ГЕРБ атакувала ДСБ, за да овладее Цветанов РБ

Това било като "Бий самара, за да се сеща магарето"
Обновена: 18 мар 2016 16:29 | 18 мар 2016 16:27, Камелия Цветанова
4
ГЕРБ атакувала ДСБ, за да овладее Цветанов РБ
Вили Лилков. Снимка: Булфото, архив

ДСБ отговори на обвиненията на депутатите от ГЕРБ с обвинения. Според тъмносиния Вили Лилков цялото поведение на народните представители от най-голямата партия в парламента било, за да накара нарочно ДСБ да напусне Реформаторския блок.

Още по темата

Вчера депутатите от ГЕРБ излязоха с остра декларация и поискаха лично от премиера Бойко Борисов да им обясни докога кадри на партията на Радан Кънев ще заемат властови позиции, след като са се обявили за опозиция.

"Смятам, че тази декларация и поведението на ГЕРБ е финалът на една политика, която те водиха в последните месеци по отношение на ДСБ с цел да ни принудят да напуснем Реформаторския блок. Цялата медийна атака, която се водеше през тези месеци преди Националното ни събрание, имаше за цел да напуснем РБ, за да бъде той лесно овладян от Цветан Цветанов", обвини пък Вили Лилков.

Според него обаче гневната декларация на ГЕРБ има още една цел: "Да предупреди нашите колеги от РБ, които са във властта, какво ги чака, ако последват ДСБ и излязат в опозиция. Политиката "Бий самара, за да се сеща магарето" беше приложена от ГЕРБ в този случай".

Дали пък хората на ДСБ ще запазят постовете си решавал премиерът Бойко Борисов.

"Работодател на визираните лица в декларацията на ГЕРБ е премиерът и той от тук нататък решава тяхната съдба като експерти и представители във властта“, отсече Лилков.

Той обаче подчерта, че от ГЕРБ са споменали и имена на хора, които вече не са сред тъмносините и като пример посочи зам.-министъра на външните работи Христо Ангеличин.

"Той вече не е член на ДСБ, както и много други хора, които са описани", отсече Вили Лилков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
ЖОРЖ преди 8 години
Мутренска ВЕЧЕРИНКА , поредната. Мара Госпожина /мисли за Караянева/, не биха я гледали бабите преди Освобождението. ТЕЗИ СЕ САМОЗАБРАВИХА И ОБИДНО-ПРОСТАШКИ ГЛЕДАТ НА НАШИЯ НАРОД. И децата от ЦДГ,, Слънчице,, ЗНАЯТ, ЧЕ НИКОЙ ОТ СТАДОТО НА МУТРАТА , НЕ КАЗВА И ДУМА , БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ НЕГО, КАМО ЛИ ДА НАПИШАТ ДЕКЛАРАЦИЯ . САМОДЕЙНА ВЕЧЕРИНКА.
2
4
 
3
 
! Отговори
избиха рибата! преди 8 години
Навремето приятели работиха с едни костовистки фирми - от тдзк, на които им подаваха поръчки когато Костов имаше някакви позиции. Споделиха ми, че там целия кръг от фирми, всички чиновници по държ. администрация и политически лица покрай Костов са луди, но не като израз на речта, а наистина имали психически заболявания. Молели се и на някакви извънземни, духовно се пречиствали с лишаване, много смахнато ми прозвуча. Сега като ги гледам ДСБ, май наистина ще се окажат с хлопащи дъски
1
1
 
4
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
Глупости, аман от "разбирачи".