Доволен съм от свършеното, отсече Калфин

Вицепремиерът в оставка: Положих много усилия у нас да има по-високи доходи
Обновена: 10 май 2016 17:57 | 10 май 2016 17:55, Веселина Йорданова
62
Доволен съм от свършеното, отсече Калфин
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът и социален министър в оставка Ивайло Калфин заяви, че е доволен от това, което е постигнал.

По-рано днес той депозира оставката си при премиера Бойко Борисов, който я прие.

Още по темата
Причина за оставката е днешното решение на Националния съвет на ПП АБВ да предложи на предстоящия в неделя висш форум на партията да бъде оттеглена подкрепата за правителството на ГЕРБ и да се призоват представителите на АБВ в изпълнителната власт да се оттеглят.

“Оттеглям се от правителството по решение на ПП АБВ. През последната година и половина положих много усилия за това в България да има по-високи доходи, повече работни места и повече справедливост и предвидимост в социалните системи", заявява Калфин, цитиран от пресцентъра на МТСП.

Той посочва и че остава още много работа за наследниците му.

"Благодаря на премиера за възможността и подкрепата, която ми даде да работя за българските граждани на тази отговорна позиция. Благодаря и на колегите си в Министерския съвет, както и на парламентарните групи, които подкрепяха управлението за подкрепата и за приетите особено важни закони и решения", заявява още Калфин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
до55 преди 7 години
Не дрънкай глупостиЦелта е да не се ограбва труда на хоратаКакво направи тоя Калфин за товаПроверките на Инспекцията по труда са формални
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калфин с гробокопачната политика каква добра оценка си даваНахален човекКариерист корумпиранНавсякъде се потъпква Кодекса на труда, а той се подхилва
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайната оценка е: слаб!
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
43 - Ами смени си работата. Има и по-добре платени места
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 43-. Да бе. И Боко също всеки ден се самохвали, колко много работа е свършилИ все с учителя си Живков се сравнява.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
47 и 48ТИ НИКОГА НЯМА ДА ПОЛУЧИШ ПЕНСИЯ - ЩОМ Е ИДИОТСКА ИДЕЯ.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИ НИКОГА НЯМА ДА ПОЛУЧИШ ПЕНСИЯ!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СРЕТАН ЙОСИЧ Е СВЪРЗАН С БОКО - ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ТОЙ КАЗА "Бойко взе парите!"
42
0
 
2
 
! Отговори
. преди 7 години
Гоце Седефчов е кукловод на Пешо сумиста и Трактора. Пешо сумиста е свързан с Йосич - шуробаджанаци са .Гоцето Седефчов и червеният Кирчо, който използва думичката '***' в речника си, отдавна трябваше да са на 'топло' при Пешо сумиста ...Пешо сумиста е шуробаджанак с Йосич и беше част от младежката организация на бсп. Кирчо беше шеф на младежката организация на бсп , сиреч шеф и на Пешо сумиста. Кирчо го заловиха на сръбската граница с повече от 200000 германски марки и повече от 40000 щатски долара, които бяха придобити от престъпна дейност.Дали няма да се окаже, че и Кирчо е орт
41
1
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 7 години
Dostoen chovek.Podgotviame go za Prezident na Bulgaria.
40
6
 
2
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Да се гради бъдеще означава да се даде образование на децата. Например от сираките домове. Наливането на пари в пенсиите е като да напълни бъчва без дъно. Проблема е че децата не гласуват, а пенсионерите гласуват. Това е причината да считам Калфин за порочен социалист. Не става въпрос за справедливост или грижа за бъдещето на България, а за егоистичен тясно социалистически интерес.
39
5
 
2
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
До Защо г-н Калфин?Единственото нещо, което Калфин крепи, е националното самочувствие. Идиотската идея да ти е висока пенсията при липса на раждаемост, проспериращ бизнес, в трите нива,и увеличаващи се хора на бюджет, няма как да крепи- това е все едно да заприщиш Дунав с дървени подпори. Хора, дайте да бъдем обективни, а?
38
2
 
5
 
! Отговори
ТВ преди 7 години
Когато си един Щирлиц, няма как - щом др. Сталин / Путин ти изпрати новото назначение, опразваш кабинета и напускаш. Другарят довчера е играел много уверено ролята на "специалист", но сега вече има нова задача и "специалността" вече е друга. Сега известно време ще играе ролята на кандидат-президент. След това - според заданието...
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо си мисля че оставката на Калфин е свързана със стрестестовете на пенсионните фондове...
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕГА НА КОЙ ДОБРЕ ПЛАТЕН СТОЛ ЩЕ СЕДНЕ ЗА ДА ВЪРТИ ЧАСТНИТЕ СИ ДАЛАВЕРИ? ТИЯ ЦЯЛ ЖИВОТ СЕ МЕСТЯТ САМО ОТ СТОЛ НА СТОЛ И ПРЕЗ ЖИВОТА СИ РАБОТА ЗА 2 СТИНКИ НЕ СА СВЪРШИЛИ!
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е тази мода всеки кръгъл ___ да дава сам положителни оценки на дейността си?Не беше ли преди другите да ти дават оценка, а сега стана всеки сам се хвали. Калфин не успя да довърши пенсионната реформа, която предвиждаше да се работи до гроб. Нищо. други ще поемат щафетата и ще закопаят нещастния кандидат-пенсионер.
34
0
 
19
 
! Отговори
капиталист преди 7 години
Народен съд за всеки занимавал се с политика след 90-та до днес! Преклонена глава, сабя не я сече - за това сте на тоя хал питеци, само се дърлите по форумите докато тия се гаврят с вас и родителите ви.Какво си свършил че чак и си доволен, бе ***. Всички трябва да сте строени на стадиона с превръзка пред очите и на колене. Тогава ние ще сме истински доволни. Само така може да се започне начисто. Дотогава ще има #КОЙ, пенсии по 125 евро, средна заплата 250 евро, пенсиониране на 70, а
33
2
 
26
 
! Отговори
Лъжец преди 7 години
Последните 5 години заплатата ми не е мръднала с 1 стотинка.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От кое си доволен бе калфата? От това че при 40 години трудов стаж пенсионерите взимат по 250 лв. пенсия или преведено на *** 125 евро? От това ли си доволен бе селинжъра?
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
калфо *** нищо не си направил само празни приказки