Те си пълнят гушите и не им пука за отрудените тютюнджии и дребни земеделци по селата.Да се забранят тия мафиотски формерования,които разделят народа .
153
2
 
7
 
! Отговори
Плевенлиев+Борисов= преди 8 години
И двамата, както и тяхната партия са опасни за България.
152
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mestan e noviq lider na BG!!!!!!!!!!!!!!!!!
151
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
az 6te glasuvam za Mestan i 6te privleka pone 50 4oveka kim DOST.Mestan e noviq lider na BG.
150
10
 
15
 
! Отговори
Джони преди 8 години
Второто нещо Лютви е, че твоята нова протурска партия която е продължение на външната политика на неоосманизма на даватоглу в България може наистина да е патриотична, но това е турски патриотизъм. Либерализма или разграждането на нравствените ценности пък ти смяташ да провеждаш относно България. Лютви ти си за съжаление, от самото начало схемата в която участваш е разкрита и обречена на провал и захващайки се с нея ти се превръщаш в един лузър (загубеняк).
149
5
 
9
 
! Отговори
Джони преди 8 години
Първо Лютви знай и разбери че партиотизъм и либерализъм са несъвместими неща, те са оксиморони. Защо ще ме потиташ ти? Защото патриотизма се стреми да съхрани нацията и да я развие и усили. Либерализма от друга се стреми да я разложи чрез морална деградация, социална деградация, чрез семейна деградация, чрез загуба на традиционните и тачени през вековете ценности. Но разбирам замисъла ти, ти използваш просто понятия които звучат добре и не очакваш избирателите ти да ги познават наистина.
148
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТУКА ЕДИН БЪЛГАРЕЕЩ СЕ РОМ СЕ МЕСИ ТАМ ДЕТО НЕ МУ Е РАБОТАТА , ВМЕСТО ДА СИ КАЛАЙДИСВА ТАВИТЕ
147
7
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
ДОСТ не е българска партия.Ако се назоваваше "Приятел" ок.Местан ще изнася ли пледоарии на турски език?Той ще си пие ли сутрин кафето в турското посолство?Ще разкрие ли обръчите от фирми на ДПС и спонсорите му? ДПС и ДОСТ разделят българските граждани и не работят за обединяването им! Местан е турски шпионин ,но и комунист и агент на ДС....КОЙ е истинския Местан???
146
5
 
6
 
! Отговори
до слава Руси преди 8 години
СЛАВА СЛАВА НА ВЕКИ!ЕДНА НАДЕЖДА ЗА ВСЕКИ.ЕДНА КРЪВ СМЕ СЛАВЯНИ ЕДНОВЕРЦИ А ДРУГОТО Е ПОЛИТИКА.....ИСТОРИЯТА СИ ЗНАЕМ И ПОМНИМ !!БЛАГОДАРИМ ВИ И ДАЙ БОГ ОТНОВО БРАТЯ ДА СРЕЩНЕМ!!
145
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Квик Бг хвалят Русия и публикуват интервю с Карадайъ от ДПС. Впрочем Карадайъ знае български език. Разбира но не може да говори горкия.
144
2
 
13
 
! Отговори
Осман преди 8 години
Последно гласувах 2009 за ГЕРБ. Повече не съм гласувал. Имам си една мечта: ДПС под 4 %.
143
13
 
13
 
! Отговори
Кочо от Койнаре.... преди 8 години
МЕСТААААААААА......С ТЕБЕ СМЕ!!!ДА ЖИВЕЕ ЕДННА ЕВРОПА И СВОБОДНИЯ СВЯТ!НИКОГА ВЕЧЕ РУСКИ КОМУНИЗЪМ, СТАЛИНИЦЪМ И ОТКРОВЕН ПУТИНСКИ НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ!ЕВРОПА И НАТО ---ЗА ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!
142
10
 
8
 
! Отговори
Georgi Gotsov преди 8 години
Aз заставам зад Местан !