Поправка "КТБ": Договорът с АlixPartners - публичен

Мотивът е, че разследването е възложено на дъщерна фирма
10 мар 2016 13:30,
7
Поправка "КТБ": Договорът с АlixPartners - публичен
Снимка: архив, Ройтерс

Договорът с международната фирма, която разследва източването на КТБ, да стане публичен, призоваха депутати от мнозинството.

Още по темата

Валери Симеонов от ПФ и Мартин Димитров и Петър Славов от РБ обявиха, че внасят поправка в закона за банковата несъстоятелност, която да позволи договорът да стане публичен. 

В момента в парламента върви процедура по приемане на други изменения, свързани с КТБ, едното от които е докладът за това кой колко пари е имал във фалиралата банка, правен от компанията, също да е публичен. 

Поводът да се поиска разсекретяването и на договора станаха информациите, че разследването е възложено не на признатата международна фирма АlixPartners, а на друга - АlixPartners Services UK LLP. 

Преди дни от фонда за гарантиране на влоговете, сключил договора за разследване, обявиха, че АlixPartners Services UK LLP е 100% дъщерно дружество на АlixPartners. 

"Фирмата, която се представя като дъщерна фирма на голямата фирма АlixPartners, всъщност е регистрирана пет месеца преди възлагане на проверката", обяви Валери Симеонов. 

Петър Славов пък припомни, че в закона пише, че договорът трябва да се подпише с компания, която има международен опит в разследването, а не с нейна дъщерна. 

"Как е възможно Фондът за гарантиране на влоговете да казва на 1 март, че е сключил договор с една фирма, а на 7 март - че е сключил договор с дурга", каза Мартин Димитров и попита това дали е сериозно. Той обясни, че група депутати са поискали да видят договора, но Фондът отказал. 

Затова депутатите внасят изменение, с което договорът да стане публичен. Мартин Димитров попита и защо международното разследване се е ограничило само в писането на доклад. Той допълни, че разследващите трябва да върнат парите и на базата на върната сума да получат процент. Но договор за това няма, каза Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
T_T преди 8 години
не не, може ли някой да ми обясни как като копирам името на компанията от статията (АlixPartners), компанията не съществува със сайт, а само със статии, но ако го потърсиш без главни букви веднага се появява "alixpartners" компанията на първи ред?!?и доколото мога да проверя компанията същестува и то от началото на миналата година... четете статията на Бивол...
4
1
 
3
 
! Отговори
T_T преди 8 години
але извинете ме *** как може като направиш търсене в гоогле за тая компания... тя да излиза САМО в български статии? кфа таз компания златна? несъществуваща?
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормална практика е голяма международна компания да регистрира отделно дъщерно дружество за всеки проект в различна държава.Това се прави най-вече с цел да се намали данъчната главоблъсканица.На Григор Лилов "разследванията" се изчерпват с ровичкане в интернет.Той няма достъп до документи или информатори.Ако бях на мястото на Аликс,щях да ми скъсам г...а от съдебни дела.Но явно не им се занимава с такава въшка
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯБилволъ колкото и да не ги харесвам доказаха с информация свободно достъпна за всеки от Британския търговски регистър, че компанията е свързана напълно с оригинала. С имейли и потвърждения от шефове в компанията майка, както и с засичащи се имена при двете компании. Тоя Лилов е *** на Слави, които търси още подкрепа около референдума на цената на всички, без въобще да се замисил дали няма му проверят глупостите.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100% DA6TERNATA FIRMA E NA XORATA OKRALI ***- PONEJE SA NALQLI PARITE V АlixPartners ,АlixPartners E SKLONILA DA NAPRAVI DA6TERNA FIRMI4KA,