Спирането на обществените поръчки не е PR!

Това е борба с корупцията, заяви Томислав Дончев
Обновена: 11 мар 2016 22:50 | 11 мар 2016 22:48, Валерия Белчевска
30
Спирането на обществените поръчки не е PR!
Снимка: Булфото

Спирането на обществените поръчки не е измислен пиар. Това е борба с корупцията, задкулисието, съмненията. Но това е само началото. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в "Панорама" по БНТ.

По думите му не е обичайно това да се прави от политическото ръководство на държавата, а от администрацията.

"Предвиждаме много силен акцент върху предварителния контрол. Много голям процент от контрола се прави след поръчките. Затова сега акцентът е да става преди това. Новият закон за обществените поръчки предвижда Агенцията за обществени поръчки да проверява една процедура дори на ниво обявление и така да се предотвратят белите", заяви той.

"Нашата цел е да убедим хората в искреността на намеренията си. Когато говорим за обществените поръчки, говорим за това как да се харчат парите на данъкоплатците", допълни Дончев.

В отговор на въпрос дали спирането на някои поръчки е война с Пеевски Дончев отговори, че правителството не може да си позволи да води борба с което и да е физическо лице.

Според вицепремиерът в строителството със сигурност има концентрация, тъй като големи фирми, които на база капацитета, който имат, често печелят поръчки.

Дали има картел, би трябвало да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията. Затова той помоли всеки, който има данни за картел, да ги предостави на КЗК.

Новият закон за обществените поръчки със сигурност е по-добър от стария, смята Дончев. Но сам по себе си не е гаранция, че нещата ще бъдат както трябва.

"Така както и семейният кодекс не е гаранция, че всяко семейство ще е щастливо", даде пример вицепремиерът.
 


30
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Просто най-накрая ЦРУ е обърнало внимание, че в един от натовските му съюзници си е таковало такованата от руска агентура, и руски монополи и са кръцнали със заби да се поизрине.
0
 
4
 
Отговори
Баба Меца преди 2 месеца
Едно нещо пропуска да ни каже г-н Дончев. А може би не иска? Е, ще го кажа аз. Г-н Дончев, това, което вършите в момента е хвърляне прах в очите на хората. При вас това е "борба" със собствената ви сянка, а с нея никой не се е преборил. Вашето управление отдавна е станало синоним на корупция, и първия път и сега. А тия широко рекламирани "акции" и "удари" по тоз и оня са само за парлама пред брюкселските зелки, че май парите взеха да ви се изплъзват от алчните ръчички. Как ще изтървете келепира?
0
 
0
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ...
Просто вашият клиент е бил прекомерно наивен да повярва, че у нас има честни конкурси и честно спечелени такива. Не е успял да вдене, че се дели с "възложителя". А кой е той? Ами един колега по-долу е "намекнал" с ника си и е посочил необходимия процент за спечелване на такъв конкурс...
0
 
7
 
Отговори
... преди 2 месеца
Преди години (първия манадат на ББ) имах клиент, който трябвше да започне като подизпълнител на голям фирма при първия лот на Срума. Човекът премести цял бетонов център на 350км с цялата техника и хора. Стоя един месец без да работи при подписан договор и извднъж му казаха да си събира нещата и да се връща. Без обяснение, без предизвесите. В крайна сметка беше около 250хил лева вътре и до ден днешен не е участвал в никакво дъравни, общински или други поръчки. Та, това е милата ни Родина.
0
 
5
 
Отговори
... преди 2 месеца
Интересно мие, когато фирмите, спечелили обществените поръчки обжалват спирането им пред съда и същият този съд отсъди, че са спрени неправомерно кой ще палща неустойките? Ааа, сетих се аз и вие. Със сигурност има корупция, със сигурност има задкулисие, но поръчките са спечелени според закона, колкото и лош да е. Учасниците са се бръканли едни пари за банкови гаранции, подогтовка за започване на изпълнението и пр.
0
 
6
 
Отговори
681 преди 2 месеца
Тия жалки кло*ни що не си кажат че мафията от Бр*ксел им спря парите, а ми правят на съвестни?! Типичене пример за "Дяволът чете Евангелието!". Поредната порция кафяви рози по чите на хората!
0
 
5
 
Отговори
хм преди 2 месеца
Томиславе , ако след това спиране на обществените поръчки няма арести значи , че си е чист пиар!Или ще кажеш , че Баце ги глоби с едни милиони по негова сметка , и това е достатъчно!?
0
 
11
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КОГАТО ТЕ УПРАВЛЯВАТ ГАЩОПРОДАВАЧИ ОТ ПАЗАРА В ГАБРОВО, КАТО ДОНЧЕВ И НЕУСПЕЛИ ЧИТАТЕЛИ НА ВИНЕТУ, ЕТО ТАКИВА ОБЯСНЕНИЯ ЗА *** ЩЕ СЛУШАМЕ. В ДЪРЖАВАТА ОСТАНАХМЕ И КРИТИЧНО МИСЛЕЩИ ХОРА, КОИТО ПРОСТО ПИТАМЕ: ЗАЩО НЯМА ОСТАВКИ НА МИНИСТРИ, КОИТО СА ПОДПИСАЛИ КОРУПЦИОННИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ, СЛЕД КАТО БОКО ГИ ОПРЕДЕЛЯ КАТО ТАКИВА И ВЪОБЩЕ ЗАКОННО И ВЪЗМОЖНО ЛИ Е СПИРАНЕТО НА ПОРЪЧКИТЕ? ВСИЧКО Е ПОРЕДНИЯТ *** ПР.
0
 
9
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лошото е не, че сте си спрели, а че преди това сте ги пуснали! И така е било 6г., нали? Беднотията и контрастите са като в бананова република, защото кражбите са потресаващо големи-все в милиарди.
0
 
16
 
Отговори
Тиквата преди 2 месеца
Искам това да послужи за назидание на всички ви. Щом кажа, че 50% са за мен, значи са за мен. Казах!
0
 
13
 
Отговори
Б.Б. преди 2 месеца
Естествено, че не е PR. Чиста далавера си е.
0
 
11
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пари, пари няма. Държавата клекна господин Министър
0
 
13
 
Отговори
смЕх преди 2 месеца
Не бе не е PR само хвърляне на прах в очите ха-ха.
9
0
 
16
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ЛИЧНО
"Моделът" ГЕРБ, ако това хаотично управление на г-н Борисов може да се нарече "модел", не е просто изчерпан, той е ВРЕДЕН в самата си същност. От самото начало на "управлението" на тази ОПГ, държавата се управлява като мафиотска структура, с Капо и "лейтенанти"-изпълнители на волята МУ. И "войници" надолу по стъпалата на властта. А сега Капо-то е решил да покаже, къде на нас, но повече на "шефовете" от Брюксел, че не е такъв какъвто го знаем и ние и те. "Борим корупцията"-мижи да те ...
8
0
 
17
 
Отговори
men преди 2 месеца
Не са се разбрали просто кой колко да *** .... или сега му е хрумнало на някой защо пък да не пренасочим още някое милионче в правилната фирма. Кой го е грижа за народа
7
0
 
20
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма ли някои журналист да се престраши и да снима как живеят ''народните избранници'' , вили , имения , почивки ? та ние незнаем нищо за тях 2ри мандат вече управляват , що за хора , не че си нямам собствено мнение но ...
6
1
 
21
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой ли ви вярва , народа не ви иска първия мандат като бъхливи кучета ви изгониха
5
1
 
22
 
Отговори
Идеалист преди 2 месеца
Долна мутра!
4
0
 
20
 
Отговори
експертно становище преди 2 месеца
Ако герб се бореше с корупцията, върхушката на Герб щеше да си признае ,че не може да я овладее на високите етажи и да си хвърлят оставките!
3
0
 
10
 
Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да бе! И аз това казвам - вашето е борба ЗА корупция!