Москов видя пропутински блок след оттеглянето на АБВ

Зове реформаторите да се съберат, а не да са в опозиция
11 май 2016 10:52,
105
Москов видя пропутински блок след оттеглянето на АБВ
Снимка: архив, Bulphoto

Подадената оставка на Ивайло Калфин е знак за формирането на политически блок между БСП, АБВ и ДПС, коментира министърът на здравеопазването Петър Москов.

По думите му това е пропутински блок, обърнат към Русия.

Още по темата

"Оформя се нова тройна коалиция. В основата на това е енергетиката. Формирането на тази ос показва, че трябва да има контрапункт", категоричен бе той пред bTV.

Според него това е сериозна заявка за промяна на политическия курс на страната: "Това е много по-голяма игра, отколкото това дали някоя партийка ще успее да влезе в парламента. Тук мащабът е друг. Аз все повече не виждам смисъл от оставането на ДСБ в опозиция".

Москов бе категоричен - нужно е обединение в дясно, което да се противопостави на новото предизвикателство. В тази връзка той призова Реформаторския блок да се събере отново, за да реши накъде върви.

"Управляващото мнозинство трябва да е стабилно, затова и аз съм част от него", допълни той.

Министър Москов коментира и злоупотребите във Фонда за лечение на деца.

"От смяната на ръководството му спечелиха децата. Аз нито мога, нито съм изпращал ГДБОП където и да било. Сменил съм директора на фонда след достатъчно факти от разследващите за злоупотреби, но нямам право да давам подробности. Аз сигнал в ГДБОП не съм подавал. В тази ситуация мое задължение беше да осигуря работещ фонд, който да осигури процедурата за лечение на деца. Затова съм сменил директора, за да няма забавяне", категоричен беше той и настоя, че от фонда са харчени пари без да е давано разрешение.

Така например 200 хил. лева годишно са отивали за апартамент в центъра на Париж. Милион и половина лева от перото за лечението на дете пък са разходвани неправомерно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че от Путин има ли по голям дявол бе другарю
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю Русия и равноправни отношения са две несъвместими неща пример за това е България и дългогодишния и опит с Русия
76
1
 
4
 
! Отговори
доси преди 7 години
Европа е изправена пред избор! Или да се обвърже още по-тясно с Америка и да изпадне в нещо като корпоративно робство, като по този начин със собственият си упадък гарантира още 10 - 20 отсрочка по фалита на УСА... или ще си защити интересите си и ще се сближи с Руската федерация на равноправни начала, а там ресурси, територия и възможности за растеж колкото искаш - Европа има хора и технологии, а Русия територия и ресурси - заедно ще са най-голямото куче в квартала!
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички тия от правителството, казионните партии и НПО са храненици на корпоративната олигархия на държавата САЩ и международния банкстерски интернационал. Каквото и да кажат, дори мед да закапе от устите им, все ще навреди на интересите на страната и народа ни. Докараха ни до най-бедното и демографски прокажено ниво, което можем да си представим, народът ни е унизен и оглозган както никога, а на всичкото отгоре демонстративно не слушат гласа му. Това е световна диктатура на корпоратокрацията.
74
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес който не е с Русия просто е с дявола и сам си е окачил въжето на шията. Бурето е ясно кой ще му го ритне и защо.
73
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е със сигурност няма да отива в лукоил и другаря Златев от БКП. А що се отнася до златото а то каде отиваше до 2000г щото в България го няма, ако е имало толкова много злато защо преди да се дадат на концесия не е влизало в България, каде е отивало другари каде е
72
1
 
8
 
! Отговори
Морис преди 7 години
Само слепец и *** може да мисли, че сащ и сие мислят за нас. Гледат собствения си интерес и да са под носа на Русия. Стратегическо място сме, но ползи нямаНарушения Москов се прави на политик. Доразсипа здравеопазването и окраде парите за нови линейки
71
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига със тия внушения бе другари ислямизиране, бежанци, гладуващите, геове, и.тн заучини глупости. Да не мислите че някой ви вярва бе два милиона живеят там и хранят тук останалите няколко милиона на кого ще вярват на тия дето им изпращат всеки месец стотици Евро или на болните ви руски мозъци
70
1
 
6
 
! Отговори
hfij преди 7 години
от кой ще се еманципираме, всичко което се извади от Черно море да не мислите, че ще стигне до нас, колкото стига златото дето го вадят
69
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият начин да държи и да изнудва Русия родината ни е чрез енергийните суровини така е било и така искат да бъде, и понеже точно това скоро ще свърши и затова е и последният желаък вой на агентура им тук то и за това Местан и Миков бяха сменени имено по заповед от Кремъл. И между другото другарите които говорят за освобождение знаят ли че 90% от ВИТ та у нас са на лукоил а от там и скъпия ток
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа се ислямизира, САЩ използват най-вулгарно Европа за собствените си користни интереси, каква цивилизация бе!? Просто забравете повече да сме с тия третополови сбърканяци, по-неадекватни са от съветското политбюро с Брежнев в миналото.
67
11
 
1
 
! Отговори
укра преди 7 години
Реалната промяна се състои в отърваване от енергийната зависимост от рашистка,деспотична Русия и по тясното зближаване с Европа и САЩ-с цивилизованите страни.А който изпитва нежност към Русия и Северна Корея-чамодан,вокзал-Масква.Тамън на тревна диета ще добие супер фигура-ала Пхенян.А ако там много мърмори-има зенитни оръдия.
66
1
 
10
 
! Отговори
Бо преди 7 години
С такъв неуравновесен поглед може всичко да му се привиди
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, да останем пак без алтернативно ориентирана енергетика, демек с американските безумни тецове и волята на Маккейн да не сме енергиен коридор откъм Русия. И да нямаме никакъв шанс пак да се освободим от евротолерастията и пещерната русофобия, славянофобия и антиправославна линия на атлантиците. Тоя път ще го издухате, *** реформаторски и герберски. Никога вече на власт, щом не зачитате симпатиите на народа си към Русия и волята му за реална промяна!
64
12
 
2
 
! Отговори
ukra преди 7 години
България навлиза в период на смъртна опасност а народонаселението дори и не подозира.*** путинови шпиони се обединяват и мобилизират в последен напън да замъкнат България в Путинският Евразийски съюз.Ако успеят-чака ни участа на Северна Корея и пасене на трева-основна храна.
63
3
 
17
 
! Отговори
Калфин добре, но преди 7 години
крайно време е да сменят и Москов?
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само един пропутински блок? А розови слонове кога?
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Блокът може да е всякакъв, но не е пробългарски!
60
5
 
19
 
! Отговори
Лукчо преди 7 години
Москов е крайно време да спре халюциногенните гъби, съвсем взе да му се привижда.
59
2
 
8
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Това са едни и същи хора, едно време предани на Москва, днес предани на Вашингтон.Ясно е че без голям брат не може ама това са хора, които изпълняват 100% чужди интереси и 0% български.А ни трябват хора, които изпълняват 50% чужди интереси на големия брат, 50% българскиЗащото допускам, че 100% български интереси е прекалено утопично.