Доброволни дружини ще се задействат при бедствия

Ще се създадат и Съвети за намаляване на риска от бедствия
3
Доброволни дружини ще се задействат при бедствия
Снимка: архив Bulphoto

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за защита при бедствия, който ще задължи общините с население до 20 хил. души да създават доброволни дружини, които да се задействат при извънредни ситуации.

Още по темата

Въвеждат се и разпоредби, свързани с планирането на намаляването на риска от бедствия.

Освен това се прецизират условията, при които компетентните органи могат да обявяват бедствено положение, както и сроковете на действие, с цел по-бързото овладяване на ситуациите.

Създават се и Съвети за намаляване на риска от бедствия към Министерския съвет, областните управители и кметовете на общини.

За подобряване на координацията за реагиране при бедствия се въвежда фигурата на "ръководител на операциите" с конкретни функции и правомощия, като се предвижда гъвкав подход при определянето му в зависимост от характера на бедствието.

Регламентират се функциите и задачите на различните щабове за реакция при бедствия, както и оперативните нива на управление на силите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
wss преди 8 години
тоест сами се оправяйте държавата няма да мисли за вас.... махайте полицията , армията гражданска защита, само заплатаджии разрешете оръжието и всеки сам да се спасява, защото на практика всеки сам си се спасява ама е ограничен от куп закони а някой цоцка ли цоцка от бюджета
1
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 8 години
то няма въобще "компетентните органи"