Премиерът чрез Facebook: Честит празник!

Всеки българин може да бъде горд с произхода си, написа още Борисов
24 май 2016 12:57,
85
Премиерът чрез Facebook: Честит празник!
Снимка: Facebook

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е един от най-светлите български празници. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook по повод 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

"Писмеността, чийто първообраз е създаден от светите братя Кирил и Методий, днес е възприета като официална за стотици милиони по света, които я ползват в своята ежедневна комуникация. Приносът на България през вековете да се съхрани тази културна ценност в световен мащаб е значителен и е нещо, заради което всеки българин може да бъде горд с произхода си. Честит празник!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: Бойко Борисов24 май
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Лайк. Фацебук ще довърши което е останало от делото. Лайк. На Брадърс Кирил и Методий.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
863 император Михаил III въвежда кирилицата за слбавянските народи. През 1930 г. Сталин започва реформа в образователната система на СССР, като взема решение всички народи в СССР да четат и пшат на кирилица. 13 февруари 1938 года излиза постановление на Совнаркома и ЦК ВКП(б) за задължително въвеждане на кирилицата във всички национални републики и области /започва процес на преминаване от латиница на кирилица, там където все още е ползвана латиницата/. Вчера нито един от тези велики ръководители не бе почетен. Вечен позор за днешната върхушка, обсружващата я българска интелигенция и
44
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Здравейте злобари! Няма как по-добре да си покажете простотията освен така-като плюете по всеки българин,който ви поздравява за празника.
43
1
 
0
 
! Отговори
A.M. преди 7 години
Знаеш ли че Петър Велики е обявен засъздател на руската писменост защотоизползвал латинеца -----------------------------------------------------ЛАТИНЕЦА?! LOL! Иначе сме много "горди " - в Англия като кажеш че си от България, си сменят ведрата физиономия и промърморват съчувствено : Aww ...I,m sorry!!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая тиква загроби България. Както Орехарски преди него, но изпълнението е от фирмите близки до тиквата. Промяна никаква ... Само крадене и корупция.
41
2
 
2
 
! Отговори
каиша преди 7 години
Честит празник българи! Един от коментиращите в Афера беписал за буквата ЯТ. Четох,сравнявах, правих опити и съмкатегоричен, че тази Буква трябвада се върне в Азбуката и то навсяка цена. Понеже тиквите нямада го направят, то призовавамбългарите, които МОГАТ данаправят електронна клавиатура сналичието на тази буква и дазапочнем да пишем с нея. Моляви, доверете ми се, това се оказвамного важно. Тази Буква е Печатътна Небесния ни Покровител. Дорида не стане, пишете я в домоветеси, нека стои на видно място, катосимвол на българщината.
40
2
 
6
 
! Отговори
КО СТАНА преди 7 години
КОИТО НЕ ЧЕТОХА СЕГА ВИ УПРАВЛЯВАТ. ИЗВОД: КОЙТО ПРЕКАЛЯВА С ЧЕТЕНЕТО ОБИКНОВЕНО НЯМА КИНТИ.
39
13
 
2
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 7 години
да жевее БОЙКО БОРИСОВ!
38
3
 
17
 
! Отговори
Бармалей преди 7 години
Този го искам на площада с едно лаптопче, да го видим как кълве по клавиатурата с два пръста.Kpeтенoид непоръбен.
37
1
 
6
 
! Отговори
Hans Rus преди 7 години
"...може да бъде горд" ми звучи като " разрешено му е да бъде горд"
36
1
 
3
 
! Отговори
Alphbetia преди 7 години
20% dds - dnes30% dds - utre:-)
35
0
 
10
 
! Отговори
ХА ХА ХААА преди 7 години
СТРАНДЖА МНОГО СИ ***,АМА МНОГО
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаеш ли че Петър Велики е обявен за създател на руската писменост защото използвал латинеца за да промени азбуката на св .братя?...ха..ха В Русия по рано ползват латинеца..ха.ха Кражбите и плагиатсвото е почнало много отдавна за руснаците..ха.ха
33
0
 
14
 
! Отговори
АНТИ до ГерберУшеви преди 7 години
Много Борисовци станахте, какво да ви прави човек?Ако ви опъне, ще се размножите - повече ще станете!
32
12
 
1
 
! Отговори
Странджата преди 7 години
Господин Борисов, не може да ми забраните да ви обичам!
31
2
 
6
 
! Отговори
Тревога! преди 7 години
Внимавай Боко! Дебнат те, в стаята зад гърба имаш непримирим враг! Ще играе камшика скоро!
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо не се гордея,че съм българка - приемам го като Божие изпитание ,като порицание за стари грехове. с най- бедния,най-злобния,най-алчния,най-просташкия народ - да се гордея?
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз с произхода си съм горд!Обаче ме е срам, че ти Борисв си премиер.Да не забравяме всичката политическа *** от последните 26 и отгоре години... абсолютно ВСИЧКИ стъпвали в парламента, министерският съвет и президенствтото = СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
28
1
 
27
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Бойко Борисов има толкова общо с 24-ти Май и културата, колкото Азис има общо с квантовата физика и молекулярната биология. :)
27
2
 
13
 
! Отговори
Умната, Боко Бабаит! преди 7 години
герберастите санират,глупаците учат английски,футуристите учат китайски,реалистите изучават устройството на автомат Калашников