Симеонов скочи на Плевнелиев: Търси подкрепа от ДПС

Обяви се против ветото на държавния глава за Изборния кодекс
Обновена: 8 май 2016 14:12 | 8 май 2016 13:30, Красимир Ангелов
69
Симеонов скочи на Плевнелиев: Търси подкрепа от ДПС
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов разкритикува остро намерението на президента Росен Плевнелиев да наложи вето на промените в Изборния кодекс. Според председателя на ПГ на ПФ държавният глава "се нуждае от подкрепата на ДПС и с ветото върху текстове от променения Изборен кодекс той си я гарантира".

Още по темата

"Няма никакво ограничаване на правата на българите по света да гласуват. В някой страни като Австралия и Канада, например, броят на избирателните секции дори се увеличава. По-малко секции ще има само в Турция – 6-7 вместо досегашните 136", обясни Валери Симеонов пред Нова тв.

Той бе категоричен, че неговата партия и съмишлениците им няма да подкрепят ветото, защото тяхна основна цел било "ограничаването на вота от Турция, защото той не е в интерес на България".

Както Dnes.bg съобщи, преди ден президентът Плевнелиев обяви, че ще върне за ново обсъждане в Народното събрание разпоредби от Изборния кодекс. Според държавния глава това ще даде на народните представители възможност да създадат по-добри правила за упражняване на изборните права на гражданите.

Според него Изборният кодекс следва да гарантира честността на изборите както в страната, така и в чужбина, но не и ако са за сметка на неравното третиране на българските граждани в чужбина.

Според държавния глава опитът да се преборят лошите изборни практики, не трябва да създава национално разединение.

От ВМРО веднага реагираха остро на намерението на държавния глава. Според тях наложеното вето е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност.

Заради създалата се ситуация премиерът Бойко Борисов ще събере ПГ на ГЕРБ във вторник. В профила си в социалната мрежа Facebook Борисов написа коментар по повод наложеното вето от държавния глава Росен Плевнелиев.

"Политическа Партия ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация и то за нещо, което ние сме инициирали още в първия ни мандат, а именно за първи път заложихме облекчена форма на подаване на заявления от българите в чужбина – електронно, дистанционно по интернет, с цел да се даде възможност на повече наши сънародници да гласуват", написа Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
аеяиг преди 7 години
До АнонименПрезидента ли те задължава да гласуваш? Я пак си помисли кой гласува недообмислените промени?
51
1
 
4
 
! Отговори
bing bend преди 7 години
До ..Мюсюлманите докато я има България ще се консолидират, т.с. сплотяват, за да я ликвидират ,куко!!Не си ли го разбрал--?!!
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
600 000 турци и 150 000 албанци от БЮРМ са с двойно гражданство
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам каков толкова риват хора напуснали България колко много я обичат? обичат я но идва две-три седмици в нея - веднъж за седем дена по Великден, веднъж през лятото и веднъж около Коледа два-три дена... от 60 000 души в чикаго по -малко от 8000 са гласували, а всичик имат коли... ако искаха щяха да запалят колата и да попътувата два часа или дори по-малко.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът не е само в турция - почти всичик които в Бюрм се писаха българи са всъщност албалнци.... двойното гражданство е един меч с дев остриета....премахнете го и въведете активан регистрация....
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
има мног просто решение - да се премахне двойното гражданство. В редица държави няма двойно гражданство. И не говорим само за Русия, и за това че в Турция години нямаше двойно гражданство. във франция имам познат 10 години работи, живее там, език научи - не му дават гражданство. в Германия е доста трудно да се сдобиеш с гражданство, дори да се омъжиш за германец фиктивон могат лесно да ти развалят брака и да ти го отнемат а и език се иска...
46
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В някой страни"???? Това вече е подигравка - този журналист е директно за уволнение.
45
2
 
4
 
! Отговори
Berlin преди 7 години
Преди да замина за Берлин съм плащал пенсионни осигуровки в България 15 години. Имам или нямам право на глас какво да стане с тези пари?
44
4
 
9
 
! Отговори
Панайотов преди 7 години
Защо всички се правят на улави.Маха се двойното гражданство и който плаща данъци в България той ще гласува.ТОЧКА.
43
3
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 7 години
Изглежда си гербаджия 90% от грамотните се изнесоха и пстанаха болшинство гербаджии, с една дума " хора второ качество"....
42
3
 
10
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Липсва ми Волен...затвориха му устата....и сега пълна аматьорщина на негово място....пълна..
41
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който се е изселил в чужбина е направил своя избор!Т.е, приключил е с живота тук.Няма никакво морално право да гласува кой да управлява Българите!Да са останали тук и да сърбат попарата като нас, щом искат да гласуват.Гласували са когато са заминали-окончателно!
40
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управлявящите от Герб и коалиция , подменят българската история в полза на Турция. За първи път от 25 години има такова нагло и лицемерно поведение на управляващи ,който сменят и фалшифицират българската история,особенно по времето на геноцида над българите ни близо 5 века . Да наречеш ,робията ,насилието ,потурчването ,игото -владичество и съжителстване е върхът на на национално предателството и гавра със гробовете на избитите . И Винкела разиграващ циркови номера е със тях,управляващ .
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ..А Тиквата , Гербавите ,Деформаторите и сие ,какво правят ? Гаврят се с българите и ,,редактират , със,, съжителствои владичество ,,историята и фундамента на който е основана сегашната Българска държава,именно паметта ни за вековното робство и насилието спрямо етноса ни .Използвт умишлено,платени от чужбина елементи, да се гаврят с Българската история и тйхомълком го подкрепят .Гаврата с Левски ,,Който ни освободи ... ,,пресяването на ПайсииБотев ,Вазов ,.И всичко е в интерес на Турция.
38
9
 
9
 
! Отговори
.. преди 7 години
Симеонов прави това, което до сега правеше Сидеров-сплотяване на мюсюлманите и радикализиране, с цел краен сблъсък-етнорелигиозна гражданска война.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Винкела От заводски енергетик ...... И въпреки цирковете който разиграва този клоун ,в момента се работи за ,минимум удвояване и утрояване трояване на гласовете от Турция. Ако винкела беше искрен ,щеше да реагира на подмяната на историята ни със,, съжителство и владичеството,,на осакатяването на Ботев ,Вазов и националните ни светини .Примитивни номера да се прави на патриота а подкрепя управлявящата върхушка . Пък и снимките на мохабета с турският консул ,Касабов ,съпругите им още стоят.
36
0
 
5
 
! Отговори
Милко Великов преди 7 години
Много "юнаци"много "умници" , ама всички АНОНИМНИ
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 3710 години съм била навън,зза да знам какво ти говоря,по родолюбец съм от тебе,то любовта започва от дома ти,ти какво направи за дома си?много е лесно да викаш от тука,ама там няма кой да те търпи,там се работи,НО има и правила,защита,чистота,ред,закони!тука как да стане?какво да направя?то се опита човек два три пъти и се откаже,е онзи ден се скарах с въпросния симеонов,той с неговите 18 човека в парламента казва,че не може кой знае какво да направи,та аз ли?ти какво направи?
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 32Да бе! Дискриминирани сте, че имате привилегии, които нашата Родина не дава на нас. Вие имате двойно грожданство, ние - не. Защо, да не би да сте се родили в Турция?! Значи, ДИСКРИМИНИРАНИ СМЕ НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, В ОБСВЕНАТА СИ СТРАНА, ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА.А всъщност, защо в Турция, която не разрешава на своите жители двойно гражданство, допуска в нея да живеят като равноправни граждани около 300000 български турци с двойно гражданство. А защо им се дава? Те не са се раждали там?
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вуте патриот: Я не сакам да гласувам, а сакам Мемет да не може да гласува !...защото като се клати феса, страда на Симеонов интереса.