Хората извън "Дондуков" 2: Какво, как, защо?

И без Плевнелиев избори ще има, друг ще седне в стола му
58
Хората извън "Дондуков" 2:  Какво, как, защо?
Снимка: БТА

Точно в 12 часа държавният глава Росен Плевнелиев свика извънредно медиите, за да им съобщи нещо. И то нещо важно  - отказва да се бори за втори мандат на "Дондуков" 2. Така даде зелена светлина на ГЕРБ да търси нов претендент за поста.

Още по темата

Плевнелиев съобщи решението си с усмивка, тръгна си бързо, не даде думата за въпроси и увери, че винаги е работил за доброто на хората, за страната, а не за собствените си интереси и заради това е срещал подкрепата на българите.

"Чувствах навсякъде и винаги народната подкрепа и разбиране. Ще продължа да служа на българите, където и да са те или аз по света", отсече Росен Плевнелиев.

Оказа се обаче че май те не му вярват особено. В градинката пред Народния театър "Иван Вазов", на две крачки от президентството, следобед е пълно с хора. Баба и дядовци с играещи деца, стопани разхождащи кучетата си, чиновници в обедна почивка.

Новината за решението на Плевнелиев ги изненада, както изненада и журналистите по-рано.

"Не съм чула, за сефте от теб го научавам, не са минали новините, а и тях ги слушам с едно ухо, че чакам да започне сериала", занарежда възрастна жена, седнала на пейка с приятелката си.

Чула, не чула обаче много се зарадва като разбра, че Плевнелиев няма да се бори за втори мандат.

Причината - Русия. Не й харесвало как нападал, как обвинявал, все пак тя си харесва Русия, най-хубавите й години са минали, когато СССР беше братска страна. "Тоя е мръсник!", изсъска приятелката й и с това приключи.

Г-жа Николова, продавачка в близка оптика, пък не се изненада решението на Плевнелиев. Според нея от ГЕРБ, през всичките му години като президент, никога не са стоели зад него, нищо че е техен човек.

"Сега с ветото за Изборния кодекс съвсем го унизиха. Хем го отхвърлиха, хем пак ще променят правилата. Всичко направиха само и само да не е неговото", обясни тя.

"Честно казано радвам се. Харесвах Плевнелив като министър, даже гласувах за него за президент, но в последните месеци много ме разочарова. Остави ми впечатлението, че не е български президент, а нечий чужд, каза млад мъж.

"Мисля, че така го решиха и негови, и чужди. И че това беше единственият му ход, коментира Александър", 30-годишен IT специалист.

"Аз пък не искам Гоце(бел. ред. лидерът на АБВ Георги Първанов) пак за президент, не искам Калфин за вице, ако стане така вече заминавам наистина", скочи Димитър.

Мария, която по обед разхождаше кучето си, обаче съжали за избора на Плевнелиев.

"Не че имаше шансове да спечели, но пък направи каквото можа. Просто мястото му не беше там, а беше чудесен министър, той е деен човек, не му стигат само представителните функции, каквито има държавният глава по Конституция", каза тя.

Без изненада най-голяма се оказа групата на хората, които въобще не се интересуват нито кои ще се претендентите за държавен глава, нито кой ще седне в стола на Плевнелиев: "Не ме интересува хич", "Не гласувам", "Все ми е тая", "Ама стига с тоя палячо де!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Какво му е достойното,да обявиш Русия за враг,а турците наши първи приятели.
40
11
 
6
 
! Отговори
349 преди 7 години
До аз чета и знамПлевнелиев е един от най-достойните президенти които сме имали. Това обаче ще се разбере като мине малко време. Факта че така ожесточено го плюят *** трябва да ви говори достатъчно!
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ни най-малко не съжаляваме за избора ви г-н Президент!Само,да не стане така,че някои много да ви помолят и вие като един"истински" Българин и "непредател" да се съгласие заради"благото" на България.
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой? Марга Попова ще е президентка и Цецка Цачева или Кунева вице.
37
7
 
9
 
! Отговори
проста схема преди 7 години
Референдума на Слави---> Разтурване на парламента---> Промяна на конституцията---> Пррзидентска Република---> Рапоня президент---> Край на демокрацията в Бг---> Започва мутренско-милиционерски режим!!! Всичко зад маската на употребената пряка народна воля ще се извърщи! И накрая ще си кажем: *** народ, слаба държава!
36
9
 
20
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Президента-факла! Най-много изгорели(буквално) хора има през неговият светъл мандат! Озарен от живите факли...
35
5
 
14
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Само да не е този новият дето ще седне същият дето го направи президент!
34
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това жалко недоразумение ако е президент аз съм трамваи
33
7
 
8
 
! Отговори
ние българите преди 7 години
Изобщо не ни интересуват политиците и техните интереси.Те доказват , че тази система е порочна и злонаменерена към хората. Само добре профилиран ( с много филтри ) човек като Бойко Борисов мозе да казва , че по добра и демоктатична система няма . Да , ама има и се чувства от всеки вече.
32
33
 
9
 
! Отговори
trafoPOST преди 7 години
Плевнелиев е достоен и принцитен човек. Такъв е и като президент. Това, че на кремълските *** не се харесва няма никакво значение. Тяхната родина е другаде, малко по на север и доста по в Азия.
31
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ще си отдъхне - железният юмрук на НАТО, таранът на непоколебимата европейска толерантност, могъщият ледорез на западните ценности, по-велик от Айзенхауер и Чърчил взети заедно, по-надъхан и по-настървен от Бжежински, Кублай хан и Бари Голдуотър в пакет, е положил меча и рицарския плащ със звездите и ивиците и отива на заслужен отдих в някое транс-*** НПО...
30
29
 
9
 
! Отговори
Румен преди 7 години
Ясно е , че симпатизантите на Москва сега са доволни, както и разкрачените държавници между Москва и София си свършиха работата . Президента им показа как трябва да се управлявал, за да се почувства българина свободен и независим от руското робство.
29
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хитът на столетието: "Чувствах навсякъде и винаги народната подкрепа и разбиране..." - АААА, такова нагло дебелокожие е невероятно!!!! Целият народ му /и/ се присмива, освен във времето, когато откровено го попържа.. Нагъл ***!
28
9
 
32
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 7 години
Мое мнение - Плевнелиев трябваше да си подаде сам оставката , ако е мъж .Партиите трябваше да му я поискат , ако са Политици .Не съм съгласен че този Президент ще си завърши Мандата и ще се нареди в Галерията на Българските Президенти .Неговата Политика се опитваше да направи България по модела на Украйна .Това е .
27
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досетил се е, че поста губернатор на Крим ще му приляга повече, почвам да гледам изявите на Мистър Бийн по кримската държавна телевизия.
26
9
 
30
 
! Отговори
мнение преди 7 години
безлична и безгръбначна личност, такъв беше и като президент, такъв му е и краят... с нищо няма да го запомня, може би единствено с нетърпението с което чакам да му свърши мандата...
25
9
 
27
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Много съм разочарован...Роската беше длъжен да се яви на тези избори за да види с очите си, от името на колко човека е плюл по Русия.
24
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не беше ли дето щеше да присъединява Крим към Украйна и Донбас към Крим.
23
8
 
26
 
! Отговори
ХУБАВ ДЕН ЗА БЪЛГАРИ преди 7 години
Две много хубави неща се случиха днес:1.Най безличното нещо,което ни е било президент си отива! Толкова неадекватно и объркано същество, бе само срам за тази институция.Гафове,гафове....и бездарно лутане......2.Дионисий -Фойерверка/гвардееца/ го НАТИРИХА! Хак да му е на този бомбаджия и сквернител на канона!Само \"дисципа\" в Троянския манастир е за него,с надзирател оня дето си пада по ....
22
7
 
28
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
ХА-ХА-ХА! Обави , че водим война с Русия и тя е най-големия агресор и заплаха за България и сега дим да го няма.... :D :D :D