В лагерите ни – прекрасно, имигрантите – без претенции

Тези хора не са ни врагове, убеден е Бойко Борисов
Обновена: 5 мар 2016 15:19 | 5 мар 2016 15:12,
166
В лагерите ни – прекрасно, имигрантите – без претенции
Снимка: БТА

Ситуацията в нашите бежански лагери е прекрасна. Това каза премиерът Бойко Борисов, по време на брифинг за проведеното съвместно учение "Граница 2016", което се състоя в зоната за отговорност на ГПУ-Петрич, цитиран от агенция "Фокус".

"Бежанците вървят с неправителствени организации, фотографи, медии, адвокати. Много стройно са организирани в тази посока и за сега няма някакви големи претенции към нас", заяви Борисов и бе категоричен, че са взели необходимите мерки.

Премиерът призова да не се настройваме срещу мигрантите, защото те бягат от войните.

Още по темата
"Виждате жени, деца в отвратителни условия, така че от друга страна много се радвам, че примирието в Сирия започна да важи и страните, които воюват там засега го спазват, защото докато мятат бомби по Сирия и Либия и къде ли не, няма как да не бягат хората. Първо трябва да се успокоят тези региони и хората да имат къде да се върнат, защото от едната страна е войната, от другата страна е оградата или нашата жандармерия", посочи Борисов.

"Не е човешко и затова ние толкова настояваме бързо да се реши проблемът още в понеделник, да се дадат пари там, където трябва, за да ги установят и към жените и децата да се подхожда максимално хуманно и в същото време тези, които са от държави, тръгнали на икономически гурбет да изчакат, когато държавите в Европа имат нужда, всеки да си решава сам за себе си", добави той.

"Нека да не имаме за врагове тези хора, които бягат от войната, но в същото време сме длъжни да си гарантираме спокойствието на народа", каза още премиерът и категорично заяви, че не приема твърдата позиция срещу имигрантите на унгарския си колега Виктор Орбан.

"Твърдата позиция на премиера Виктор Орбан за тотално затваряне на границите не е приемлива. В същото време не приемам и другата крайност - кой от където иска да влиза, а ние да им даваме работа и да им осигуряваме жилища", каза премиерът.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова уточни, че около 10% в центровете на Държавна агенция за бежанците са заети с мигранти, а в центровете на "Миграция" процентът е малко по-голям. По думите й, в цифри това са около 500 човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз като българска пенсионерка имам претенции ! Защо със стаж над 30 години и висококвалифициран труд пенсията ми е 200 лева? И защо тези , които не са внасяли осигуровки са с пенсия тавана?
93
0
 
3
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Бойко, казваш тези хора не са ни врагове. В същото време оставяш военна техника на гръцката граница и казваш - ако тези ни нападнат..... Май си противоречиш?! Тези, дето може да ни нападнат отведнъж, са същите като онези, дето ни нападат на групи. Така е.
92
1
 
1
 
! Отговори
Shut преди 8 години
Vseki bulgarin pod razlichna shapka...:-):-):-):-):-)pod razlichno zname...:-):-):-):-)
91
1
 
2
 
! Отговори
Kosmichki преди 8 години
Korona - tejka...
90
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 8 години
И мигрантите са хора , но всяка жаба да си знае гьола
89
0
 
9
 
! Отговори
Абе той преди 8 години
До АдЪлф Хитла се грижеше за германците а тоя продажник е оставил българите на последно място по всичко в света та дори и новите енергийни технологии не го интересуват та пратихме българин да си дава технологията на китайците пак губим и докога пионките от властта ще пращат България в канавката
88
0
 
20
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Бойко,ти си враг на народа си!
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БГ с едни подуенци не може да се оправи...
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обява: Търся 100 кубика мигранти. А. Х.
85
2
 
15
 
! Отговори
Иконом на Адолф преди 8 години
Бате Адолф търси 100 кубика мигранти за зимата.
84
2
 
6
 
! Отговори
АдЪлф Хитла преди 8 години
До АнонименШ опрайм работата, че нещо не ми стигат дървата за зимата.
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искрено се надявам че поведението на европейските политици, което включва и нашите, не е продиктувано от емоции. Голяма част от бежанците търсят икономическа изгода. Останалите заслужават да се върнат обратно, за да се бият за свободата си, както са го правили християнските народи навремето...
82
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те мигрантите си казаха - не искали в българия, щото била бедна. Ам суз веееееее рши.
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце това звучи тъпо, че е прекрасно. Кажи, че е концлагер и ще тепаме нелегалните ислямистки имигранти и да те подкрепи целият Народ. Така звучиш, като женски полов орган.
80
1
 
29
 
! Отговори
тоя на кой свят е преди 8 години
Народа кучета го яли важното нашествениците да са доволни това си е жив геноцид.
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сложи му пълен член на човека си,по-грамотно ще е.
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В лагерите ни прекрасно, имигрантите без претенции. Ами тогава министрите в лагерите, а емигрантите в резиденциите - там ще им е по добре.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Суета на суетите-всичко е суета!Род прехожда и род захожда,а земята пребъдва довека.Каквото е било пак ще бъде и каквото се е правило-пак ще се прави.Всичко си има време под небето:Време да родиш и време да умреш;Време да убиваш и време да лекуваш;Време да обичаш и време да мразиш;Време за война и време за мир.Каквото е било ,то е и сега ,и каквото ще бъде,то вече е било!
76
3
 
4
 
! Отговори
кобилкина=cunt преди 8 години
Ще извиняваш мноо един българин ама израелтянин да ми обяснява по бнт как се сади пиперо е .........е нема нужда да си яде кипърските домати ........що русия не пропишат на иврит някак си по реално е ........ хайде няма нужда.
75
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народите на Европа никога няма да приемат "бежанците" които политиците ни натрапват.Тези хора като бягат от страните си и мислят че ще намерят охолен живот на чужд гръб много се лъжат.Политиците се сменят.Днес тези които ги викат тук,утре няма да са на власт.И когато няма кой да ги примамва какво ще стане-кървави сблъсаци.Никой не иска натрапници а те са такива.Пътят им е към богатите арабски държави не в Европа,не в България.Не ги искаме ,тук са натрапници.