Кандидатът за президент на АБВ - държавник, избираем...

Първанов: През юни ще обявим официално номинацията ни
26 май 2016 17:07,
26
Кандидатът за президент на АБВ - държавник, избираем...
Архив: Булфото

Кандидатът за президент на АБВ трябва да е доказан държавник и да е избираем. Този профил на човека, който ще бъде излъчен за държавен глава от името на партията, очерта лидерът Георги Първанов. 

"Познавам хора в АБВ и личности от партиите, с които общуваме, които отговарят на тези два основни критерия. И мисля, че това ни дава основание да си поставяме за цел спечелването на президентските избори наесен", каза бившият президент.

Още по темата

Първанов отново застъпи тезата, че Конституцията не му забранява самият той да се кандидатира за нов мандат като държавен глава. Лидерът на АБВ обаче обясни, че няма да коментира възможните кандидатури, дори и неговата евентуална, докато не бъде взето официално решение за номинация. Очаква се това да стане през юни. 

Бившият президент коментира думите на премиера Бойко Борисов от сутринта, че Първанов е изтеглил АБВ от управлението, за да се кандидатира отново за държавен глава. "Ако премиерът предпочита едно такова тълкувание, няма да споря с него", каза Първанов и допълни, че ще изпрати на Борисов изказването си пред конгреса, в което обосновал надълго и нашироко излизането на АБВ от властта. 

"Това е все едно аз да кажа, че Борисов остава премиер, защото иска да се кандидатира за президент", каза още Първанов и обясни, че участието във властта и изборите за президент са две различни неща. 

Лидерът на АБВ припомни формациите, с които партията му преговаря - Гергьовден, Народен съюз, левите земеделци. Първанов отново обясни, че вратата към БСП е отворена, макар да даде да се разбере, че е скептичен за единодействие. "Би било жалко, ако процесът на единение вляво се затваря, тогава, когато в дясно наблюдаваме обратните сигнали", каза още лидерът на АБВ. 

Първанов разкритикува управляващите, че не са активни в защита на българските интереси по отношение на газопровода Южен поток. "Със сигурност нов Южен поток или газопровод, който да дава ново трасе за пренос на газ от Русия към Западна Европа, ще има. Дали ще бъде с нас или без нас до голяма степен от усилията на българските държавници", каза лидерът на БСП. 

Той изрази надежда да има залежи от нефт и газ в Черно море, но според него те няма да покриват всички нужди на България. "Другото е транзит на газ, другото означава инвестиции за 15 милиарда, десетки хиляди работни места и енергийна сигурност", каза още Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
ан преди 7 години
НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ : " ВСИЧКО В ПЪРВАНОВ Е БЕЗПАРДОННОСТ, ЦИНИЗЪМ , МЕРКАНТИЛНОСТ И ЕГОИЗЪМ "... СЛАТИНСКИ БЕШЕ СЪВЕТНИК ПО НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ПО ВРЕМЕ НА ПЪРВИЯТ МАНДАТ НА ГОЦЕ ...СЛЕД ТЕЖЪК КОНФЛИКТ , НАПУСКА ...
18
5
 
0
 
! Отговори
придобил осанка преди 7 години
красив и внушителен на заглавното фото.
17
1
 
9
 
! Отговори
dp преди 7 години
Тоя се.льо сериозно ли се надява, че пак може да бъде реално избран бе.Поне да можеше да комуникира с хората в ЕС без преводач, това е НАЙ-малкото коетосе очаква на такова място.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоце няма да храним и внуците ти, гледай си архара в мезонета на сина си или в хотела на другия и си почивай!
15
1
 
13
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Дъртия лисунгер Гоце е по-голям играч от много други,ама едва ли ще му стигнат силите за самостоятелни изпълнения!Иначе интересен отвличащ ход със собствената си "кандидатура".
14
0
 
12
 
! Отговори
What if... преди 7 години
Новият Президент на Република България отново ще бъде виден евроатлантик. Това няма нищо общо с нагласите на хората. В текущата ситуация новият статист в Президенството ще трябва да продължи да убеждава Брюксел колко сме про-западни. Иначе пак ще ни спрат еврофондовете. А това е гибелно за фалиралата ни икономика. Където свежите приходи са главно от европрограмите. А и не остана друг ресурс за "усвояване".
13
11
 
13
 
! Отговори
www преди 7 години
НЕ ИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТ РУСОФИЛ...
12
2
 
12
 
! Отговори
До Социалист преди 7 години
Този човек е за осъждане, не за кандидат президент. Та той дори се опитва да прескочи и конституцията. "Социален президент" му подхожда колкото "филантроп" на Хитлер и Сталин. Неговите действия се окачествяват единствено като корумпираност, закрила на криминални босове, нечисти "бизнесмени" и безогледно използване на НСО, НРС и ДАНС за трупане на компромати, чрез които изнудва политици и бизнесмени.
11
2
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Свестните и мислещи хора са на ясно, че агент Гоце е в близки връзки и отношения с хора от подземния свят и престъпни групи. Нагъл и изпечен манипулатор, перфиден, потаен, злобен и престъпен политически имитатор. Не мога да го нарека и политик. Действията му се окачествяват единствено като корумпираност, закрила на криминални босове, нечисти "бизнесмени" безогледно използване на НСО, НРС и ДАНС за трупане на компромати, чрез които изнудва политици и бизнесмени. Този човек е за осъждане.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ отказват да пуснат млади хора във властта и да ограничат до 2 мандата до 3 години за всеки за президент, премиер, депутат, евродепутат, прокурор, кмет, областен и т.н. без право на друга директорска длъжност, а само като работник след това.
9
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 7 години
Гоце явно е надушил руски енергийни проекти и се готви да краде.
8
12
 
3
 
! Отговори
Социалист преди 7 години
Другаря Първанов е човека,който може да обедини левицата и отново да я изведе на печеливша позиция!
7
0
 
5
 
! Отговори
държавен агент преди 7 години
Ако сработи пословичното българско лицемерие,дори лицето на снимката може да пак да се натресе в Президентството,кой ли се интересува от конституции когато властта е на хоризонта
6
3
 
12
 
! Отговори
Коляч преди 7 години
Махнете този нерез от ноините писна ми от него
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те доказаните държавници у нас наистина са много, но доказателствата не работят в тяхна полза. Ако не вярват да опитат!
4
6
 
10
 
! Отговори
бг преди 7 години
Този изменник и руски слуга ,защо още не е в затвора ????? Та прокуратурата има достатъчно доказателства за предателство срещу България !!!!!
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоце-президент,***-вице!
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агент гоце нито е държавник, нито е избираем, нито шайката му има толкова пари, че да си купи изборите (то е ясно кой ще ги купи).
1
3
 
5
 
! Отговори
Ben Gan преди 7 години
Нека се кандидатира за президент. А от дясно - Пешката Стоянов :)