Лукарски - приятел с Радан, но не споделят едно мнение

Министърът коментира проверките на КЗК
12 мар 2016 16:51, Петя Славова
6
Лукарски - приятел с Радан, но не споделят едно мнение
Снимка: архив, Булфото

Не е ясно какво се случва след като Росен Желязков оттегли кандидатурата си за шеф на КЗК, каза министърът на икономиката Божидар Лукарски пред bTV.  Той допълни, че сигурно всичко ще започне от начало.

Бившият главен секретар на Министерски съвет мотивира отказа си с думите, че не търси служебна победа.
Лукарски пък обясни, че познава работата му като главен секретар и го смята за изключителен професионалист.
 
Лидерът на СДС отправи критики към колегите си от ДСБ, които се изказаха против процедурата. Той обясни, че никога не е бил на едно мнение с Радан Кънев, Корман Исмаилов или Миглена Кунева. Все пак отношенията му с Радан били приятелски и те се поздравявали като се видели. „С политиката не почва и не свършва света”, каза още той.
 
Министърът коментира проверките на Комисията за защита на конкуренцията( КЗК ) за картел на горивата у нас. Според него, колкото по-бързо приключи този казус, толкова по-добре ще е за цялото обществено мнение и икономическата среда.
 
„Аз не мога да кажа колко ще е трудно да се докаже картела при горивата. Това е задача на КЗК и е тежка задача”Лукарски също така обясни, че няма напрежение сред бизнеса след спрените обществени поръчки. „Това не е шега работа, наистина. Действието на премиера е нормално на фона на това, че общественото мнение е фокусирано и има някакви съмнения за нарушен обществен интерес или непрозрачни процедури, както и на фона на новия Закон за обществените поръчки, който е доста по-добър и прозрачен от стария”, заяви той.
 
По думите му, със сигурност обществените поръчки ще бъдат проведени доста по-прозрачно и критериите ще бъдат по-ясни. 
 
Министърът на икономиката се обяви за развиване на зимния туризъм в България, като посочи, че за това има изготвена стратегия от времето на кабинета „Орешарски”, която не е била критикувана по време на общественото обсъждане. Лукарски заяви, че при дебатите си с еко организации не е получил от тях нито един екологичен аргумент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
уууу преди 8 години
И този е един министър - леле мале.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия от РъБъ са по-кофти и зле от комунистите,от чиито редици произлизат повечето всъщност,начело с другарката им Пръмова!
2
1
 
8
 
! Отговори
тука има, тука нема преди 8 години
Лукарски - приятел с Ратан, но не му е приятел?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставка некадърници поръчките ви не са прозрачни и се върши двойна работа кой ще плаща за таз двойна работа ? Държавата е в криза и стига с туй предишните са виновни вие какво свършихте бе непрокопсаници.