Опозицията иска главата на шефа на правната комисия

Данаил Кирилов предал доклад фалшификат, смята Янаки Стоилов
15
Опозицията иска главата на шефа на правната комисия
Данаил Кирилов. Снимка: Булфото

Опозицията поиска главата на шефа на правната комисия в парламента Данаил Кирилов от ГЕРБ и го обвини във фалшификации.

Причината за това стана допълнителен доклад на комисията за промени в Изборния кодекс от 10:32 ч., който според БСП и ДПС не съществува в правния мир, защото реално заседанието на комисията е проведено чак от 11:20 ч.

"Този доклад, който ни беше раздаден е фалшификат", отсече социалистът Янаки Стоилов. Той припомни, че е оглавявал правната комисия и знае колко трудна и отговорна е работата на председателя й.

"Той трябва да е пример за всички останали. Призовавам парламентарната група на ГЕРБ да смени Данаил Кирилов, както и ръководителят на партията да вземе отношение към въпроса, след като така решително го прави в други случа", отсече Стоилов.

Той попита риторично за какви честни избори говори мнозинството в парламента, след като поправките в Изборния кодекс се приемат на базата на фалшификации. "Тези прецеденти изцяло да се представят фалшиви доклади стават за пръв път от 25 години и те носят клеймото на ГЕРБ", обвини червеният депутат.

Според Рамадан Аталай от ДПС в този случай парламентът трябва да обсъди един документ без да е ясно дали истински или не. Той призова правната комисия да си напише доклада от реално проведеното заседание и чак след това да се обсъждат поправките в кодекса.

"Не проявявайте инат, с инат политика не се прави, давате един документ в ръцете на протестиращите, за да ви атакуват, че вие правите предизборен документ за ГЕРБ и ПФ", посъветва Рамадан Аталай мнозинството.

Председателят на парламента Цецка Цачева напомни, че в крайна сметка окончателните решения по законодателството се приемат в пленарна зала от всички депутати, а не от отделните комисии.

Когато пък Данаил Кирилов тръгна към парламентарната трибуна, опозицията го съпроводи с призива "Оставка" и Цачева прекъсна заседанието като свика извънреден председателски съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна лудница, кой къде, какво, кога, сега така, а после обратно!
5
0
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
А АЗ ИСКАМ ГЛАВИТЕ НА ВСИ4КИ УПРАВЛЯВАЩИ БЬЛГАРИЯ ОТ 1989 ДО СЕГА
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ Е ДРУГАРЯТ МЪН МЪН ! СЛУШАХ ГО НЯКОЛКО ПЪТИ И *** ЗА КАЦА НЕ СТАВА ОТ ТОЗИ !
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го сменят ама със кой ?! То ако имаше някой свестен там тия ли калинки щяха да наслагат навсякъде по - добре едно магаре да назначат поне няма да прави шмекерии.
2
1
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Мама му стара, който лъже все от ГЕРБ!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е виновен той. Мутрата си мени мненията е той горкия се чуди как да му угоди