МВР може да спре да работи, ако остане с този бюджет

Промените в закон трябва да бъдат приети, убедена е Бъчварова
1 мар 2016 20:00, Анисия Иванова
75
МВР може да спре да работи, ако остане с този бюджет
Снимка: Булфото, архив

МВР може да се спре да работи в един момент, ако не бъдат приети промените в ресорния закон. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването "Лице в лице” по БТВ.

Тя коментира новите промени в Закона за МВР като посочи, че със структурната реформа, която се готви и с преминаване на около 4200 служители към държавната администрация вътрешното ведомство ще спести около 15 милиона лева годишно.

Вътрешният министър подчерта, че 5 милиона лева са капиталовите разходи и спестените пари след реформата ще могат да бъдат вложени в оборудване за полицията. "Моята отговорност като министър е да се справя с бюджета и с дейностите, които трябва да осигури МВР. Ако парламентът реши да не приеме този вариант на закона, трябва да е ясно как той ще носи отговорност за министерството. В един момент МВР може да спре да работи, ако остане с този бюджет”, заяви още Бъчварова.

Във връзка с нападките срещу министерството Бъчварова коментира, че това го правят тези, които искат да се върнат времената, когато контрабандата е процъфтявала, които искат да се върнат мутренските времена и които искат да сменят правителството.

По думите й ситуацията е много различна в момента. "Нашата отговорност е МВР да остане в състояние, с което да можем да им се противопоставим, за това е реформата”, посочи тя.

Във връзка с изпращането на армията на границата, която да осъществява подкрепа на ГД „Гранична полиция” министърът заяви, че европейските държави също включват и мобилизират своите армии заради бежанската криза.

„Разработили сме конкретен план и мерки - за часове да знаем, какво трябва да се направим. Нашата цел е да не се образуват тълпи, които да преминават през нашата страна за там, където са тръгнали”, заяви тя.

По отношение на критиките, че оградата, която се издига на границата, е 4 пъти по-скъпа тя посочи, че оскъпяването е в рамките на 15-20% на километър.

"Успоредно с оградата строим и пътища, за да може тя да бъде по-лесно достъпна", заяви още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да спре да работи МВР има една важна причина - първо трябва да почне да работи. По правлино е - с този бюджет, както и с предишния, МВР пак няма да работи в интерес на българина.
47
0
 
1
 
! Отговори
Тиквун Ага преди 8 години
Мадам Бъчи е много хепи на снимката...сигур нейната аверка па е пласирала удачно поредна порция деца за осиновяване...
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги уволняват всички!Без тях със сигурност нещата ще са по-добре.И без това всички милиционери единственото, което правят на работа е уреждане на лични далавери! Само човек, който му се е налагало да има работа с тях,в смисъл да очаква да му защитят интересите знае каквоБЕЗДУШИЕ И ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ излъчват тези "хора"!
45
1
 
5
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
E то какво пък работят?Семкаджийте освен да висят по патрулките и да гледат мацките по улицата/особено лятото/не виждам какво друго правят!Министерство изпълнено с демотивирани служители,шефка на силни лекарства дето незнае къде се намира и все няма пари.Абе в тая държава пари има бол,ама не стигат по предназначение.
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съгласен съм МВР да спре работа - освен да дремят и се тежкарят какво ли работят. Престъпленията ще са същите.
43
1
 
7
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
ДА СЕ ЗАКРИЯТ ПОРАДИ ЛИПСА НА НАРОДНО ДОВЕРИЕ ПРЕДЛАГАМ----ПАРЛАМЕНТ ПРЕЗИДЕНТ ВСС ПРОКУРАТУРА МВР ДАНС НА ТЯХНО МЕСТО---НАРОДНО ПРАВИТЕЛСТВО С ПРЯК ИЗБОР ---80 НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ МЕСТНИ ОРГАНИ ЗА САМОЗАЩИТА И МЕСЕН СЬД С МЕСТНА ВЬРХОВНА ВЛАСТ
42
4
 
8
 
! Отговори
Всяка държава преди 8 години
Храни полицията,без нея неможе!Обаче г-жа Бъчварова казва,че с намсляне на отпуските ще подобри охраната по селата-абсолютно глупости!ТТЯБВА ДА ЗНАЯТ ХОРАТА,ЧЕ В ПОВЕЧЕТО ГРАДОВЕ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ОТГОВАРЯ ЗА НЯКОЛКО СЕЛА-Е КАК ЕДИН ПОЛИЦАЙ ЩЕ ОБИКАЛЯ ТРИ СЕЛА И ЩЕ СЕ ОТЗОВЕ НА СИГНАЛ!СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е И В БОЛНИЦИТЕ-МАЛКО ПЕРСОНАЛ И ХОРАТА УМИРАТ В КЪЩИ ДОКАТО ЧАКАТ ЛИНЕЙКА!
41
2
 
9
 
! Отговори
Умници на Баце преди 8 години
От тази "реформа" полза ще имат само бившите милиционери. Наближиха 60-те и трябва да си ходят. Като ги направят държавни служители по Закона за държавния служител, ще могат да работят до 65 години. Пак се променя закона за облага на 300 - 400 висши милиционери, които и сега вземат и пенсия и заплата. А офицерите, завършили Академията, служили 15-20 години в мизерията, сега да го ... Това е обезглавяване на МВР. Прокарат ли сега промените за офицерите, догодина ще последват и другите служители.
40
2
 
23
 
! Отговори
Не Поданик преди 8 години
Бъчи, като върнете парите от КТБ, Хидроинженера, Бисеров, Масларова, Батко и Братко, Мургина, и ще имате много пари. Ние вече не даваме. Много скъпи ни станахте. И много ортаци на парите ни станахте.
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия дни ходих в едно РПУ. В него видях бюро със закована инвентарна табелка с номер и година. И знаете ли коя година-1951. Използва се до момента.В стаята нямаше стол да ми предложат да седна и взеха от друга стая , но без облегалка. Знам за пожарна селска служба, в която пожарникарите събират пари от себе си и спонсори, за да сменят съединителя на противопожарната кола. Е как при този разкош да работиш с желание.
38
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те работят и в момента? Защото според мен не. Тогава какво искат. Забележете, винаги протестират само за отпуски и заплати, никога за пари за консумативи като бензин, пистолети, бронежилетки и т.н. Само и единствено за заплати. Ми като не работят така и така, поне да не ни харчат парите.
37
1
 
4
 
! Отговори
Priasno mliako 3,9 преди 8 години
Tolkova mnogo ministerstva imame - s edno po-malko ne e goliam problem...:-):-):-)nali imame ministerstvo na sporta?!:-):-):-):-) i ...zabolekari boll...:-):-):-)
36
3
 
5
 
! Отговори
Vesel преди 8 години
Chudesna novina - ot koga spirat da rabotiat? :-):-):-)
35
5
 
10
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Ей, ама то работи ли?
34
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Ужас с тая реформа затриват МВР и държавата. Ние реално си отиваме. Послушко ли викаше Борисов - той сам е един послушко.
33
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 8 години
Ау имам чувството , че не четете новини ... Или поне само избирателно ...
32
3
 
16
 
! Отговори
Мъртва Държава преди 8 години
То мвр Въобще работи ли??? То държавата НЕ РАБОТИ!!! Живеем в Безвремие... Най-много ми е Жал за Младите и Пенсионерите....
31
1
 
15
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Абе аз като гледам изявите на министърката, някой може да ме подсети какви са признаците ,че МВР работи ?
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то пък сега като се скъсва от работа, закривай това МВР очевидно и че без служби можем.
29
3
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Ми да спира да работи, та да открием разликите.