АБВ няма да сдава властта в парламента

Това не е участие в управлението, а в НС, уточни Кирил Цочев
11 май 2016 14:52,
9
АБВ няма да сдава властта в парламента
Снимка: Архив Булфото

АБВ няма да отстъпи шефските места в парламентарните комисии и в ръководството на Народното събрние след решението на партията да излезе от управлението. 

"Няма, разбира се. Това не е участие в управлението, а участие в парламента", каза зам.-шефът на парламента от квотата на АБВ Кирил Цочев. Той припомни, че БСП и ДПС също имат председатели на комисии. 

Председателят на военната комисия в НС Михо Михов потвърди, че няма да напусне шефското място. "Това е изборна длъжност, която бе решена от парламента в началото на неговото конструиране".

Той обясни, че АБВ е напуснала изпълнителната власт, но не и законодателната. Ген. Михов все пак уточни, че ако предстоящият конгрес на партията реши той да напусне поста, ще се съобрази. 

Михов обясни, че той не е участвал във взимането на решението за напускане на правителството, а е бил информиран по-късно от зам.-шефката на групата Мариана Тодорова. 

Кирил Цочев призова напускането на АБВ да не се свързва с БСП и промяната в червеното ръководство.

"АБВ е самостоятелна структура и парламентарна група и ще си взима решенията сама без никакъв контакт с БСП”, каза той. Цочев отхвърли прогнозата на Петър Москов, че АБВ и БСП ще формират пропутинска коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от маймун бонбон взимал ли си че също комунист от власт да се откаже
7
0
 
7
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Стойте, стойте още малко, че при едни нови избори никой от вас няма да влезе в парламента.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1"Кирил Цочев добре, *** мио михов за чий го показвате?"---Ами, защото на Кирил Цочев бузките и гушката не се събират в рамките на снимката.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропутински партий в България няма и няма да има докато сме част от Европа Въпреки че няма да бъде лошо нито за Демокрация в страната нито За Сигурността Да си под Чехъл на ЕС и НАТОНито те прави по Свободен нито по Щастив и още по малкоНЕЗАВИСИМСВОБОДАТА в случаят България НЯМА НИЩО с НЕЗАВИСИМОСТБългария е зависима от Европа а Европа от САЩ както преди 89г от СССРЗА КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ,СВОБОДА,И НЕЗАВИСИМОСТ говорим тогаваСвободата на един блок срещу ДругТова не е Свобода Това е Дикта
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехеее ами власт е това, не се пуска ей така, пари и келепир има в тая работа!
3
7
 
13
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
смее ли да сдаде точно военната комисия в НС - от Кремъл ще му отрежат ушите, най-малко ...
2
1
 
15
 
! Отговори
руми преди 7 години
Михов не ще да подава оставка , не бил уведомен и за оставката на Калфин , ами та тои и Калфин не му се вярва , че е приета веднага !!!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кирил Цочев добре, *** мио михов за чий го показвате?