Борбите на мюсюлманите – официален празник, зове Местан

Макар и нова партия - ДОСТ може да се прицели в президентството
Обновена: 4 май 2016 14:55 | 4 май 2016 14:37,
222
Борбите на мюсюлманите – официален празник, зове Местан
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова борбите на българските мюсюлмани срещу Възродителния процес, добили публичност като Майските събития, да станат официални празници.

Още по темата

"Крайно време е тези майски събития да влязат в празничния календар на България", каза Местан.

Той отправи призив тези дати да се почитат не само от представителите на една партия.

"Защото саможертвата на българските турци и на мюсюлманите в Родопите е за българската демокрация и България трябва да изрази уважение към тези събития, включвайки ги в официалния празничен календар", смята лидерът на ДОСТ.

Местан призова и да няма провокации по време на тържествата за майските събития, които предстоят. Очаква се по време на тях ДОСТ и ДПС да премерят сили за привличане на електорат.

ДОСТ може да има своя кандидатска двойка на президентските избори през есента, стана ясно още от думите на лидера й. Решението ще вземат ръководните органи на партията. Ако се откаже от свои кандидати, ДОСТ пак ще има активна позиция за изборите с подкрепа на някой от кандидатите, стана ясно от думите на Местан.  

Той изрази увереност, че формацията му ще получи регистрация от съда и приветства решението на магистратите да проведат жребий за съдията по делото. Местан обясни, че ДОСТ вече има над 13000 члена, над 9000 от които са получили уникален регистрационен код. Политикът съобщи, че има наплив на желаещи да се запишат в партията му и информира, че само в Кърджали новите членове са над 3000.

Лидерът на ДОСТ отново отправи критики към мнозинството заради текстовете в Изборния кодекс, които ограничават българите в САЩ, Канада и Турция да гласуват на избори у нас.

Местан сравни Кодекса с "фашисткия закон за защита на нацията" от 30-те години на миналия век, който ограничавал правата на евреите.  

"Българските граждани,които живеят в Турция възприемат тези текстове като продължение на Възродителния процес. Ако той ги лишаваше от идентичност, религия, име, а и право да живеят в България, Изборният кодекс ги лишава от естественото и свещено право на глас", каза лидерът на ДОСТ.  

"България се излага тежко", констатира още Местан. Той нарече лидерите на националистическите партии национални предатели и предупреди, че измененията в изборните правила ще имат последствие върху единството на нацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
2
 
! Отговори
Wow преди 7 години
Ai napravo nov europeiski praznik 19 mai - po povod vlizaneto na Turkiye v eu!
132
1
 
2
 
! Отговори
Lekovit kamen преди 7 години
Viara i doverie?! :-):-):-)
131
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О, неразумни и юроде, поради що се срамиш да признаеш, че си бил част от велика империя? Но поради що ти, глупави човече се срамиш от своя род и се влачиш по чужда история?Но, рече, русите са по-мъдри, по-велики и по-славна история имат.О, неразумний, докато русите заради които предаваш род и родина са теглили крепостничеството с кръв и пот, твоите славни деди са отглеждали челяд и *** и са обикаляли света. О неразумний, знай своята история и се гордей с нея!
130
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
малчи ве мустак..отивай си в сирия
129
11
 
3
 
! Отговори
ДОСТ---ЧЛЕНОВЕ преди 7 години
1/5----ОТ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ СА МЮСУЛМАНСКИЯ ЕТНОС!!!!КОМУНИСТИТЕ ОТ ДС/бкп---ИЗВЪРШИХА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ГЕНОЦИД В БЪЛГАРИЯ!ИСКАМЕ ДЕЛОТО ЗА "ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС"----В ЕВРОПЕЙСКИ СЪД!!!ТОВА Е ---ОФИЦИАЛЕН , НАЦИОНАЛЕН ...."ПРАЗНИК НА ВЯРАТА "------ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!
128
2
 
15
 
! Отговори
нн преди 7 години
"българите в САЩ, Канада и Турция да гласуват на избори у нас". Какви българи в Турция? Няма такива. Това са вече турски граждани. Който от тях се чувстваше българин се върна, останалите са вече турци. Трябва да им се отнеме двойното гражданство и довиждане. Друго са българите отишли навсякъде по света, те са българи.
127
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога под предлог, че се грижи за "вярата" Турция най нагло ще ни се бърка във вътрешните работи? В същото време избива на своя територия мюсюлмани, защото искат свободата си и собствена държава!
126
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как милиони, милиарди ще гласуват за ДОСТ. :)))))
125
13
 
4
 
! Отговори
ПФ и ВМРО--ВИ ЛЪЖАТ. преди 7 години
ОТ ТОЗИ ФАШИСТКИ ИЗБОРЕН КОДЕКС"-----няма никакъв смисъл!!!!СЛЕД 1.07.2016г.------ТУРСКИТЕ ГРАЖДАНИ , СВОБОДНО ЩЕ ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ !!МИЛИОНИ , ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ДОСТ!!!ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
124
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОФЕРТА: КОЙТО ВКАРА ПАПКА ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ПЕЧЕЛИ ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС И ДОСТ
123
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбирама защо Комунистите бяха забранили да се уче за Османска Империя , защото 52 Държави преставлявали Османска Империя тоест включително и България
122
8
 
6
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Дело Възродителен Процес местоти му е в Европейския Съд а не на съхранение в Архивите , ясно е никой не иска да узнае Истината затова така , в крайна сметка Истината боли
121
6
 
4
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Дело Възродителен Процес местоти му е в Европейския Съд а не на съхранение в Архивите , ясно е никой не иска да узнае Истината затова така , в крайна сметка Истината боли
120
13
 
9
 
! Отговори
Абсолютно правилно преди 7 години
"ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС"----е най-големия КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЕНОЦИД-- над българите!!!ЗАГИНАЛИТЕ В НЕГО ----ДА СЕ ПОЧЕТАТ В ОФИЦИАЛЕН ПРАЗНИК!!Защо в Пловдив , почитаме руснаци ---които са умрели само от пиянство и дизинтерия , тогава...??!
119
23
 
6
 
! Отговори
до 147 преди 7 години
България била християнска..ха.ха Исляма от векове е българска религия но вие не го осъзнавате..ха.ха Щом има българи -мюсюлмани значи Исляма си е български и роден.
118
12
 
6
 
! Отговори
Исмаил преди 7 години
Местан- Президент,Симеон- Хасан- цар на българите..ха.ха
117
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъди сигурен Местане....че....,и каквото гласуване да има(задължително или, не)...дпс и дост....нищо няма да спечелят.....поздрави от никога не-гласуващ;)
116
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Родопите няма Турци....Има Българи мюсулмани
115
2
 
16
 
! Отговори
:( преди 7 години
На тоя Муфи, някой трябва да му подреже крилцата , че взе много да си вярва.
114
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от кога Доган стана руски възпитаник? От момента в който отказа да играе по свирката на Анкара!И веднага прехвърлиха парите и подкрепата на цялата турска дипломация към Местан. А ЖЕСТОКАТА ИСТИНА Е, че местните мюсюлмани, набедени за турци са жестоко използвани и манипулирани. По примитивните пък ги подкокоросват, че ако тука стане "турско", ще станат веднага "аги". Алооо... те с кюрдите не се траят, та нашите ли, на юг ги имат за ***!