Ламбо: Ранният Бойко ми беше по-голям фен!

Гледахме филми заедно, добави още Стефан Данаилов
24 май 2016 10:12,
103
Ламбо: Ранният Бойко ми беше по-голям фен!
Снимка: Булфото

Бойко си е Бойко, той си има достатъчно дертове на главата. Аз съм от хората, които си говорят с опонентите, не случайно се ползвам с уважението им. Това заяви Стефан Данаилов в интервю за bTV.

"С Бойко Борисов не се виждаме. Ранният Бойко ми беше по-голям фен. Гледахме филми заедно", разказа Ламбо.

"24 май е празник на националното достойнство. Факт е, че сме дали нещо на света –една азбука, която е прозорецът към света", добави Стефан Данаилов.

Той разказа, че помни първия си 24 май с много цветя: "Имаше главно люляци и божури, голяма подготовка беше, украсявахме вратите, някакви венци се плетоха. Моите родители също много сериозно и с усмивка приемаха този празник. Последната ми манифестация беше, когато бях министър на културата".

"Важното е, че в Русия единодушно взеха да признават, че ние сме им дали буквите, важното е, че руснаците знаят, откъде е дошло абв-то им, освен че сме славяни, че сме братя", каза Стефан Данаилов.

"На 24 май миналата година запях "Върви, народе възродени". Не знам подробно целия текст, но аз винаги плача. Винаги очите ми са пълни със сълзи, не мога да разбера защо", сподели Данаилов.

"От години да се дават само 0,5% от БВП за култура", констатира още той.

"Културата не е приоритет. Не мога да разбера. Като имаме предвид, че творческата индустрия, носи на държавата 4% от БВП, а връщането е 0,5% - то е обидно. Знам как изнемогват моите колеги, които са били на министерския пост. Не можеш да правиш реформа без пари, нали знаеш какво трябва да имаш”.

"Отскоро съм зам.-председател на БСП. Надявам се този път да устоим на това, ако се върнем на властта, да има 1% за българската култура", каза Стефан Данаилов.

"Не аз бях зад Калфин, той беше зад мен", каза още Данаилов. 

Още по темата

Той коментира и отказа на Росен Плевнелиев да се кандидатира за втори мандат като президент. "Какво трябваше да направи, след като му извадиха очите? Който и да е на негово място така щеше да постъпи." Според него трябва да има някакъв период на спокойствие.

На въпроса дали Първанов ще е президент, той отговори: "Може би му се иска".

"Предстои ни много тежка битка за президентските избори. Кандидатурата трябва да е единна на левите. Въпросът е, че идеята за допитване вътре в партията е много хубава. Задкулисните номера не са много хубави, но те продължават", обясни Данаилов и добави, че Корнелия Нинова се вслушва в думите му.

"Много години пропуснахме, но сме в правилна посока, малко бавно вървим. От съсипването на селското ни стопанство насам много се крадеше. Хората не го спряха, а беше пред очите им", каза червеният зам.-председател по повод посоката, в която върви България.

"Харесвам си България, всичко си имаме", коментира още той.

"Моето сърце е голямо. Вратите на дома ми са отворени. Преди като завършваха студентите ми - ходих с тях на дискотека, щуреех повече от тях, но сега не ме държат краката и не мога да видя кой е в дискотеката. Има яд в мен, не съм аз, не съм това, което бях до преди година и половина. Защо така ми се случи - не знам, аз съм активен човек. Ругая се, само псувам, яд ме е на крака, на очи. Страх ме е. Наясно съм, че колкото ти е дадено - толкова. Започвам да се вглеждам в себе си. От моя страна приятелствата са намалели", коментира Стефан Данаилов.

"Говоря си непрекъснато с Мери. Не я бях сънувал от години, но тука за две седмици - няколко пъти я сънувам. Няма да ги разказвам тези сънища, защото ще се намери някого да ги разтълкува. Говоря си с нея и тя си е с мен, независимо дали я сънувам или не. В нашия дом всичко сме създали с нея. Не съм променил нищо, всичко си е както е било", разказа още Данаилов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А комуноидния пишман професор от снимката научи ли се как се пише "Аз"?
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами нали ни управлява един полуграмотен комуноид .Пожарникар .
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Напред Другари Тиквата , Тиквата и Цецо Шестака са олицитворение на цоциялната милиционерска партия . Сите комунисти .
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До С БКП НАПРЕД.-.............ГЕРБ -БКП ..........и ЧЕРВЕНО-ТИКВАТА от Банкя разбира се. Е ,и Партиецът от ВМЕИ,,ЛЕНИН ,, и ДКМС - Гоце Делчев ,и Партиината то Плевен ,и Цецо Шесте апартамента (станали още по-вече )от БКП и ДС ....и Румито Бъчварова от ОФ , и Кукувицата от Политбюро . Аман от *** !
57
4
 
5
 
! Отговори
А, стига ,бе... преди 7 години
Тоя ли си пише за моралист и стожер на културата ...???Тоя---с любовниците и незаконните деца....ха,ха,хаааааааааааа....."ПАРТИЗАНИНА" и "НЕЛЕГАЛНИЯ"!СМЕХ!!!!!!!
56
3
 
3
 
! Отговори
С БКП НАПРЕД преди 7 години
РАЗНИ, ПОЛУГРАМОТНИ КОМУНОИДИ , СЕ ОПИТВАТ ДА ДАВАТ АКЪЛ НА ПРЕМИЕРА- КАК СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА. ПРОБВАХА СЕ ДВА ПЪТИ- ОКРАДОХА ДЕ ЩО ИМА - ОТРЯЗАХА ИМ СУБСИДИИТЕ ОТ ЕС И СЕГА ПАК СЕ ГЛАСЯТ ЗА ГОЛЯМ КОКАЛ. БСП Е СЪСТАВЕНА ОТ МУТРОМИЛИЦИОНЕРИ, ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРКИ, ЩЕРКИ И ВНУЧКИ НА АКТИВНИ БОРЦИ, СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ НА ЧЛЕНОВЕ НА ПОЛИТБЮТО. КОЙ СЕГА Е БКП - НИНОВА ИЛИ МАСЛАРОВА, СТАНИШЕВ ИЛИ ПЪРВАНОВ , ГЕРГОВ ИЛИ ОВЧАРОВ
55
0
 
7
 
! Отговори
вен сере мос преди 7 години
До Напред ДругариЕх,другари милионерии.Докато се ослушвате,други по-другари станаха милиардерииии.
54
0
 
6
 
! Отговори
Напред Другари преди 7 години
Гергов и Станишев са олицетворението на цоциалната милионерска партия. Данаилов са го взели да им лъска имиджа и другарите като ръкопляскат на него - аплодират и най-социалните милионери.
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До демократПише се Деянов,демокраДе с мини урааааааааааааааа
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак замириса на нафталин във форума а може би да го сменим с формадехид?
51
1
 
6
 
! Отговори
демократ преди 7 години
Майор Деанов пише сбогом със з Простите комунисти са на всеки километър . Язък за българската култура. А в Русия празнуват култ-ураааааааааааа да ме хванат за урааааааааааа
50
3
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Колко ранния, от 5-и клас ли?
49
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ламбо, Ламбо, кой те направи голям артист. Имаш един филм и той беше дълъг и продължителен. Това беше. Как така стана съдник за това кое е добро и кое лошо. Или просто си един самозванец?
48
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е последната надежда на Москва- Ламбо. Изтръска от нфталина старите филмови герой.А Бойко верно ,че беше фен на Ламбо по рано ,но и Бойко идва от БКП то ,само че бързо се ориентита от къде духа вятъра.
47
1
 
23
 
! Отговори
Дядо Петър преди 7 години
БСП, ДПС, ГЕРБ, Атака, "Патриоти" и т.н. и т.н. . все от същото котило.Котилото на ДС.
46
2
 
18
 
! Отговори
афера.бг преди 7 години
Които не четоха,сега ви управляват.Извод-който прекалява с четенето,обикновено няма кинти.
45
1
 
6
 
! Отговори
Сдрасти Зайко преди 7 години
До Збогом БойкоПо правилно е да се пише-" тъка-тъка и хоп на покрива да обърна антената"
44
3
 
9
 
! Отговори
Збогом Бойко преди 7 години
Ламбо ,като министър как ли се пише "сбогом" или "збогом"?..ха.ха
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 73Ужас,значи всички политици до сега са социалисти?!
42
9
 
12
 
! Отговори
до 64 генади преди 7 години
Какво правят ГЕРБ ?. Изтеглиха милиарди заеми и почти ги "усвоиха" по точно присвоиха чрез подставени фирми. Колко хора харесват ГЕРБ ?. Изборите ги спечелиха с манипулаций.