Плевнелиев обяви по-активни действия със САЩ

Президентът се срещна със зам. държавния секретар Блинкен
Обновена: 6 май 2016 20:22 | 6 май 2016 20:10,
144
Плевнелиев обяви по-активни действия със САЩ
Снимка: Администрация на президента

Стратегическото партньорство между България и САЩ е основа за по-активни съвместни действия за справяне с общите предизвикателства пред сигурността.

Това обяви президентът Росен Плевнелиев на среща със заместник-държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на работно посещение у нас.

Държавният глава обяви,че в условията на множество кризи в съседните на страната ни региони, България остава предвидим и надежден съюзник и е ключов фактор на стабилността в Югоизточна Европа.
 
”Българските институции ще продължат да работят за реализацията на 9-те проекта за модернизация на Въоръжените сили. С най-висок приоритет е проектът по придобиването на нов тип боен самолет“, отбеляза президентът, който призова за активна подкрепа от партньорите от НАТО в този процес.

Плевнелиев обясни, че променената среда на сигурност налага повишаване на отбранителните способности на българските Въоръжени сили. Той оцени високо приноса на САЩ за гарантиране на европейската сигурност.

Държавният глава приветства решението на американското правителство да увеличи финансирането на различни проекти в сферата на отбраната до 3,4 млрд. щ.д. за 2017 г., в рамките на инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на съюзниците в Европа. Росен Плевнелиев призова на всички държави членки от Източния фланг на НАТО да бъде гарантирана еднаква сигурност.
 
Антъни Блинкен изрази решимостта на САЩ да защитават сигурността на всички свои съюзници в Европа и подчерта, че това ще бъде потвърдено и на предстоящата среща на върха на НАТО във Варшава. Беше откроено значението на ситуацията на сигурност в региона на Черно море.

Според Росен Плевнелиев ефективното използване на българо-американските съвместни съоръжения и военните летища, които отговарят на стандартите на НАТО, са важен компонент от общите усилия на Алианса в региона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Аеросмит-недоиз преди 7 години
Голямо кюсе тоя Блинкин ,напомня ми на Стивън Тейлър
99
0
 
1
 
! Отговори
Амин преди 7 години
Казано е: Москва е третия Рим и четвърти няма да има! През новата ера ще падне Москва и с Империята на Злото е свършено. Ще настъпи мир на земята!
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хи-хи-хи. Дойде едно годподарче от Америка да си нагледа подопечните. Позволи им да го целунат на определеното за слугите място, размаха пръстче и те веднага обещаха да купят самолетите . Язък за спестените от референдума пари. И те, и събраните в повече милиарди ще потънат за някакви трошки. Изводът е - не плащайте данъци - парите се хвърлят на вятъра.
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе Укра, а бе чедо. Америка за България вече не плащала, така че не се напъвай толкоз много. Ще вземеш да се изкилиш.
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ ТОЙ ДО СЕГА ПАСИВЕН ЛИ БЕШЕ.
95
1
 
2
 
! Отговори
Бай У......? преди 7 години
Нещо не разбирам посланието.Ще копуваме изтребители но искаме подкрепата на НАТО.Досега то ли ни пречеше.Ще даде половината пари ли или ще ни падари или продаде трето качество изтребители.Или можеби ще ни каже какво можем да си купим.АКО НЕ КУПИТЕ ЧИСТО НОВИ ПРОЙЗВЕДЕНИ В ЕВРОПА А МИ КУПИТЕ СТАРИ АМЕРИКАНСКИ ВИЕ ВСИЧКИТЕ СЕ ЗА ЗАТВОРА.защото след 5,10г ще имаме същия прожлем.Ако вземете нови си решавате проблема за 4,5правителства който няма да са същите
94
3
 
2
 
! Отговори
станишко преди 7 години
болшевиките си лаят керванат си върви
93
7
 
5
 
! Отговори
укра преди 7 години
Русофилите са два вида-първи вид-хорица над 60 години-пенсионери,затъпели от комунизма и никога не ходили в нормална държава.обикновенно живеят в панелки или западащи села.Втори вид-под 60 години но необразовани и злоупотребяващи с алкохол,някои с психични смущения.Не са непременно атакисти-има и други.
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Троловете на Плевньо не почиват ли?
91
10
 
4
 
! Отговори
укра преди 7 години
На България и предстои сега една не много трудна ,но важна задача,а именно-да се справи с русофилската зган,която стои на пътя и пречи на европейското развитие на Родината.
90
1
 
3
 
! Отговори
до 111укра преди 7 години
И в събота сутрин ли се дрогираш ?. Направи малка пауза, че можеш да "ритнеш камбаната".
89
2
 
11
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Много се забавлявах като гледах "подготовката" на парада в президентството.То не бяха едни локуми ,едни фафли имах чувството,че са се събрали всички експерти на НАСА и ще изстрелват совалката.Имах усещането,че съм на представление на самодеен училищен театър.
88
13
 
3
 
! Отговори
укра преди 7 години
Плевнелиев никога не е громил световния империализъм и САЩ.Няма значение,че е бил комсомолски секретар-бил е под прикритие.България никога не е имала по правилно ориентиран президент след Стамболов.Главните опасности за България сега са ислямизма и рашизма а главния приятел и закрилник-САЩ и Плевнелиев го разбира добре.Дано да бъде преизбран.
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа трябва да е горда с хората си, с морала си, с науката си, с технологиите си и да се еманципира от зависимостта от САЩ. Ако трябва да купим нови самолети, те трябва да са произведени в ЕС, танкове също и т.н. Германия до 1945 г е била най-развитата в технологично отношение страна. Вчерашния военен парад беше срам и позор. Дплу американнските агенти - Плевнвлиев, Митов, Ненчев и най -главните Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Да живее свободна и независима Европа! Да го кажем след 2 дни.
86
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като си представя само как това същество ,в качеството си на комсомолски секретар и активист на БКП със същият плам громеше световния империализъм и най-вече САЩ ,ми се повдига.За цялата история на България подобно същество не се е раждало.
85
14
 
3
 
! Отговори
укра преди 7 години
NATO не помогна на Гърция защото гърците готвеха като мнозинство-геноцид срещу турското население.Турската армия влезе и набързо раздели двете враждуващи страни и спаси острова от гражданска война без да трепе никой.Това беше брилиантна операция и единствен изход.Браво на НАТО и на турците.България с НАТО завинаги и нека ушанките мрът от яд.
84
3
 
10
 
! Отговори
активен преди 7 години
Хубава двойка са. Явно и гостът е пасивен, щом домакинът обявява по-активни действия. Аман от пасивни..
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАСега пак сме бедни само, че нямаме армия, нямаме полиция, нямаме образование, нямаме здравеопазване, нямаме нищо. По-голи сме отколкото бяхме тогава... но сме горди членове на НАТО и ЕС
82
2
 
10
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Предателите на България заслужават 9 м
81
15
 
5
 
! Отговори
Българио! преди 7 години
България винаги е била бастион за защита на Европа от Палеолозите. И продължава да бъде. САЩ най-после осъзнават фактите. Очаквам по-близко и по-задълбочено съдрудничество. Чета и виждам как се гърчат демоните на Империята на Злото. България ще пребъде и след Москва!