Карадайъ ще падне, когато има собствена цел!

Промените в ДПС коментираха Юлий Москов и Петър Бояджиев
25 апр 2016 13:07,
22
Карадайъ ще падне, когато има собствена цел!
Снимка: bgonair.bg

Главата на новия лидер на ДПС Мустафа Карадайъ ще падне в момента, в който има собствена цел. Неговата задача трябва да бъде да работи с всички сили за успеха на ДПС под ръководството на Ахмед Доган - истинският лидер на партията. Това прогнозира журналистът и издател Юлий Москов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Според политическия емигрант Петър Бояджиев обаче вчерашният ден, когато се проведе IX Национална конференция на ДПС в НДК, е бил много хубав за България и лош за Ахмед Доган.

"Вчера една журналистка каза, че до момента Доган е бил на вълна геополитика, а сега, ако погледнем от тази гледна точка, той няма никакви карти от позицията на геополитиката, защото светът и Европа след украинската криза са коренно различни. Цялата геополитическа обстановка до украинската криза беше в полза на г-н Доган", посочи той.

"Присъствието, тоест гостите във вътрешнополитически план, които бяха в България на конференцията, показаха дупката, в която е влязла ДПС. Фактът, че г-н Доган от дясната си страна сложи моя дългогодишен приятел от затвора в Стара Загора Айруш Хаджи, който е помак от село Ковачница, и който навремето поднесе първите членове на ДПС", добави още Бояджиев.

Според него Ахмед Доган е имал шанса да бъде най-ефикасният политически инструмент за участието на Русия във вътрешната политика на България чрез контрола над мюсюлманското мнозинство. По думите му той е имал контрол над него повече от 20 години.

Политическият емигрант прогнозира, че ДПС и Ахмед Доган ще потъват много бързо, защото нямат опорни точки.

На обратното мнение е Москов. По думите му от години се води борба за унищожаването на ДПС, но партията успява да удържи на тези атаки.

"Проблемът е, че ДПС е изключително важен фактор в България, а не само в българската политика. След последните парламентарни избори се състави една парадоксална коалиция от маргинални партии и виждаме, че година и половина някои от участниците на тези партии единственото, с което се занимават, е да се опитват да свалят ГЕРБ от власт, но на тях им пречи ДПС, защото колкото и да се правят на интересни, каквито и провокации да си измислят, каквито и палячовци да изваждат като министри, като Христо Иванов - отива се в парламента и ако ДПС са против тях, идеите им пропадат", посочи журналистът.

ДПС пречи на дребосъците и те водят пуническа война срещу ДПС, както и война на омразата срещу Ахмед Доган и Делян Пеевски, посочи Москов. По думите му Пеевски е мразен заради името си.

"ДПС е голяма пречка пред директната намеса на Турция във вътрешната политика на България заради това Ердоган не обича ДПС и Ахмед Доган. Те му пречат да се намесва във вътрешната политика на България, което той много иска. Още нищо не се е случило с ДОСТ - нито е регистрирана партията, нито знаем колко хора ще гласуват за нея и дали въобще някой ще гласува за нея", коментира още Москов.

Според журналиста ДОСТ не трябва да бъде регистрирана, защото са видими белезите на обвързаност с южната ни съседка.

"Направиха опит да свалят от власт ДПС и Ахмед Доган - не успяха. Сега ще се опитват да свалят цялото ДПС и пак няма да успеят. В смесените райони ДПС е създало много фирми, но те хранят много семейства, дават заплати, хранят децата на тези семейства. Човек трябва да е ненормален, за да хапе ръката, която го храни. Как може да си против тези, които ти създават поминък, спокоен живот и сигурност", посочи още той.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Геройски загина дпс....
11
1
 
6
 
! Отговори
руми преди 7 години
дпс и дост взаимно ще се задушат !
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да работои за интересите на ушанките, в противен случай-шут в гъ... и следващият продажен "сокол"! А това с Лютви е поредният номер, някои не харесват Доган, ето ви Лютви-другата страна на една и съща монета.ДПС БЕ СЪЗДАДЕНО ОТ ДС И КГБ! В България хората все още помнят ку.венските номера на комунистите от прехода.
9
16
 
10
 
! Отговори
ЕЛАТЕ, ПРИ НАС!!! преди 7 години
ДОСТ---НЕ Е НА БАЗАТА НА РЕЛИГИЯТА И ЕТНИЧЕСКОТО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ!ДОСТ--ТОВА Е ПАРТИЯТА НА УНИЗЕНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ СЛОЕВЕ НА БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО , ПАРТИЯТА НА ЕМИГРАНТИТЕ И ГУРБЕТЧИЙТЕ --НАПУСНАЛИ БЪЛГАРИЯ , В ТЪРСЕНЕ НА ХЛЯБА ЗА ДЕЦАТА ИМ!!ВСЕКИ СИ ИМА РЕЛИГИЯ----ЗАЩОТО ВСЕВИШНИЯ Е "ЕДИН"!!В ДОСТ---НЯМА РЕЛИГИЯ !!!ИМА САМО БОЛКА , ВЯРА В СОБСТВЕНИТЕ СИЛИ И --- ВЯРА -В УТРЕШНИЯ ДЕН !!!
8
9
 
7
 
! Отговори
шошу преди 7 години
И аз искам българските турци да гласуват за Местан и Ердоган и заедно да закопаят пуйката в кота 0
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОЛЕМ, НЕГРАМОТЕН РЕЗИЛ- ТИЯ ГИ НЕМА НИКАКВИ- БАТ САЛИ ЧАСТНУТУ ИНЕРГУИ ПОЛУГРАМОТНИЯ КАРАДАЙ- ИМАТ САМО ЧЕРВЕНА ПЕТОЛЪЧКА В ОЧИТЕ СЪРП И ЧУК В ГАЩИТЕ И ЩЕ ВЗЕМАТ ХЛЯБА НА СИДЕРЕНКУ МНОГО СКОРО. КАЗВАТ ЧЕ ЕДИН ОТ ТИЯ ИМАЛ И ДВОРЕЦ НА БРЕГА НА МОРЕТО- ОТ КЪДЯ ПАРИ БЕ !
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОГАН--НИТО ВЕДНАЖ , НЕ Е ХОДИЛ В ТУРЦИЯ!!!!!!!!!!/..ЗАЩО...?/НЕГО ДС/бкп , го гласеше за ШПИОНИН-резидент в Турция , по времето и след "СОЦ"-а...!"ОНЯ СПИСЪК"----беше даден на турското разузнаване от Доган!!!ЗА ДА ЗАСЛУЖИ ДОВЕРИЕ И ДА СЕ ВНЕДРИ В ТУРЦИЯ!
5
11
 
10
 
! Отговори
Ali преди 7 години
От абсолютно всички смесени райони ДОСТ ще изкара хласове това да знаете !
4
4
 
12
 
! Отговори
за 3... преди 7 години
....същия език говорят и в Беломорска тракия , българомохамеданите .....!!!*** и виж-----ДРАМА И НА СЕВЕР ОТ КОМОТИНИ!ТОВА Е ТЕЖЪК--РОДОПСКИ ДИАЛЕКТ!ЕДНО Е ЯСНО---СОКОЛА , НЕМА ДОВЕРИЕ ВЕЧЕ НА ТУРЦИТЕ!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФАКТ--НЕОСПОРИМА, защо тогава г-н Карадайъ, не умее да говори правилно български език ?!? Обратния словоред, провлаченото "а", "с" вместо "ц", "ь", след "к" показват, че същия има майчин език различен от българския. Изговора му е типичен за турците от кърджалийските села, които говорят примитивен диалект на литературния турски език, а българския им е комичен, ако не и трагичен.
2
9
 
16
 
! Отговори
ФАКТ--НЕОСПОРИМ преди 7 години
В БОРИНО-СМОЛЯНСКО , НЯМА ЕТНИЧЕСКИ ТУРЦИ!ТАМ СА САМО --БЪЛГАРО-МОХАМЕДАНИ !КАРАДАЙЪ----Е ЧИСТ БЪЛГАРИН !/...представката "КАРА"---Е ХАРАКТЕРНА САМО ЗА БЪЛГАРО-МОХАМЕДАНИТЕ/ВСЪЩНОСТ--ЕТНИЧЕСКИТЕ ТУРЦИ ОСТАВАТ , БЕЗ ВОДАЧ!
1
7
 
19
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 7 години
Юлий Москов - то и името му е съветско. ДПС е КГБ-проект и децата вече го знаят. Държат българските турци в пълна мизерия и ги мачкат, като им втълпяват възможноста за нов възродителен процес. Корумпират държавния апарат и маргинализиран бизнеса с цел продължаването на пълната мизерия в Задунаявская губерния. В резултат масова соц-носталгия и убеденост, че българския слон е по-малкия брат на съветския слон.