След среща с US гост: Борисов дава нова техника на армията

Зам.-държавният секретар Блинкен похвалил военнослужещите ни на мисия
Обновена: 7 май 2016 07:36 | 6 май 2016 21:21,
207
След среща с US гост: Борисов дава нова техника на армията
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов обеща военните да получат нова техника. Това стана след срещата му със заместник-държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на работно посещение у нас.

"Правителството е дало мандат на военния министър да преговаря за нов самолет, да подготвим нови кораби и да ремонтираме тези, които се нуждаят от ремонт", заяви Борисов, съобщи "Нова телевизия".

Още по темата
Блинкен и Борисов обсъдиха сътрудничеството в областта на отбраната, противодействието на тероризма, енергийната сигурност, образованието и двустранните отношения.

"Благодарение на усилията ни да се справим с корупцията и контрабандата имаме повече ресурс за армията", каза премиерът, цитиран от "Фокус".

На срещата в Министерски съвет присъстваха и външният министър Даниел Митов и военният министър Николай Ненчев.

Преди това заместник-държавният секретар на САЩ се срещна и с държавния глава Росен Плевнелиев.

"Благодаря от името на министъра на външните работи и от името на военния министър за високата оценка, която дадохте за нашите военнослужещи, които са на мисия и за добрата оценка за съвместните ни действия. Благодаря, че оценихте нашите усилия за справяне с корупцията и контрабандата.", заяви премиерът Борисов.

"Нашите военни показват всеки ден, че са на изключително добро ниво. Да им пожелаем на този празник да са живи и здрави", допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
2
 
! Отговори
Фатмак преди 7 години
Ей! ХАйде сваляйте го тоя от Министерския пост.Почна да се прави на оригинален,прави демонстрации по културизъм щото няма хора за третокласните пътища.,и по селата!Сноват шматароците по магистралите с лъскави автомобили и не им пука за нищо.
107
0
 
6
 
! Отговори
HAHA преди 7 години
ПРЕДСТАВЯМ СИ КАКВИ ЛИГИ СА ТЕГЛИ, КАТО ГЛЕДАМ КОИ ТИКВИ СА БИЛИ НА СРЕЩАТА, А КАТО ЗНАЕМ, ЧЕ ОРЪЖИЯТА, КОИТО АМЕРИКАНЦИТЕ ПРОДАВАТ ДАЖЕ НА НАЙ-БЛИЗКИТЕ СИ СЪЮЗНИЦИ, СА "СКОПЕНИ" Т.Е. С ПОНИЖЕНИ КАЧЕСТВА,ПРЕДСТАВЯМ СИ КАКВИ *** ВТОРА РЪКА ЩЕ ПОЛУЧИ НАШИЯ СОЛДАТ.КОМИСИОННИТЕ ОБАЧЕ ЩЕ ГИ ЛАПНАТ ТИКВИТЕ А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОНАЗИ МИ РАБОТА.ТОВА Е АМЕРИКАНСКОТО РОБСТВО,ЧЕСТИТО!
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуфито 160 слуша само речите на президента май.Да вземе да се порови в евросайтовете, ако може да чете по тяхному...
105
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойде този чак от Америка, стегна му болтовете и гайките и... спестените пари от референдума май ще поемат към американските оръжейни фирми.
104
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-нБорисов а кога ще се срещнете с пенсионерите в България за да им дадете нещичко но не като онова от 2.5 % Позор,че веднага давате на "бежанец" по 500 а на най бедните среден пръс...
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Благодарение на усилията ни да се справим с корупцията и контрабандата имаме повече ресурс за армията" - имате средства не заради това , а понеже изтеглихте огромни заеми които лично вие няма да изплащате !
102
13
 
6
 
! Отговори
молодци преди 7 години
руското ръждясало оръжие на скрапта
101
4
 
17
 
! Отговори
boc преди 7 години
Българското президентче и Този мут**ген са най-големите национални предатели!
100
1
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 7 години
....to se e vidialo....tozi kolkoto porazii napravi ...vsichkite dosegashni negovi predshestvenitsi vzeti zaedno ne sa mogli.....tozi e samoroden talant !!!...tejko ni i gorko ...
99
0
 
15
 
! Отговори
РЕПАТА преди 7 години
Горкия човечец,сега трябва от закуските на внучето до отделя и от коравия си залък да къса!
98
1
 
11
 
! Отговори
до 160 преди 7 години
Извинете но да не сте от нарко зависимите обратни индивиди ?.
97
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още 20 милиарда ще затънем след тези обещания.
96
3
 
24
 
! Отговори
Айде готово... преди 7 години
Много ми се струва че са договорили да им купим старите F16 които след няколко години пак ще трябва да сменяваме,но до тогава я камилата я камиларя кой знае кой ще е на власт.Нашите набедени политици гледат само до края на мандата,а после вълци ги яли българите
95
3
 
19
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Тиквун обещал !!! Смех,смех...
94
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недоволствате ли, недоволствате ли, руски зетчета? Колко диверсанти може да стовари *** на морския бряг? Дали ще му стигнат силите да пребори две български механизирани бригади? Отпускари без броня и артилерия са обречени на плитко закопаване, туйто.
93
15
 
6
 
! Отговори
Шопчо преди 7 години
До чичо ГошоА ти сега ли разбра защо се теглиха?Още когато Путин нападна Украйна беше ясно, че ще се теглят заеми.
92
3
 
37
 
! Отговори
Елена преди 7 години
До опетков 166:Не бе,Опетков ,КУПУВАМЕ старата техника на САЩ,а МОН реши ,че няма турско робство,а присъствие,масово вече и европейците смятат,че не СССР е победила нацизма,само "някакви милиони загинали".Очаквам скоро да се реши,че СССР е бомбандирала София.И не е нужно да се слагат американски управители в министерствата,достатъчни са платените техни *** с промити мозъци. И като ни набиват канчето,трябва да се заобича САЩ,да се вземат залежите ни от злато,Мариците....Не на нов господар
91
1
 
22
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Сега разбрахте ли защо се теглиха тези милиардни заеми?
90
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов нищо не дава, само краде!Дават данъкоплатците, дето заради Борисов им се пишат на *** 22 милиарда евро дълг!
89
22
 
4
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Как точно, анонимнико станахме слуги на Америка? Да не би във всяко министерство да има американски управител, или изнасяме за америка чушки, домати и консерви, а внасяме американски скапани трактори? Колко американски завода построихме? Къде са пияните от кока-кола американски войници. Да, американските политици ще набиват канчето на *** български тикви, дето обичат само руски/съветски ботуш да ги гази и рубли да прибират.