Да вземем бъдещето в ръцете си, зове Плевнелиев

Реформи и предприемачество водят до икономически ръст
54
Да вземем бъдещето в ръцете си, зове Плевнелиев
Снимка: БТА

България днес е център на активно развиваща се иновационна екосистема и е лидер в регион със 150 милиона души население. Амбициозни сме, имаме план и резултатите започват да се виждат. Това каза президентът Росен Плевнелиев в приветствието си към участниците в осмото ежегодно издание на форума Webit за технологии, иновации и инвестиции, цитиран от прессекретариата си.

Във форума тази година участват над 4300 участници от 74 държави. 

Реформите и предприемачеството са необходимите стъпки за ускорен икономически ръст, подчерта президентът Плевнелиев, като посочи, че големият въпрос пред европейските икономики е могат ли правителствата да се справят с перспективата за нисък икономически ръст и дългосрочна нестабилност.

"Трябва да продължат реформите за по-добра бизнес среда, за интеграция на регионалния и на европейския пазар, за общ европейски енергиен и европейски цифров пазар, както и реформите в образованието, което да ни помогне да адресираме индустриите на бъдещето", призова Росен Плевнелиев.
 
По думите на държавния глава, в тези процеси трябва активно да бъдат привлечени младите хора.

"Следващата голяма идея може да се роди навсякъде и тук, в България. Имаме всички предпоставки да успеем", посочи Росен Плевнелиев, като припомни, че младите българи поставят страната ни сред петте най-талантливи нации в света в областта на математическите науки, информационните и комуникационните технологии, природните науки.
 
Лидерите на новата икономика са в София, която се утвърждава като едно от най-добрите места за правене на бизнес, каза още държавният глава и открои България като двигател на реформи и фактор на стабилност в региона.

Според него със създаването на първия научно-технологичен парк в региона България е на път да се утвърди и като регионален център в областта на високите технологии.

"Само в ИТ-сектора за последните 10 години са създадени над 17 000 нови работни места. Перспективата е те да бъдат удвоени до 2020 година", посочи президентът и изрази подкрепа за всеки проект, който ще допринесе за утвърждаването на страната ни като регионален лидер в предприемачеството.

"Да бъдеш предприемач означава да вземеш бъдещето в собствените си ръце", каза още държавният глава Росен Плевнелиев пред участниците и гостите на тазгодишния форум Webit.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
8
 
! Отговори
ss преди 8 години
да вземем бъдещето си в ръце тоест АК47 на там е тръгнало бъдещето с управници като вас....
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този пак е объркал хапчетата.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнелиев, вместо да ръсиш кухи фрази и клишета, виж как стои въпросът с инвестициите! Ако вместо да четеш от "лишчето", дето някой ти го е бутнал в ръцете, беше прочел статистиката, и ако имаше малко мозък, разбира се, мазната ти усмивка със сигурност щеше да помръкне. Началото на годината е пълна катастрофа и ако не са заемите, сме с двата крака вътре. Отделно дето нещо като спиране на едни фондове се мъти в Брюксел, ама да видим. Ще си останем с голите приказки за "стабилност" май и гол г,ъз
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С какво ще го карат в Хага, СУ31 или Т90? :))) ))
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четем:"Да вземем бъдещето си в нашите ръце и да защитим България зове Плевнелиев"! Да се разбира" да работим като гламави до 65г. и да ни дерат кожите от гърба, и да защитим имотите на власт имащите, в часност на президента.!! Не да идва Путин и да ги оправи!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди да вземем бъдещето си в ръце трябва да ви хванем всички управляващи от 2004 г насам и в панделата да ви метнем. От нея година до сега и продължавате да разрешавате чужди самолети да сипят биологично оръжие кемтрейлс над България, нещо което си е тежко престъпление - ГЕНОЦИД се нарича и което българската конституция НЕ РАЗРЕШАВА!!!! Само че българите това не ги интересува и изобщо дремят летаргичен сън,смеят СЕ на ЖЕСТОКАТА ИСТИНА НЕ ВЯРВАЙКИ, ЧЕ ТОВА Е ТАКА! Така президенте, това е пътя!
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пезевеника свиква консуЛТИВНИЯ (ха, ха) съвет за щяло и нещяло! Мърл юю що не го свика за емигриралите 50000 българи за миналата година и новопристигналите,, българи" около 40 000, две трети от които турци и сирийци?!! Мазното петно прокарва про турска политика в България!
24
20
 
3
 
! Отговори
емил преди 8 години
ПУТИН Е С ЧЕТВЪРТИ КЛАС - НЕОБРАЗОВАН И ПОСРЕДСТВЕН !!!!! ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ИНЖЕНЕР И ГОВОРИ ПЕРФЕКТНО НЕМСКИ, РУСКИ И АНГЛИЙСКИ !!!! СМЕШНО Е ИЗОБЩО ДА СЕ СРАВНЯВАТ !!!!
23
16
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Плевненлиев трябва да е малко по твъд и остър към мръсната политика на Русия !!! Да разобличава намесата , провокациите и подкупите на русосифилистиците - изменници , с цел дестабилизация н страната ни !!! Да държи здраво, НИЕ СМЕ НАСРЕЩА !!!!!
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами незнам, ама като видя нашето *** от че, все по ми се иска Владимир да го схруска като котка мишле!
21
21
 
6
 
! Отговори
олег преди 8 години
Да е жив и здрав Президента и да пазим България от азиатските ватенки !!!!!
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как?Вие го отнехте бъдещето.
19
21
 
2
 
! Отговори
baj Onzi преди 8 години
По традиция изказванията и новините свързани с Президента събират промосковските платени *** да оплюват и очернят изказванията му!Освен Президента троловете очернят и оплюват правителството,българската култура и всичко българско като цяло!Това е така заради ясната и смела позиция на Президента който нееднократно е изобличавал пагубното влияние на Русия в България и хибридната война която Путин води срещу нас!Тази негова позиция ще е негов голям плюс ако се кандидатира за президент отново!
18
25
 
2
 
! Отговори
анон преди 8 години
СКОРО ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ !! НЯМА ДА ОСТАНЕ НИТО ЕДИН РУСОСИФИЛИСТИК ! ТАКА ГИ ТРЕСЕ СИФИЛИСА , КАТО ВИДЯТ ПРЕЗИДЕНТА , ЧЕ СЕ СТАПЯТ КАТО СНЯГ !!!!
17
2
 
21
 
! Отговори
жж преди 8 години
аз не искам моето бъдеще да е твоите ръце! ясно!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От IT-та скоро няма да има кой да сади картофи и ще нагъвате пластмаса до края на дните си.
15
0
 
13
 
! Отговори
319 преди 8 години
И това ли ти завеща Левски ... ?!! Или звездите ти го говорят?!! Кл*ун!!!
14
2
 
15
 
! Отговори
Д-р. Хаус преди 8 години
Лицето му се е подуло от транкилизанти и наркотици.
13
17
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Плевненлиев вкара много *** в болницата, истината ги тръшка като мухи и *** като прасета !!!! ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПОЛИТИК И ЧОВЕК !!!! Напред, до смачкването и на последния руски слуга !!!!!
12
28
 
3
 
! Отговори
таня преди 8 години
Единственият нормален и интелигентен политик в България !!!! За целият мандат не излъга нито виднъж по който и да е въпрос !!! ЩЕ СПЕЧЕЛИ УБЕДИТЕЛНО ИЗБОРИТЕ НАЕСЕН !!!! Не е руски агент и слуга а българин и винаги говори истината !!!