За колите на депутатите: 100 бона... за ремонт и за гуми

За 66 бона пък ще ремонтират 14 коли – BMW-та и Land Rover-и
Обновена: 25 май 2016 16:50 | 25 май 2016 16:30,
48
За колите на депутатите: 100 бона... за ремонт и за гуми
Снимка: Reuters, архив

Над 100 000 лева е готов да даде парламентът от бюджета си за ремонт и гуми на депутатските автомобили. Това става ясно от две обществени поръчки, публикувани в последните дни на сайта на Народното събрание. 

С едната от процедурите се обявява обществена поръчка за доставка на 280 броя зимни и летни гуми за автомобилите на Народното събрание. От документацията става ясно, че парламентът е готов да даде за тях до 41 666 лева без ДДС. 

128 от гумите трябва да са зимни, 152 - летни. Повечето са с различни експлоатационни и функционални характеристики.

Според техническата спецификация гумите трябва да са нови и оригинални, произведени след 1.07.2015. Изисква се  клас за енергийна ефективност, с клас за сцепление на мокра настилка и др. 

С другата обява се информира за открита процедура за годишен ремонт на автомобили. Става дума за 14 коли - 1 брой БМВ 316i, 12 броя БМВ 318i и един Ленд Роувър Freelander 1,8P. Обявената цена е до 66 666 лева. 

Изискванията към участниците в процедурата са за годишна диагностика и ремонт на двигатели, горивна уредба, електрическа система, ходова част, кормилно управление, спирачна уредба, тенекеджийски и бояджийски услуги и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога ще ги търпиме .Тези пари можеха да се дадат за лечение на деца ,а те гуми зер да не зеносат милите ни депутатски кюфтета
31
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Булгаропитека като чуе за 100 000 лева и губи ума и дума :))) смешнициТи виждал ли си 100 хилки на живо бе лольо.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КалкулатораАбе какво навъртат километри за служебните си задължения бе? Къде ходят тия 240 хрантутника? В парламента не ходят там почти е празно. В окръга си ли ходят? Ха там не са ги виждали от как са се качили на стълбата. Ходят по почивки там ходят. За почивки служебни коли не! Да си карат личните тогава ако искат по 500лв гуми да си взимат.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A пари за болни деца няма щото 152 летни гуми. Пу бе!
28
7
 
3
 
! Отговори
Калкулатора преди 7 години
148.80лв/гума ми излиза, тоест ще се купуват скапани гуми и ние пак сме недоволни... Или е по добра да карат с износени и да са заплаха за всички на пътя? Ако си депутат и трябва да навърташ сумати километраж за да си вършиш работата, как се очаква да нямаш служебна кола за да го правиш?
27
0
 
4
 
! Отговори
БРАВО преди 7 години
Не че имам нещо против Държавата , иначе става Анархия като във Франция , Англия и Брюксел , ама нашите Депутати станаха като Холивудски Звезди или Абитуриенти , разликата е че Депутатите демонстрират всеки ДЕН . Това дразни хората , та тези харчат пари от Данък Смет и Данък Сгради .Не може ли да се возят в Градския Транспорт или във Влак , или да си ползват личните коли и да им се плаща горивото след отчет ?
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали щяха да съдят Тодор Живков за няколкото десетгодишни мерцедеса на парламента през 89-та. И за резиденциите му - трябваше им време да проумеят, че са правителствени и принадлежат на държавата.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавайте да си плащате данъците.
24
7
 
5
 
! Отговори
Диетолог преди 7 години
До ЕкспертАми, ако не беше стоял със скръстени ръце по време на прехода и да чакаш нещо да ти дадат наготово или да изпадне нещо да откраднеш, сега и ти щеше да имаш нормален стандарт на живот. Те нещата не стават само с лежане и далавери, както си мислите повечето хора. Питай чехи, унгарци, поляци, латвийци, литовци и т.н. дали са стояли като българите и са чакали да им се даде наготово този стандарт на живот, който имат към днешна дата?
23
0
 
6
 
! Отговори
видаспорт преди 7 години
до по долуНе се карайте ,никой нищо не плаща ,те сами си взимат дори колкото им не трябва.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой избра депутати , които за наша сметка харчат безогледно. За тях сигурност, за нас глад. Мажоритарните избори са затова, за да може поне половината да скочат и да спрат такова безумие.
21
5
 
4
 
! Отговори
Данчу ментата преди 7 години
До ИСТИНАТАКакъвто народа, такива са и управляващите. А народа е крадлив, колкото и депутатите. Затова не може да излъчи читави хора, които да управляват.
20
4
 
6
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
До ДиетологЩях да се возя, ако не бяхте направили милионери партийните секретари и мутрите по време на прехода!
19
9
 
2
 
! Отговори
Васко преди 7 години
До ВескоВсъщност, ти нито им плащаш нещо, нито си фактор, от който зависи каквото и да било.
18
1
 
21
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Богати държави като Швеция и тем подобни, депутатите са доста по-малко на брой и пове4ето ходят с колелета на работа или с общественият транспорт! ФАКТ!!! *** е най-бедната държава в ЕС, а може би една от най-бедните и в света, тъй като сме назад от доста Африкански държави, но пък за сметка на това с най-много депутати и луксозен авто-парк на парламента! Еми...изводите си ги правете вие, ни аз мисля 4е си заслужаваме теглото дето теглим. Ако това е народ на място, тия да са факли ве4е!!
17
1
 
15
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Всъщност аз им плащам заплата и би трябвало да им стига за квартира, ток и транспорт. Не сме се пазарили да се кефят на мой гръб.
16
11
 
6
 
! Отговори
Данчу ментата преди 7 години
До Потребител98% от народа, бихте постъпили точно като тях, ако сте на тяхно място. Така, че недейте да се правите на праведни. Един дол дренки сте с депутатите.
15
0
 
15
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Невероятна гадория.... Няма желание и да коментирам...
14
0
 
16
 
! Отговори
Потребител преди 7 години
Не е нужно да се возят на Лади, но тяхното е нагло. Изброени са скъпи коли, със скъпа подръжка. Да им се купят Рено, Пежо, Опел, Форд-обикновени, лесни и СРАВНИТЕЛНО евтини за подръжка.
13
3
 
4
 
! Отговори
Диетолог преди 7 години
До Експерт Ти пък, като си такъв голям евроатлантик, да не би да се возиш на чисто нова ЗАПАДНА кола?