Патриотична, натовска, радикална – новата партия на Местан

Със словесен тост за ДОСТ лидерът й определи ДПС за изчерпана
Обновена: 27 фев 2016 16:56 | 27 фев 2016 13:50,
257
Патриотична, натовска, радикална – новата партия на Местан
Снимка: Булфото

"ДПС е изчерпана и за тази партия започва обратното броене. Днес ние поставяме основите на една истинска либерална и патриотична партия", заяви изгоненият от ДПС бивш председател Лютви Местан на откриването на срещата на инициативния комитет за основаването на партия Демократи за отговорност, стабилност и толерантност (ДОСТ).

Още по темата
Речта на Ахмед Доган от 17-ти декември 2015 г., в която почетният председател на ДПС критикува тогавашния председател Местан, показала авторитарната същност и двуличието в ДПС, обяви още Местан, цитиран от 24 часа.

Доган разцепи ДПС и сведе пронатовската ни позиция до протурска като в същото време обслужи Русия, каза още в словото си Местан. "Вижте кои го защитиха - Красимир Каракачанов, Горан Симеонов, Димитър Иванов - Гестапото, Румен Петков, Георги Първанов и дори Божидар Димитров, който каза "Аз съм Доган, аз съм Пеевски", посочи Местан в словото си.

Новата партия ще разчита, както на гласовете на разочарованите от ДПС, така и на всички останали българи, турци, роми, евреи и дори арменци, изтъкна Местан.

Словото на доскоршния председател на ДПС започна със споменаване на борци срещу възродителните процеси по времето на комунизма, които присъстваха на заседанието на иниациативния комитет на ДОСТ.

"Ще ни задават въпроса "Сега ли сме прогледнали и ние трябва да имаме ясен и категоричен отговор. Този отговор е, че го виждахме, но си затваряхме очите в името на единството. В ДПС превърнахме единството във фетиш и самоцел. За съжаление единството в ДПС се оказа, че единственото правилно мнение е на почетния председател", каза Местан. Той определи словото си като словесен тост за ДОСТ.

Заседанието на инициативния комитет беше открито с химните на България и Европейския съюз.

В речта си Местан изрази съмнения, че може да бъде направен опит ДОСТ да не получи съдебна регистрация. "Ние ще сме радикална натовска и европейска партия и сме получили регистрация чрез симпатията на хилядите, коит ни подкрепят", каза Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още по темата: местанучредяванеДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
2
 
! Отговори
АГА преди 8 години
ДпС 0%.ДОСТ 6%,КАСИМ ДАЛ 8%.
180
0
 
0
 
! Отговори
Селски преди 8 години
А , бе аванакоглу кого заблуждаваш ? Бил мълчал нарочно заради ЕДИНСТВОТО.... Интересчия мазен. Според тебе ДПС отдавна не съществуваше. Обаче нали си свикнал да прибираш РУШВЕТИ даже от обикновени Граждани та ти е мъчно сега. С какво до сега си бил полезен на обикновените хорица та сега ще им помагаш ? Мошеник и ШАРЛАТАНИН...СМЪРТ и КРАЙ.
179
1
 
1
 
! Отговори
хаджи пенчо преди 8 години
Патриотича ли-за неоосмамистите,искащи да ни прилапат както през 1396г цялата ни територия,и техните мекерета от нашите 240-Хаджипенчовци и Кириакстефчовци
178
2
 
5
 
! Отговори
16 преди 8 години
DPS 1%,DOST 11%.
177
1
 
8
 
! Отговори
34 преди 8 години
ДПС-2%, ДОСТ-6%.
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доган просна дйе-пйе-сйе-то в нокдаун и се скри. Дали го направи целенасочено или сгреши?
175
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕДЛАГАМ САНИТАРИТЕ ДА ВЛЯЗАТ И ДА ПРИБЕРАТ КОМПЮТРИТЕ НА ЛУДИТЕ, ДА РАЗДАВАТ АКТИВНИТЕ СУБСТАНЦИИ, НАП ДА СИ ПРИБЕРАТ ДАНЪЦИТЕ ОТ ТРОЛОВЕТЕ, А НИЕ ДА СИ ПОЧИНЕМ ОТ ПОРЕДНИЯ ПОСОЧЕН- ДО ВЧЕРА УКРАЙНА БРАТСКА- ДНЕС ФАШИСТКА, ДО ВЧЕРА ТУРЦИЯ БРАТСКА, ДНЕС ТУРЦИЯ НАПРАВЛЯВАЛА ДПС СПОРЕД ДАНЧУ МЕНЬТАТА- АМ ЩО НЕ ГО РЕЧИ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТИЯ ГОДИНИ БЕ ДАНЧО, ЩО СЕ НЕ ОТРЕЧИ- И ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ СИ БИЛ ТУРСКИ ШПИОНИН, НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТЕ- ЯХВАЙТЕ ЛЕТЯЩИТЕ ЧИНИИ НА НОВИЯТ БГ ГЕНИЙ И ДА ВИ НЕМА- ДОДЕЯХТЕ НИ.
174
2
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Бати глупавите булгари, не разбирате ли че демагогията на Доган точно това целеше. То ДПС и ДОСТ са си абсолютно едно и също. Втора Турска пария, браво!!
173
3
 
1
 
! Отговори
888 преди 8 години
ДОСТ- ДЕЛИ ОРМАНСКИ САТРАПИ ТЕРОРИСТИ
172
4
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Мисля, че Плевнелиев е истинският лидер на нацията. Възхитен съм от лидерските му качества и познанията му по икономика.
171
6
 
7
 
! Отговори
валери преди 8 години
Явно Местан 4ете коментарите,защото някои цъка минуси!!!А освен него незнам кои синпатизира на ДОСТ
170
3
 
8
 
! Отговори
peas.... преди 8 години
Ще повърна!!!
169
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОСТ-атлантици или ДОСТ-*** не знам, но всичкия медиен шум за ДОСТ ми идва ДОСТ-а -)
168
6
 
5
 
! Отговори
Абсурд преди 8 години
До Peevski svinqtaЕ, как ще убият Шиши,бре, кой прекарва интересите на Русия в България? Кой продава България на Русия? Защо си мислиш, че пазят Доган и Шиши със снайперисти върху Сараите им? Те са им нужни на баш крадците(от Кремъл) и те няма да позволят да утрепят Глигана или ***.
167
1
 
4
 
! Отговори
Peevski svinqta преди 8 години
Nali shtqha da ubivat Delqn Peevski ot Dps,toq gligan oshte li e jiv? Boyko i peevski sa biznes partniori
166
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 210 долу по естествени причини заради напреднала възраст особено столицата
165
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Долу бсп долу дпс долу атака.КРАЙ НА КОМУНИЗМА....
164
3
 
12
 
! Отговори
ОСМАН преди 8 години
ТОВАЕ НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА РУСКИТЕ ИБРИЦИ ДПС.И НАЙ УСПЕШНИЯ ПРОЕКТ НА ДС МЕДИ ДОГАНОВ.ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ.
163
8
 
15
 
! Отговори
K.Коцев преди 8 години
Тоя мазен туршин какво прави още в България?! Предател и измекярин,на който,за съжаление,има хора у нас да му се радват ?! Изгонването му от страната ни за него е малко! Видяхме го през пос ледни те години колко пари струва тоя мазен Местан - вън от България!
162
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
... и шпионска партия, дост на побеснелия ердоган!Ако тази партия бъде призната конституционно, това ще покаже, че няма държава!