Депутати не поискаха да махнат насилието от TV-то

От БСП искат да се регулира и звука на рекламите
Обновена: 16 мар 2016 10:19 | 16 мар 2016 10:14, Камелия Цветанова
29
Депутати не поискаха да махнат насилието от TV-то
Снимка: архив, Reuters

Ограничаването на излъчването на сцени, съдържащи или подбуждащи към насилие, в медиите между 07:00 и 22:00 часа, ще продължи да отлежава в парламента.

Това стана ясно, след като мнозинството отказа да включи в програмата си за тази седмица промените в Закона за радио и телевизия, внесени от социалистите, с които да се намали насилието, което в момента изобилства в тв програмите.

От БСП искат телевизиите да спрат да излъчват сцени на насилие в новинарските си емисии, във филмите или в други предавания от 07:00 сутринта и 22:00 вечерта.

Промените на левите в закона предвиждат да се забрани рекламата в детски предавания, които са с времетраене до 30 минути.

Според Бойко Марински децата не различават рекламното съдържание от това на филма, което е подвеждащо за малчуганите.

Социалистите искат и по-строги регулации за звука на телевизионните реклами.

В момента в закона има неясно понятие "сила на звука", за която няма дефиниция и не е ясно какво се разбира, когато Съветът за електронни медии (СЕМ) трябва да упражни контрол. Вносителите предлагат да се въведе измерване на три основни параметъра, на базата на които да се определя дали в програмата рекламата се излъчва с по-силен звук.

Настоява се също в текстовете да бъде записана забрана за реклама на наркотици.

С предложенията се променят и правилата за обновяване на СЕМ. Въвежда се изискване за поне пет години професионален опит и задължително кандидатите за членове да имат единствено българско гражданство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
hard преди 8 години
Реклама-измама ! Аналог на телефонните измами са телевизионните измами-реклами.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трудно е да обясниш на децата, че Николета Лозанова не е "звезда", намусената мутра от екрана е всъщност "политик", че понитата не са кренвирши и че в шампоаните няма "истински диамантени частици".......
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз се старая НАРОЧНО да НЕ купувам и ползвам продукти и услуги които постоянно се рекламират и зомбират хората.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз почти не познавам хора, които гледат българска телевизия. Отвратени са! За новините дори не коментирам! Според тях живеем в садистичен, тираничен и престъпен свят в които да се убиват деца е ежедневие, третата световна война е в разгара си, а Бойко е спасител на света. Побъркахте народа.
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всъщност подкрепям предложението. Не е важно кой го предлага. Поне за насилието трябва да се сборят. За рекламите лобито е толкова огромно че ще расфасова на части преложилия това, заедно с цялата му рода.
16
0
 
13
 
! Отговори
Таня преди 8 години
За звука се заговори преди две години ,чакахме да се промени нещо ,но уви нищо такова не се случи до ден днешен.Продънихте ни ушите и ни отвратихте от рекламите които пескате.
15
0
 
10
 
! Отговори
Рая преди 8 години
Махнете насилието,не издържаме повече,ако вие сте темерути и безсърдечни ние не сме .Искаме положителна телевизия,красота ,спокойствие,романтика.Намалете звука на рекламите,нито сме глухи ,нито слепи.По силен звек не значи че ще ме заинтригува рекламата,даже ме отвръщава и сменям канала.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунист до сега нищо смислено не е предложил или направил!Но за ограниченията ги бива! КОЙТО НЕ ИСКА НЕЩО ДА ГЛЕДА ДА НЕ ГО ГЛЕДА! Елементарно е! Или пак ще крадем и нелегално ще слушаме и гледаме каквото искаме!
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** що не го направите като Северна Корея!Тотална цензура на всичко и връщане не миналия а в по миналия век!Някой смешници не разбраха че с цензура и ограничения не става!Който иска винаги ще си намери това което иска!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тези хора управляват България, срам.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са много смислени предложения. Трябва да се изкоренява насилието и разврата от подрасващите и от цялото общество. Браво!!!
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
особено е отвратителна тази реклама по БНТ 1 на новите серии но "Под прикритие", и то в най-гледаното време........отвратителни сцени......нямат грам вкус тези хора кое е нормално и кое не ....кому е необходимо да гледа тези дивашки сцени на насилие...нямам думи да изразя възмущението си.....а когато се появят моментално ги махам,защото ми действат на психиката...не само на мен предполагам....не всеки ,който гледа телевизия е безчувствен ***.....И всичко това заради парите.....
9
0
 
9
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Има много *** реклами, има и гнусни. Кой одобрява такива реклами?! А силата би трябвало да се регулира, както и честотата на излъчването- прекалява се. Що се отнася до насилието- прекалява се и с него. Такива филми да не се излъчват. В новините трябва да се излъчват- нека се вижда какво представлява обществото, и как се живее в България. Когато се действа с дистанционното по каналите- се попада на сцени с насилие, волю- неволю. Декодерите ограничиха каналите максимум. ЗАЩО?!?!?!
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тия новите боксове на една фирма, дето няма да й казвам името ми е екстра. Давам пауза, докато нарежа салата, сипя си питие. И като се върна - цък "play" и има в буфера достатъчно, че да превъртам рекламите. Жалко, че само някои канали могат да се гледат на запис. Авторски права, какво да правиш. Но като гледаме мачове с приятели отпадат въпросите дали съдията е ***. А по тъпия закон ли какво е - е тогава и футбол ли да не гледам? Насилие има в него! Да забранят и новините тогава!
7
1
 
4
 
! Отговори
Nikola преди 8 години
To si e rabota na roditelite da ne pozvolqvat na decata da gledat televiziq.malko otgovornost da poeme nashto pleme prosto
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гошоСъщият този сериал, а и за много други подобни по родните телевизии в последно време, имат наглостта да определят за култов. Ами аз нямам желание да гледам култов сериал с ограничение 16+, искам да гледам телевизия с децата си. Тези филми си се гледат и си се харесват само от спонсорите, създателите, актьорите и техните близки. от никой друг, никой.
5
5
 
10
 
! Отговори
Против :) преди 8 години
Аз съм против промяната на звука на рекламите - дори трябва да се усили - това ще накара много хора да не се занимават с тази глупост наречена телевизия - която със сигурност вреди на здравето!
4
1
 
28
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Аз реклами изобщо не гледам, защото имам дистанционно. Рекламите с висок звук ме дразнят, а когато нещо ме издразни НЕ купувам. Това би трябвало да е достатъчна саморегулация за тъп1те кофи на рекламодателите, но има още много да се учат някои и българи и чужденци на българска народопсихология, което е и ключът към бъдещия им успех. С рогата напред не става!
3
1
 
28
 
! Отговори
Sub преди 8 години
Правилно вън с тъпите турски сериали
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българските реклами са изключително *** и трайното им гледане води до масово затъпяване. Само лекарства, перилни препарати и дамски превръзки. Но всеки си гледа парите и никой не го интересува това да ползва медията за образоване на нацията. Точно обратното. Аз за това съм въвел блокаж на българските телевизии. И също така НЕ купувам продукти, които са рекламирани.