Кирил Добрев влиза с "БСП 365" в битката за соцлидер

Иска кабинет в сянка, собствена TV, ляв партиен синдикат
19
Кирил Добрев влиза с "БСП 365" в битката за соцлидер
Снимка: Булфото, архив

Претендентът за лидер на БСП Кирил Добрев тръгна на битка за поста на идеи, които е озаглавил "БСП 365".

Сред тях са БСП в опозиция да формира правителство в сянка, да се направи ляв медиен пул и собствена партийна телевизия, както и собствен синдикат.

Още по темата

"Партийната работа е усещане. Тя трябва да ти идва от вътре и да е ежедневна. Затова озаглавих идеите ми с "БСП 365", обясни той в социалната мрежа Facebook.

Според него днес някои политици отново делят хората на комунисти и антикомунисти, а пък "свои вече ни делят на леви и десни вътре в БСП".

"Разбирам ги. Винаги е по-лесно да делиш, отколкото да събираш. Моята цел е на 7-ми и 8-ми май да се съберем, не просто в зала 1 на НДК, а да се съберем на общ път, който да изведе БСП от сегашното състояние", пише Добрев.

За него БСП трябва да стане бъде модерна социалистическа партия, която представлява и защитава с приоритет активното поколение, което е това на прогреса и е избрало да остане и да работи в България.

"БСП партия, а не политически кръжок" - това е втората идея на социалиста.

"БСП вече десет години не е печелила избори, но пък бълва документи, стратегии, програми - да, те са част от вътрешнопартийния ни живот, но не могат да решат проблемите ни, извън "Позитано" 20 - да бъдем разбрани, харесани и последвани. Единственият начин една партия да реализира своята програма е да спечели изборите и да участва във властта. Трябва ясно да заявим, че участваме в избори, за да ги спечелим. Като опозиция ние се нуждаем от правителство в сянка и активни депутати", обяснява той.

Така че предложението на Добрев е съветите на левицата към НС да се преструктурират в политически кабинети на правителството в сянка.

"БСП - професионална армия за правене на политика. "Позитано 20" - мозъчен тръст, а не кафене за раздумка". Това е третата точка в "БСП 365" на Кирил Добрев. Той предлага, за да се случи това задачите да не са само спуснати от партийната централа, а разпределението на субсидията да е обратно – 70 % за общините и 30% за "Позитано" 20.

"Платени общински председатели, а не платено изпълнително бюро в София. "Позитано 20" - работещ апарат, включващ звената - организационна, парламентарна, международна дейност. Звено за анализи, вътрешна и местна политика, коалиции с приоритет граждански и неправителствен сектор. Колкото и да си броим членовете, без периферията от съмишленици, симпатизанти, партньори няма как да победим", смята Добрев.

Той иска и БСП да създаде Национален синдикат, както и да има собствена телевизия или всекидневно предаване в телевизия, силен новинарски и аналитичен сайт и вестник.

"Скъпи приятели, това са предложенията ми. Всеки един от елементите подлежи на развитие и допълване. Нямам самочувствието, че съм съвършен, още повече приемам политиката като екипна работа. Това обаче е необходимият минимум, за да се намерим по между си, да стегнем редиците, да възстановим доверие и да претендираме за властта чрез спечелване на изборите. Ако съм ви запалил и въодушевил, готов съм да бъда вашият председател. Няма да ви предам", обещава Кирил Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрийте се бе!***!Мислите си,че цирка ви минава.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали точно този беше арестуван за контрабанда преди няколко години ?!Нагъл червен макакккк.
13
2
 
6
 
! Отговори
Счетоводител преди 8 години
Ха ! Та този юнак го бяха хванали на границата да изнася от България големи куфари ,пълни с пари!!! Дааааа, само крадливите комунисти са достойни да водят Партията към "благоденствие" !
12
1
 
4
 
! Отговори
коко преди 8 години
КИРИЛЕ Я ВЗЕМИ ЧЕ ОТИВАЙ ПРИ ПЪРВАНОВ ВМЕСТО ДА СЕ ЧУДИШ КАК ДА ПРАВИШ МРЪСНО НА БСП МИСЛИШ СИ ЧЕ НА ХОРАТА НЕ ИМ Е ЯСНА ЦЕЛТА ТИ - ЩЕ ГИ ОЧЕРНЯ ПЪРВО ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ОТИДА ПРИ ПЪРВАНОВ ЗА ДА ДОЙДАТ ПОВЕЧЕ ИЗБИРАТЕЛИ ПРИ АБВ - ТАКА СИ МИСЛИШ НАЛИ?????
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проекта да се нарича "Bet 365" и да се правят залози на живо.Така партията столетница ще компенсира загубите от членският внос и кражбите от пртийната каса.
10
3
 
7
 
! Отговори
криминолог преди 8 години
Комунистите са най-зловещата и безскруполна ОПГ /организирана престъпна група/ в човешката история ! Избили милиони души и съсипали съдбите на милиарди. Вече 26 години продължаваме да тънем в недоимък поради метастазите на тумора наречен комунизъм.А, те БСП- баш хаярсъзите конгрес си правят, власт искат. А, този "червен принц" Добрев, кой не знае, че е контрабандист и крадец на ДДС ?!
9
4
 
7
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
Време е БСП да измести ГЕРБ. Герберските муцуни ларат, а апетита им расте постепенно се превръщаме в обшество на безправни бедняци.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кабинет в сянка е добра идея, защото на слънце скоро няма да направат
7
6
 
16
 
! Отговори
ист преди 8 години
Кирил Добрев - ембаргото, точно пасва за лидер на престъпната партия. 365 дена в годината нарушаване на юго ембаргото.
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Достоен кандидат за председател на партията- доказан представител на престъпния свят.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кирил Добрев ще участва само формално в надпреварата за председател на БСП. Всъщност той прави това, за да може при гласуването на конгреса да подкрепи Корнелия Нинова, понеже й е обещал отдавна. Това е хватката, на Кирето кандидатурата е бутафорна!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напротив , БСП е много полезна партия, защото от 90-та година насам всеки който каже, че е против БСП-то го качват на власт :)
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България ще се оправи когато БСП изчезне като партия.
2
2
 
14
 
! Отговори
. преди 8 години
Кирчо, ти хубу искаш да яхнеш Партията, ама бат' Мишу изпи парите от касата.Ко'ш прайш бе, мой?
1
1
 
12
 
! Отговори
човек от затвора преди 8 години
Колегата Кирчо ,както винаги не му се разбира какво е замислил