Патриотична, натовска, радикална – новата партия на Местан

Със словесен тост за ДОСТ лидерът й определи ДПС за изчерпана
Обновена: 27 фев 2016 16:56 | 27 фев 2016 13:50,
257
Патриотична, натовска, радикална – новата партия на Местан
Снимка: Булфото

"ДПС е изчерпана и за тази партия започва обратното броене. Днес ние поставяме основите на една истинска либерална и патриотична партия", заяви изгоненият от ДПС бивш председател Лютви Местан на откриването на срещата на инициативния комитет за основаването на партия Демократи за отговорност, стабилност и толерантност (ДОСТ).

Още по темата
Речта на Ахмед Доган от 17-ти декември 2015 г., в която почетният председател на ДПС критикува тогавашния председател Местан, показала авторитарната същност и двуличието в ДПС, обяви още Местан, цитиран от 24 часа.

Доган разцепи ДПС и сведе пронатовската ни позиция до протурска като в същото време обслужи Русия, каза още в словото си Местан. "Вижте кои го защитиха - Красимир Каракачанов, Горан Симеонов, Димитър Иванов - Гестапото, Румен Петков, Георги Първанов и дори Божидар Димитров, който каза "Аз съм Доган, аз съм Пеевски", посочи Местан в словото си.

Новата партия ще разчита, както на гласовете на разочарованите от ДПС, така и на всички останали българи, турци, роми, евреи и дори арменци, изтъкна Местан.

Словото на доскоршния председател на ДПС започна със споменаване на борци срещу възродителните процеси по времето на комунизма, които присъстваха на заседанието на иниациативния комитет на ДОСТ.

"Ще ни задават въпроса "Сега ли сме прогледнали и ние трябва да имаме ясен и категоричен отговор. Този отговор е, че го виждахме, но си затваряхме очите в името на единството. В ДПС превърнахме единството във фетиш и самоцел. За съжаление единството в ДПС се оказа, че единственото правилно мнение е на почетния председател", каза Местан. Той определи словото си като словесен тост за ДОСТ.

Заседанието на инициативния комитет беше открито с химните на България и Европейския съюз.

В речта си Местан изрази съмнения, че може да бъде направен опит ДОСТ да не получи съдебна регистрация. "Ние ще сме радикална натовска и европейска партия и сме получили регистрация чрез симпатията на хилядите, коит ни подкрепят", каза Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още по темата: местанучредяванеДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
7
 
10
 
! Отговори
Българин преди 8 години
ДОГАН И ДПС НА КЕБАБ ДАВАЙ МЕСТА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕБ
120
4
 
8
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
Mestan geliyor..DOST yeni Parti,miz!!! Hade bakalim...kolay gelsin! MESTAN IS BACK...!!
119
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАВАЙ МЕСТАН ГАЗИ УШАНКАТАА РУСКА ДОГАН
118
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, дали в Турция ще разрешат да се създаде българска партия?? Патриотична, натовска, радикална!
117
3
 
4
 
! Отговори
681 преди 8 години
В навечерието на НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК 3 МАРТ - навсички българи честит ДОСТ. И да проведете референдум с един въпрос: ЗА ОБРАЗ*АНЕТО - съгласни ...
116
13
 
6
 
! Отговори
ФЕС преди 8 години
Четя и се чудя, как в ХХI век някои хора си мислят, че ще ги накарат да си сложат ***! Вие добре ли сте ?!? Други пишат за решенията на съдии, НО никой не пише, защо ЛЕВСКИ е предаден от ПОП (например), КОИ подписват смъртната присъда на ЛЕВСКИ и т.н.! А това, че използвате думата ислямисти е най- неуместното нещо; представете си, някой да ви нарече ХРИСТИЯНИСТ! Смешни приказки колкото искате, но това го правят хора, които не умеят и не могат да МИСЛЯТ!! Поздрави от ДОСТ!
115
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прокуратурата има предостатъчно данни, за да се самосезира и разследва новата турска клика на Местан. ДАНС има предостатъчно оснвания да се лепне за тях и вместо да подслушва пожарникаря в ***, да наблъска *** на Местан и Ко. с микрофони. Справка - разследванията на турската преса, че Местан е финансиран от сина на Ердоган. Щом самите турци наричат партията на Местан "новата турска партия" и си казват за финансовите потоци от Турция, няма как да няма нещо в тази работа, нали?
114
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата ДПС ДОСТ да решават какво правят с Геноцида през 1986 наречен Смяната на Имента , не ме интересува тая или оная партия
113
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради Доган беше свалено обвинението срещу Тодор Живков , пример е Румъния с Чаушеску как се прави
112
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизма създаде Доган , както създаде и Проект Възродителен Процес
111
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Местан вкара Дело Възродителен Процес в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД аз сам за Партия ДОСТ
110
5
 
12
 
! Отговори
кем преди 8 години
Ай честито на малцинствата, още един кърлеж се залепи на *** им.
109
12
 
10
 
! Отговори
Desen sektor преди 8 години
Работата е ясна-Доган е руски шпионин и агент на КГБ,което означва враг на България и трябва да му се конфискуват сараите и да се дадът на Местан-натовско момче ,е малко и протурско но Турция е съюзник на България и НАТО държава.Българските турци може да са и български патриоти,както щатските гърци например са си щатски патриоти.
108
1
 
2
 
! Отговори
до Shopp от Стефан преди 8 години
Е Шопе-твоята работа е като"де го чукаш-де се пука"!Ми чети внимателно.Къде съм писал Ние?И какво общо имам с биячи и прочие измишльотини?!Вярвай ми тия ислямисти са пред очите ми и им ям "попарата"15години!От сърцето ми кръв капе а ти....Недей така ме отчайва бе Човек!Не останаха ли грамотни българи та да разбират какво им пишат и какво им говорят.БОЖЕ СПАСИ НИ!!!!!
107
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Патриотите в България могат да бъдат само българи!!!! Местан като е патриот да бяга в Турция!Той е турчин.
106
2
 
0
 
! Отговори
браво преди 8 години
Принципа е ясен,разделяй и владей.От един ДС на друг ДС.Всичко е политика,а ние тук се ядем,а те пак всички на една маса.Сега и този ли ще оправя малцинствата,защото от другия нищо не са видели през тези 27 години.Никакво гласуване,няма смисъл,който мисли,че има,нека гласува.Омръзна ми след всяко гласуване все повече да се затяга примката около врата ми.
105
3
 
12
 
! Отговори
Бедняк преди 8 години
Местан,партията ти е патриотична турско радикална или по кратко-ДААШ!Тия които ги гонят от Сирия сега.Та към Европата ли сте се запътили .Какво НАТО бре?Айде няма нужда от глупости и лъжи.Точно Вие сте против НАТО И ЦЯЛАТА НИ ХРИСТИЯНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!ЛЪЖЕЦ!
104
6
 
10
 
! Отговори
Който с нож идва.... преди 8 години
До 128Като сте Мюсюлмани бъде си такива... Но Бъдете Толерантни с друговерците... Кой вие е забранил да изповядвате религията си? Недейте да провокирате процеси които ще ни донесат само беди и кървища!!! Ако желаете война ще я получите!!! Зад Българите е Русия!!!! От нож умира!!!
103
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Поне един път...DOST e bulgarska partiya...registrirana e v Bulgarski sud! Vsichki se upoyavat na Islyama/KORANA/!...I detcata ni se gordeyat...musulmani sme i blagodarim na Vsevishniya!
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Dino..Na Armenetc li se pravish..ili shte se pogurchish! DOST e registrirana v suda..Bulgarskiya sud!