Малцинство в собствената си държава – съвсем реално е!

Имаме най-висока смъртност и миграция, най-ниска раждаемост...
97
Малцинство в собствената си държава – съвсем реално е!
Снимка: Архив Reuters

Опасността през 2045 г. българите да бъдат малцинство в собствената си държава е напълно реална и заради това трябва спешно да се предприемат мерки за спирането на демографската криза. За това предупреди лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

По време на среща в парламента, инициирана от АБВ, всички признаха, че България е страната с най-висока смъртност в ЕС, с най-ниска раждаемост, с най-висока миграция и като за капак има и промяна на етнонационалния състав.

За да се обърне тенденцията, воеводите предлагат да се ограничи раждаемостта на ниско грамотните слоеве от населението и да се стимулира отговорното родителство.

Според лидера на АБВ Георги Първанов вратите за всички политици, които могат да предложат добри идеи, са широко отворени като целта е да се излезе с обща позиция на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност за демографската политика, заявка за чието свикване даде президентът Росен Плевнелиев.

Първанов припомни, че точно преди десет години темата е била предмет на КСНС.

"Тогава център беше подпомагането на второто дете, сега като че ли акцентът е подпомагането на третото дете", посочи той.

Социалният министър Ивайло Калфин коментира, че всички мерки за демографска политика са скъпи, но в същото време картината е критична, сложна, и България се движи в негативна тенденция.

"Демографската политика не е политика, която се заражда днес и дава резултати утре, но целта е до 2030 г. населението да не падне под 7 милиона, колкото е сега", призна той.

Според него освен за броя на хората, трябва да се мисли и за качеството на живот и да има целенасочена политика за ограничаване на маргинализацията на населението.

Калфин обясни, че мерките трябва да са комплексни, но в крайна сметка се свеждат до по-ниска смъртност и по-висока раждаемост.

Раждането на повече деца пък е свързано с по-добри доходи, възможност за съчетаване на кариерата и отглеждането на децата.

Ивайло Калфин добави, че трябва да се помисли и за икономически стимули за мигрантите напуснали страната.

Воеводата Каракачанов предложи да се даде земя за ползване и зелена карта на тези етнически българи, които живеят в други страни като Украйна, Молдова, Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
3
 
! Отговори
един преди 7 години
"Опасността през 2045 г. българите да бъдат малцинство в собствената си държава е напълно реална"Дреме ми на шмайхера, аз няма да съм жив до тогава, а нови роби на тази територия не създавам. Баста.
67
2
 
0
 
! Отговори
Идея преди 7 години
Създаваме български вариант на клиниките "Lebensborn".
66
2
 
8
 
! Отговори
boy преди 7 години
Тъжно е, но България си отива... :(Всичко е съсипано и ошушкано! Сами сме си виновни за всичко. Много търпим и щом можем, ще бъде така!
65
5
 
5
 
! Отговори
яна мома преди 8 години
До Крали МаркоБаба ти навремето под 1600 лв заплата не е взимала.Истината е ,че хората сме станали страшни егоисти и питаме само кой какво ни е дал, а ние нищо не искаме да дадем.Дупе знае 2 и 200 .Един ден като остарееш и няма кой да се погрижи за теб ще го разбереш.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2045 може и така да стане, но нещо ме съмнява и от малицинствата няма да останат до тогава. Само политици и мутри ще има тука.
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва си нормална демографска политика, а не тази, която в момента се прилага - да се подпомагат тези, които не искат да работят.Какво разбирам под нормална демографска политика?Спиране на всякакви социални помощи, вкл. и детските. Семейно подоходно облагане.Данъчни отстъпки според броя на децата в семейството - примерно за ДОД и за данък имоти.Връщане на така наречения ергенски данък, но в променен вариант, така че да стимулира семейството да има три деца. Затвор за брак с деца.
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напусналите България българи се губят като етнос, а не се съхраняват. Единственият вариант да се съхраним като етнос е в България условията и доходите да позволяват нормалното отглеждане на 2-3 деца, а не както е сега - нито едно.
61
5
 
12
 
! Отговори
Това е геноцид. преди 8 години
Ясно ми е отсега, че българите могат да се сърнанят като етнос само като напуснат родината си (всъщност са принудени да го правят за да оцелеят). Останалите постепенно ще измрат и ще бъдат асимилирани от тия, които по днешна статистика са 60% и кусур от новородените. Тик-так, тик-так...
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, което сега го казват и то с половин уста, беше пределно ясно още през 1991-1992 година, но тогава хората бяха манипулирани да подрипват и викат по площадите, а най-важният проблем - демографския, беше оставен на произвола на съдбата.
59
5
 
12
 
! Отговори
Бъдещ пенсионер преди 8 години
След като се пенсионирам на 65, АКО съм събрал точки, ще помогна на младите с внучетата, АКО са ги направили.Дотогава дължа на финансовия министър всякакви неща.Едно време се мислеше, че компютрите ще облекчаат живота (т.е. ще се пенсионираме 10 години по-рано, а не по-късно). Сега ми внушават, че производтсвото на програми за програми за програми на компютри е мноооого доходно. Затова не гледаме кокошки, не садим домати и и т.н. това е за балъците, сега сме принудени да ставаме програмисти ..
58
5
 
9
 
! Отговори
Razbirach преди 8 години
Bulgaria, kato cqlo e mnogo, mnogo sburkano mqsto. Amin
57
4
 
5
 
! Отговори
Razbirach преди 8 години
Ima i dobra strana. Shte stanem 'Malkata India' na Balkanite. :D
56
4
 
6
 
! Отговори
Kemp Trails преди 8 години
Днес ръсеха химикали над североизточна България 6 самолета на равни разстояния от някоко десетки километра еин от друг с курс около изток-северозток а вятъра разсейваше радиоактивния Барий и другите химикали в посока Север-североисток - перпендикулярно на курса на минаващите самолети през равни. Сега вечерта над Варна има нещо като смог или Мъгла. И всичко това го диша не само Варна, а яла Североисточна България. Искате ли снимки с HD
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** се занимават с продажба на контрабандни цигари за мутрите и си крадват пак за мутрите и мамят старци пак за мутромилиционерите
54
1
 
3
 
! Отговори
беден депутат преди 8 години
До 59 беден и *** народ лесно се управлява,вие какво искате заплати и пенси като у фалирала Гърция ли ?
53
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма реална статистика колко българи, се водят че са в България, а реално са в чужбина.
52
3
 
19
 
! Отговори
ЗаКаквоДаМъчимДетето преди 8 години
1. Сигурността е никаква - министърката сама каза, че не може да сложи полицай до всеки => няма смисъл да се трепя за дете, което може да го сгази някоя мутра и после даже да не ми се извини (за друго не смея и да си помисля);2. Заплати ниски - само шепа потомствени глезльовци и глезли (мениджъри) се уреждат на високи заплати и чакат някой беден за жълти стотинки да им свърши работата;3. Бачкане като луд с извърнреден труд, който рядко се заплаща - няма време за себе си, камо ли за дете.... .
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е кое е скъпо, една спирала струва 50 лв. и 7 г. предпазва от забременяване. Много жени ще я предпочетат, но нито имат образованието, нито насоката къде да отидат. Е кое е евтино и кое скъпото. За 7 г., 6-7 деца, помощи....детски, здравеопазване. Просто електор ат е нужен.
50
2
 
9
 
! Отговори
бобо преди 8 години
И после търсете оправдания в населението.................Все ние сме ви Виновни!Съсипвате държава и все народа виновен..
49
2
 
14
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Проблема не е ниското образование!! Защото в повечето случай те взимат повече или равно на образованите.Проблема е че 90% от работещите работят за да преживяват...Дори образованите в много случай нямат нужните доходи за нормален живот с деца.Да не говорим за липсата на Детски градини,Ваксини,Помощи за децата и тн.Първо няма ваксини като се роди дете да го ваксинират.После става на две години няма Градина където да се запише без Подкуп,после няма учебници да се изучи.....Първо оправете държавата.