Очаквано: Местан оглави ДОСТ

Над 1000 делегати учредиха новата партия в НДК
10 апр 2016 19:11, Красимир Ангелов
319
Очаквано: Местан оглави ДОСТ
Снимка: БТА

Над 1000 делегати учредиха партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ) в София, съобщиха от пресцентъра на новата партия.

Още по темата
С пълно единодушие за председател на новата политическа сила е избран Лютви Местан. Той  заяви, че ще остане "верен приятел" на съмишлениците си. Самият избор на лидерът стана с продължителни аплодисменти и викове “ДОСТ” в залата.

На форума бе утвърден и устав на партията, в който е въведен принцип за мандатност на председателя и областните председатели, които ще могат да ръководят в рамките най-много на два мандата.

“Учредяваме една нова, либерална, откровено натовска и европейска партия, която ще служи на българските граждани”, обяви в речта си по време на учредителната конференция Лютви Местан.

“Ние ще освободим избирателите от безалтернативността да гласуват за партии, чиито лидери със своята абсолютна власт отдавна са превърнали принципа за единство в принцип на единственост, незаменимост и пожизненост в духа на отречени тоталитарни модели,” заяви още той.

Според Местан 26 години се създават нови закони, но “сме пропуснали да инвестираме в нова европейска култура за прилагането им”. Затова според него промяната трябва да започне от самите партии, които да се освободят от "обръчите на зависимостите".

По време на своята реч Местан отбеляза и необходимостта от промяна в съдебната власт и свикване на Велико народно събрание, което "да отпуши енергията на реформаторските сили".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: Лютви МестанДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
2
 
! Отговори
Турска пролет преди 8 години
Старите доносници от ДПС и Атака си отиват .Идат новите доносници слуги ......... Нормални смени .
134
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ехааааа,представям си какво ще стане ако отиде някой български политик в Одрин или Бурса където живеят стотици хора знаещи и говореще когато се наложи български език,и каже -България счита тези територии за български .Мисля ,че щеше да бъде арестуван още на трибуната и осъден на 10-20 г затвор.А тук му ръкопляскат на тоди дето заяви ,че едни територии от България ,Турция смята за свои.
133
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
съдът да не регистрира тази антибълг партия изказването на един турчин е голямапровокация спрямо българия той се загрижил за бълг турци а за кюрдите мълчив българия няма турци а българи с глава на дръвника500 години стигат
132
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да чуя реакцията на външно министерство. Не ги оставяйте да си разиграват коня тези амуджи, защото те опитват почвата и после ще направят голяма поразия. Веднага трябва да се реагира, защото утре ще бъде късно. Управници, не бъдете безтръбначни!
131
0
 
1
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Ц, не е клонинг..... случаен е
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мазно, мазно... Допреди месеци се кълнеше, че никога не е имал раздор с Доган и в ДПС като цяло. Но така е в политиката. Нещо повече - уверявам ви, че индивидуалното благополучие на всеки един, съставляващ електората му, е последната му грижа. Да не казвам, че мрази хората, както всеки политик. Не знам дали е останал поне един българин, който да не иска да му свети маслото на този и на още няколко стотици, чиито мазнотия и олигофрения сме принудени да търпим поне от 20 години насам.
129
2
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До 210За 2 часа не мога да стигна до Торонто. Но за утре мога да съм там, където и когато пожелаеш! Бъди мой гост, кажи откъде да те взема!
128
2
 
1
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До 205Сега вече ме уплаши! Аз бате ... такова ... тъкмо сега гася тоците и лягам да си спинкам! Лека нощ!! Аз само се шегувах батье ... лека ноооощ!!
127
4
 
2
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До 201Че някой да ти е забранил да пишеш по турските форуми?! И виж какво, моето момче, не си внушавай, че плашиш някого! Гаргите може би, но Яcтpeбите - не!!
126
2
 
5
 
! Отговори
ЦРУ преди 8 години
Ден и нощ псувате турците по форумите и си мислите, че няма да има ответна реакция. Вие същите,които се радвате на атентатите в Турция. Не сте хора и това го знае цял свят.
125
4
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 8 години
Пипне ли някой Османлията, срутваме Ц иганистан.
124
6
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 8 години
До 183Не знаех че турската държава има такъв план, но идеята ти ми хареса и я подкрепям! Не забравяйте "възродителния процес", диващина, която разцепи турското общество от останалата част на българския народ и настрои всичко турско срещу всичко българско, и най вече българската държава! Османлията Левски си беше посветил живота на освобождението на българския народ от несъществуващото турско робство, и аз съм посветил моя живот за освобождението на турския народ от българското иго!!
123
2
 
5
 
! Отговори
ЛОГИЧНО Е: преди 8 години
РУСИЯ --Е ИСКАЛА..... "ПОКОРНА И РАБОТНА РАЯ В БЪЛГАРИЯ"---КОЯТО ДА НЕ И ПРЕЧИ В ЗАВЛАДЯВАНЕТО И ПРОКАРВАНЕТО НА ИМПЕРСКАТА ПОЛИТИКА ---НА БОСФОРА И ДАРДАНЕЛИТЕ!!Т.Н.--"ОСВОБОЖДЕНИЕ " е -----руски МИТ!!!ТОВА Е --ЧИСТО ЗАВОЕВАТЕЛНА ВОЙНА!!!ИСТИНСКОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ Е -------"СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ"....със БАТЕМБЕРГ и ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!
122
1
 
4
 
! Отговори
НИЩО НОВО ОТ РУСИЯ преди 8 години
ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА ЕМИГРАЦИЯТА В РУМЪНИЯ ---РУСИЯ Е ПОДКУПВАЛА С ПАРИ ХОРАТА ОТ БРЦК -НА КАРАВЕЛОВ И ЛЕВСКИ!ПАРИТЕ ОБАЧЕ СА МИНАВАЛИ ПРИ БОГАТАША-- ХР.ГЕОРГИЕВ ---АГЕНТ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ , А ДО НАШИТЕ ГЛАДНИ ,БОСИ И ГОЛИ ХЪШОВЕ ...... НЕ е СТИГАЛО НИЩО!НЕЩО ПОВЕЧЕ--ПОСЛАННИКА НА РУСИЯ , В РУМЪНИЯ -- ОФЕНБАХ---Е ПРЕДУПРЕДИЛ И ИЗДАЛ МЯСТОТО НА АКУСТИРАНЕТО НА ЧЕТАТА НА ХАДЖИ ДИМИТЪР , при преминаването им на Дунава!РУСИЯ - НЕ Е ИСКАЛА "СИЛНО СЪПРОТИВИТЕЛНО" ДВИЖЕНИЯ ОТ СТРАНА НА БЪЛГАРИЯ
121
5
 
8
 
! Отговори
ЗА СВЕДЕНИЕ: преди 8 години
НИТО БОТЕВ , НИТО ЛЕВСКИ , НИТО КАРАВЕЛОВ ----СА РАЗЧИТАЛИ НА РУСКО "ОСВОБОЖДЕНИЕ"..... или помощ!САМИЯ ЛЕВСКИ Е КАЗВАЛ:..."ЧЕ РУСКИЯ КАМШИК И УНИЖЕНИЕ на КРЕПОСТНИЯ РОБ--БОЛИ ПОВЕЧЕ ОТ ТУРСКИЯ ФЕС И КАЛЪЧКА..."САМИЯ, Хр.БОТЕВ----ИЗБЯГВА НАСИЛИЕТО И УНИЖЕНИЯТА НА ОДЕСКАТА ГИМНАЗИЯ ....И БЯГА В БРАТСКА РУМЪНИЯ!!!!
120
3
 
4
 
! Отговори
пояснение за 176... преди 8 години
ру-со-фили-сти-ците.....ха,ха,хаааааааааа
119
7
 
7
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ ДОБРЕ: преди 8 години
500-г. , ПОД ВЛАСТТА НА СУЛТАНА ------НИЩО НЕ СА... ПРЕД 50-г.КОМУНИЗЪМА, НА РУСИЯ!!!!НАЙ -ДОБРЕ Е .......ЕРДОГАН ДА СИ ДОЙДЕ..ХА,ХА,ХААААААААААААААА!А--ЗА ДА ИМА МИР -----*** У СИБИР!!!
118
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По времето на Б.Б. става това, именно Б.Б. ходи да пие кафе с тоя.
117
0
 
5
 
! Отговори
До Слава Руси преди 8 години
До идването на ГЕРБ се сближавахме.. и 3 милиона станахме гурбетчии
116
4
 
5
 
! Отговори
СЛАВА РУСИ преди 8 години
БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА ТРЯБВА ДА СЕ СБЛИЖИ С РУСКИТЕ СИ БРАТЯ, ЗАЩОТО НАСТЪПВАТ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА. НЕКА ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ОБЕДИНЕНИЕТО ЩЕ НИ НАПРАВИ ПО-СИЛНИ!!!