Причината за напускането на АБВ – не само една

Емил Кало: Камъче по камъче каручката се отклоняваше
11 май 2016 12:52,
17
Причината за напускането на АБВ – не само една
Снимка: bgonair.bg

Причината за напускането на АБВ не е само една. Камъче по камъче каручката на нашето сътрудничество се отклоняваше. Не желаем да сме съпричастни към вреден за България модел на управление. Има тотално безвластие и властово безумие. Да се нарече поведението на АБВ изненада, е политическо късогледство. Така обясни напускането на управляващото мнозинство от страна на АБВ секретарят по коалиционната политика на партията Емил Кало.

Още по темата

В Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR той подчерта, че АБВ не е била коалиционен партньор на управляващите.

"Ние не сме коалиционни партньори, имаме споразумение. Искахме да сме коректор на това управление", каза Кало и определи ситуацията със следния пример: "От жълтите павета тръгнахме към Черни връх и изведнъж се озовахме на съвсем друго място".

Като една от основните причини за това решение Кало посочи корупцията. Той даде за пример търгове и обществени поръчки, спечелени с пълното съгласие на хора от високите етажи на властта, които след това отменят сделките.

"Ако за едно работно място кандидатстват доцент и две красиви дами, кой ще бъде избран? Визирам СЕМ, защото познавам кандидатурите. На повечето места в България се случва това", посочи още Кало.

Той отговори и на обвиненията, че АБВ отива към БСП по следния начин: "Няма кой от БСП да ни свирне. Напротив, ние свирнахме няколко пъти на БСП. Единствената реплика, която сме чули за АБВ, е че всички сме добре дошли на "Позитано". Няма да стане по този начин. Олигархичните структури в БСП ли са по-близко до лявата идеология или АБВ?"

Емил Кало не отговори еднозначно на въпрос дали АБВ ще издигне Ивайло Калфин за президент. Според него държавен глава от типа на Росен Плевнелиев е вреден за нацията.

"Ще търсим широка подкрепа за кандидат, обединяващ всички лявоцентристки сили. След националния съвет ще търсим персонификация на избора. Трябва да попитаме и Калфин, защото все още не сме поставяли категорично въпроса. Самият Георги Първанов би бил прекрасен президент. Въпросът е дали г-н Калфин е готов да влезе в тази битка", коментира още Кало.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТРАНДЖА, ДА ЩЕ КУПЯТ ОЩЕ НЯКОЛКО ХОТЕЛА, КОАЛИЦИОННО ЩЕ ПРИДОБИЯТ НЯКОЛКО ДВОРЦИ, ЩЕ ГИ ПРИБАВЯТ КЪМ МИЛИОНИТЕ КОИТО ПРИТЕЖАВАТ И МОГАТ ДА ПИШАТ МЕМОАРИ- "БОРБАТА НИ ОТ ВИДНИ *** ДО МИЛИАРДЕРИ, БОРБАТА НИ ПО ПРЕВЗЕМАНЕ НА МИЛИАРДИ ЗА СТОТИНКИ И ГРАДЕНЕ НА ИМИДЖ НА УМНИ И МОЖЕЩИ", ЛАПАНЕ НА КОМИСИОННИ ЗА РАЗВАЛЯНЕ НА ГАЗОНАХОДИЩЕТО "ХАН АСПАРУХ"- СТАРИТЕ НОМЕРА НА НОВ ГЛАС- КОЙ ВИ ВЯРВА ОСВЕН ТРОЛОВЕТЕ- ДАЖЕ И ТЕ НЕ ВЯРВАТ , АМА ТАЯ ПУСТА ВОДКА, КАТО Я ДАВАТ...
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоцката президент, шъ напраи Белене и ще го плащаме до гроб
10
0
 
0
 
! Отговори
hah преди 7 години
Найден ***!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕКЛАРИРАШ 1000 ЛВ ГОДИШЕН ДОХОД, КУПУВАШ СПА ЗА МИЛИОНИ- И ИСКА НЯКОЙ ДА ВЯРВА НА ЧЕРВЕНАЪА ОЛИГАРХИЧНА БУРЖУАЗИЯ.
8
2
 
6
 
! Отговори
гърне с похлупак преди 7 години
Всъщност това не е ли по подлата част на БКП
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как Първанов отново да стане президент.Каквито и да ги къдрят, просто няма да стане.
6
6
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Първанов е достоен за президент но аз ми се ще Сидеров да стане президент. Майките ще разплаче на сегашните мошенници във властта......
5
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първанов президент. Представителна личност която никога не е излагала България по време на своето президентстване.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоце дърпа конците на АБВ .Другите са овце гледат пъдарят какво ще каже
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога повече президент като сегашния!Излага българите и държавата навсякъде, където се появи и си отвори устата.Срамота е.Има достойни и умни хора за тази длъжност от които народа ще има полза.
2
10
 
8
 
! Отговори
акуд преди 7 години
стария тандем дпс. бсп и атака точат лиги и си мечтаят за власт като се опитват да дестабилизират България
1
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Причината е в Руското посолство . Рапорт даден - рапорт приет .