Марешки внесе референдума си. За безнзина, депутатите...

Бизнесменът занесе в НС още 100 000 подписа за допитването
3 май 2016 16:52,
43
Марешки внесе референдума си. За безнзина, депутатите...
Снимка: Булфото

Бизнесменът Веселин Марешки внесе още 100 000 подписа в парламента в подкрепа на искането си за провеждане на референдум.

През февруари аптекарският бос внесе 404 485 подписа за допитването си. Проверката на ГРАО обаче установи, че 310 078 от тях са валидни. На Марешки беше предоставена възможност да отстрани нередностите.

По закон, ако 400 000 от подписите са валидни, референдумът трябва да се проведе задължително.

Още по темата

В предложеното от Марешки допитване има пет въпроса: Да се въведе ли регулация на пазара на горива; Да отпадне ли държавната субсидия за партиите; Да се премахне ли имунитетът на депутатите; Да се намали ли броят им от 240 на 120 и дали да се премахне ограничението за 4 аптеки на един собственик.

С последните изменения в Изборния кодекс депутатите се отказаха от идеята да разделят провеждането на референдум и избори и оставиха досегашната разпоредба допитванията да се провеждат с най-близките по време избори.

Такива сега се очакват през октомври, когато ще гласуваме за нов държавен глава. За тогава най-вероятно ще бъде насрочен и референдумът, иницииран от Слави Трифонов.

Веселин Марешки потвърди отново, че смята да се кандидатира за президент и това щяло да принуди партиите да издигнат стойностни кандидати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Цун Кай Хъ преди 7 години
Много сте зле, чак ми става мъчно. За евтин бензин и малко ракия сте готови на всичко. Марешки подготвя сценария на Галевите, само че в национален мащаб. Благия но строг богатир, който с едната ръка ви бие а с другата ви гали по косъма да сте доволни. Рая, пак с робското мислене ! И ще си го изберете като нищо...20 ти блестяща мисъл такава нали се сещаш, че евтиния бензин не му е на загуба и нали се сещаш че и да беше ще си го избие по 10 като стане депутат.
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наи евтините лекарства в неговите аптеки тези дето го плюят и те си купуват лекарствата от там така че колкото и да хвърляте помия по него тои е единственият човек които реално е направил нещо добро за народа си ще гласувам за него а вие слушаите корумпираните политици колко лош човек бил МАРЕШКИ
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв бил Марешки , онакъв бил , но само той прави нещо с парите си в полза на народа . Кажете ми друг като него . Защо наследника на мандраджия Банев не прави нищо , а само краде от държавата и хората , нали и той е богат . Просто никой от назначените капиталисти от БКП-БСП не го интересува друго освен собствения джоб и фолкаджийките .
26
2
 
8
 
! Отговори
Nobody преди 7 години
Не, че нещо, ама това с регулацията на пазара на горива си е чист популизъм. Марешки прекрасно знае, че държавна регулация на пазара на горива автоматично ще доведе до сеч от Брюксел, понеже е простичък опит за завръщане към "плановата икономика". За останалите неща съм абсолютно съгласен.
25
0
 
25
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Във Великобритания депутатите са 260 , а в България 240. Уникална държава сме.
24
2
 
10
 
! Отговори
BOGDANOV преди 7 години
POZDRAVLENIYA I PODKREPA ,S IMETO I LIZETO SI,KAM INIZIATIVATA NA GOSPODIN MARISCHKI DA ''INIZIRA REFERENDUM'',KOITO STE PODKREPA.!!! NIE BALGARITE, ,NEMOJE DA HE OTCHITAME,BLAGORODNATA GRIJA ZA ''PENSIONERI I SCHOFIORI'' OT TOVA ,KOETO PREDPRIEMA ZA NAS.!!! NYAMA''SOZIALNA PRIDOBIVKA'',KOYATO DA SE RAVNYAVA S ''TOVA NAMALENIE NA LEKARSTVATA I BENZINA""?????POJELAVAM NA g-n VESELIN MARISCHKI DA BADE PREZIDENTA NA BALGARIYA NA PREDSTOYASCHTITE IZBORI.!!!! DA GO PODKREPIM,UVAJAEMI SANARODNIZI.!!!
23
7
 
19
 
! Отговори
ПЕШО ЧУКА... преди 7 години
Ако някой има интерес да ...ЛИКВИДИРА МАРЕШКИ ------ТОВА СА РУСНАЦИТЕ И "ЛУКОЙЛ"!!!!!СЪС СВОИТЕ ЦЕНИ ---МАРЕШКИ ИМ БЪРКА С НОЖ В ***....ХА,ХА,ХААААААААААААААААААААА
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че мутро-мафиотите от ГРОБ скоро ще го ликвидират.Дано да не съм прав.
21
17
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
"Марпешки и Слави били интимни..."...ха,ха,хааааааааааа ЯВНО Травестита, обича Магарешкия....!!!!
20
5
 
6
 
! Отговори
Гошо от почивка преди 7 години
Абе хора.. с тия референдуми само се залъгвате... нали искахме референдум с въпрос ДА СТРОИМ ЛИ АЕЦ БЕЛЕНЕ. Получихме референдум "да продължи ли България да развива ядрената си енергетика"... на Слави от 7 въпроса му махнаха 4, 2 от съществувсащите спорят дали да ги пуснат и най-изгодния "задължително гласуване" всеки един депутат се застъпи за него.
19
2
 
42
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО Е .... преди 7 години
Марешки , не знам къв е ---НО, ИСКАНИЯТА МУ СА РЕАЛНИ И ИЗПЪЛНИМИ!!ОСВЕН ТОВА -----ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА , САМ...... Я ДОКАЗА НА ПРАКТИКА!!КАК ДА НЕ ГЛАСУВАШ ЗА НЕГО...??!!!
18
2
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Не че това което прави Марешки не е добро за хората като цяло, (и го подкрепям с две ръце) ама както си говорихме с един приятел -"тоя да не е безсмъртен?". Обикновено като разбърка някой статуквото в милата ни татковина, му режат ръчичките. Инак ако наистина успее да прокара подобен референдум, ще е направо супер. Но както викат римляните -"А дано ама на дали"
17
2
 
34
 
! Отговори
ined преди 7 години
На малка България не и трябват повече от 50 депутата ( максимум 60)
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният "спасител" на България!За чий му е да се занимава с политика,при положение че има триста и кусур аптеки и не знам си колко си бензиностанции!А,забравих....за да ни оправи:)))
15
1
 
25
 
! Отговори
руми преди 7 години
Абе защо нито един не внесе въпрос за ЛЕГИТИМНОСТТА в България на разни нпо-та и по-специално БХК , една антибългарска и опасна организация ??????
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Samo mareshki shte ni opravi bih glasuval zanego
13
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете личността на Марешки и се концентрирайте върху съдържанието на въпросите - те са разумни и важни за обикновените хора. Аз ще гласувам!
12
3
 
13
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ДГД , Учиндолския травестит!КАТО ИСКА "ШОУ в ПОЛИТИКАТА" ......МАРЕШКИ , ШЕ МУ ГО НАПРАВИ ----И ТО, ИСТИНСКО!!ХЕМ---ПО , НОТИ...ха,ха,хаааааааааааа....!!)!
11
3
 
28
 
! Отговори
БРАВО МАРЕШКИ! преди 7 години
БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ!!!ОТЛИЧНО ФОРМУЛИРАНИ ИСКАНИЯ ЗА РЕФЕРЕНДУМА!!!!ВСИЧКИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ---"ЗА"!!!!!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
do 6 преди 7 години
samo s akal ne stava moi 4ovek ,nali ba6tata na Benkovski go gotvel za targovec i toi mu kazal ot men targovec ne stava imam edin nedostatak ne moga da laja