Борисов за мигрантите: Провал чакам да дойде от Гърция!

Възможно било да се сложат и заграждения на браздата
Обновена: 25 мар 2016 14:06 | 25 мар 2016 13:22, Камелия Цветанова
63
Борисов за мигрантите: Провал чакам да дойде от Гърция!
Снимка: БТА, архив

Ако има пробив на мигранти към България, те ще дойдат не от Турция, от Гърция, предупреди премиерът Бойко Борисов.

Той добави, че дори е възможно да се изградят леки заграждения на браздата, която е много дълга, защото Гърция не изпълнява ангажиментите си по отношение на бежанците вече месеци наред.

Още по темата

"За радост все още ни заобикалят и ако не дойде пробив от Гърция, от Турция не би трябвало да очакваме изненади", обясни той пред депутатите.

Според него след взетите решения в Брюксел Турция има много ясни ангажименти за споразумението с ЕС и не могат да се очакват изненади от Анкара, защото властите в Турция са много амбицирани по отношение на това, което приеха като ангажименти и пътна карта.

"Не случайно натискът на тази граница е малък. Истинският провал очаквам да дойде от Гърция, защото в последните месеци ние изпратихме помощи и в Гърция, и в Македония и констатацията ни е, че в една бедна Македония лагерите са с детски площадки, с максимално добри условия, докато в Гърция с над 700 милион евра помощ, към момента те не могат да отчетат нищо свършено реално и условията в лагерите им са ужасяващи и заради това именно там настанихме една доста числена група и МВР, и армия, и техника", обясни Борисов.

Премиерът добави, че македонските служби са се сдобили с новите маршрути на бежанците и с много стройна организация откъде и как да минават мигрантите, която вече е предоставена на ДАНС и МВР, както и на институциите в Брюксел.

Според него е имало и готовност за събиране на групи от по 1000 души, които да тръгнат към нашата граница, защото знаят, че толкова хора не могат да бъдат спрени на браздата.

"Имаме всякаква готовност, включително и за леко заграждение, ако трябва да се направи и заради това тренираме и армия, и МВР", добави Борисов.

Премиерът призна, че е останал приятно изненадан от мотивацията на полицаите и на военните по време на ученията, които провеждат съвместно като целта е да се стиковат силите и ръководствата на МО, МВР, БЧК.

"Маршрутирали сме хора в съседните ни държави, за да наблюдават всяко едно потегляне на хора и движение. Засега работата е в синхрон", похвали се Борисов.
 
Премиерът обеща, че след като вчера бяха отпуснати 5,2 млн. лева от правителството за оборудване на специалните полицейски сили на жандармерията, могат да ги дооборудват, ако поискат.

Той призна, че тревогите на всички са абсолютно основателни, защото светът в момента е в изключителен стрес.

"На нас ни предстои и курортен сезон, чакаме руски туристи, а в момента те са рискова група и ние подготвяме планове да ги пазим така, както и израелските туристи", съобщи още премиерът.

Бойко Борисов призова депутатите да приемат максимално бързо законови промени, свързани с антитероризма.

"Ако задържим един чужденец за 24 часа как да му определим самоличността? Има държави като Либия, Сирия, където няма администрация, докато установим физическото лице дали е Бойко Борисов или Явор Хайтов, а ние на 24-ия час трябва да го пуснем. Много разчитам парламентът бързо да ги направи тези промени, за да улесним и работата на службите", призова премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Баси Държавата--40;Абе казвал ли ти е някой колко си глупав?
40
2
 
5
 
! Отговори
Караколю преди 8 години
До СМРАД--32;Абе *** Това го писа и Проф. Николай Генчев в книгата си ;ЛЕВСКИ РЕВОЛЮЦИЯТА И БЪДЕЩИЯ СВЯТ--1973 г. Аман от неграмотни и продажни русофили.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Провал е цялата ви политика освен да вдигате цените и да теглите безбожни заеми друго не зваете
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти чакай провал от вдигането на билета за градския транспорт , ей не се наядохте всичко вдигнахте почти тройно
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може просто ей така няколко милиона да тръгнат към Европа без да има стройна и добре организирана организация, включваща логическа подкрепа, финансиране и трафик. Кой има опит в местенето на цели народи в границите наСССР в миналото и още по важно КОЙ има интерес глобално от тези провокации срещу Европа.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 41Нещо си се объркал дечко ако си забравил да ти припомня че когато се появиха кадри на това как гръцки моряк от бреговата охрана спука лодка пълна с ,,бежанци'' не от Кремъл а от ЕС и всички право защитни организации нададоха вой за не хуманно отношение. Същите тези организации не обелиха и дума когато същите тези ,,бежанци'' изнасилваха жени в Германия.Порови се из нета и ще намериш кадри как турската полиция се отнася с тези ,,бежанци'' и за това нито дума от Европа.
35
2
 
7
 
! Отговори
factotum преди 8 години
Размяна на любезности между слуги и придворни шутове!
34
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствената причина поради която тоя гаден комунист седи още на премиерите стол в Гърция е за да залива Европа с мигранти като така изпълнява заповедите на кремълския си господар. Той друго не е и свършил в Гърция за управлението си досега
33
3
 
10
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
Боце,Боце немя ли си Гранични войски с оръжие,кучета ,техника,материална база и центрове за подготвка/и то сериозна/ и зад тях да стои държава с достойнство и политика ориентирана към нацианалните интереси нищо не става-запомни го *** такъв.Ти чакаш някой да те изненада-абе що не хвърляте ези-тура в Генщаба,така няма да се чудите повече.А тебе Турците дето ги защитаваш толкова така ще те изненадат отзад,че ше ти отнесат фунията.Ама аз се моля народа да те изненада и да те разстреля.
32
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
И за какво чакаш, а не предприемаш мерки - да не си в чакалня - кратунка мамина блага....
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯКОИ МОЖЕ И ДА СЕ СМЕЯТ НА ПРИЗИВА ДА СЕ ВДИГНЕ ТЕЛЕНА МРЕЖА ИЛИ СТЕНА НО ЩЕ ПРИВЕДА ЕДИН ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТ-СЕВЕРНА ИНДИЯ -НЕПАЛ- НЯКЪДЕ ОКОЛО 9 ВЕК ТИБЕТЦИТЕ ИЗМЕСТВАТ ОТ ХИМАЛАИТЕ И ТЕР.НА ДНЕШНИЯ НЕПАЛ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО НЕ УСПЯВА ДА ОТСТОИ ЗЕМИТЕ СИ И КЪЩИТЕ СИ И ДОСЕГА СА ПО ЦЯЛ СВЯТ И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ДЕЛИ С ТЯХ ЗЕМЯТА СИ...А ТИБЕТЦИТЕ ВИНАГИ СА ЖИВЯЛИ И ЖИВЕЯТ ИЗОЛИРАНО И ЗАТОВА СА СЕ ЗАПАЗИЛИ ДОРИ И В ИНДИЯ ВЪПРЕКИ ЧЕ СА МОНГОЛОИД.РАСА СА...КОЙТО Е УМЕН МЕ РАЗБРА
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце, ти си големия провал за България! о с т а в к а ! Изчакахме се !
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще си купи мандат разбира се Бойко той всичко държи в държавата !Нема незасегнат бизнес от ГЕРБ !
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мутроБългария още един мандат с тоя *** , пак ще купува избори затва спря поръчките с парата ще гарантира още един мандат за ГЕРБЕРСКАТА групировка !
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя му искат ОСТАВКАТА , той нагъл не се маха (ояден с власт)!
26
3
 
14
 
! Отговори
СМРАД преди 8 години
Председателят на Общобългарския комитет " Васил Левски " Васил Василев излезе с отворено писмо до президента Росен Плевнелиев. Ето какво пише той до държавния глава:Копирано от standartnewsГ-н президент, извинете се за лъжата за Левски."В обръщението си на 18 март т.г. пред Народното събрание Вие приписахте на Васил Левски фразата : " Който ни освободи, той ще ни пороби ". Тя бе поместена в кавички, като безспорен цитат, в електронната Ви страница.Вие излъгахте, г-н Президент. Горното словосъчетание не е съществувало никога, никъде и под никаква форма а документалното наследство на
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ние българите се издържали 500 години под робство сега да се обяват мигрантите влезли у нас извън закона и като стоят 5 дни без храна и подслон сами ще изчезнат
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов другото име на провала. Час по-скоро да си ходи преди да са го пребили с камъни хората.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не помогнем на Гърция, като охраняваме беломорската граница от устието на р. Марица до Струма и забраним къмпингуването.
22
2
 
16
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
.......чакам....... Чакате?! То не се чака, господине! То се вземат мерки ПРЕДИ, а не СЛЕД! Провалът всъщност отдавна е дошъл, само че от Турция. И идва. И ще идва. Защото чакате.