Социалното министерство си остана без луксозни коли

Новият министър спря обществената поръчка за 720 000 лева
Обновена: 26 май 2016 19:26 | 26 май 2016 19:19,
33
Социалното министерство си остана без луксозни коли
Снимка: архив Булфото

Служителите на социалното министерство няма да се сдобият с нови луксозни коли, съобщи "24 часа". Новият социален министър Зорница Русинова е прекратила обществената поръчка, която предвиждаше покупка на 10 коли с конкретно посочени екстри.

Още по темата

Съмнителната поръчка за 720 хиляди лева беше разкрита през март. Основен мотив за отмяната й е свързан с това, което породи най-силно обществено възмущение - излишният лукс.

От обявление в сайта на Агенцията за обществени поръчки става ясно, че в методиката за оценка е предвидено да се оценяват допълнително елементи и функции, които не са необходими за един служебен автомобил.

През март месеец стана ясно, че социалното министерство е отделило стотици хиляди левове за купуване на десет луксозни автомобила. Изискванията за возилата били високи, а на тях отговарят само два модела коли на един производител, показа разследване на "Нова тв".

Новите возила трябваше да заменят онези, които министерството е закупило през 2009-а година. Оказа се, че на зададените критерии отговарят няколко марки, но само два модела отговарят на цената.

Оказва се, че доставчиците са различни, но производителят на двата модела е един и същ. А определените автомобили отговарят на изискванията, защото имат определени екстри, които са описани в поръчката.

Освен че описват определени модели, конкретните параметри говорят и за доста високи изисквания. Моделът задължително трябва да е седан, а мощноста - около 190 конски сили.
 
И още изисквания – колата да е автоматик с 6-степенна скоростна кутия, а цветът трябва да е черен металик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Павел Трендафилов преди 7 години
Този припев е от песента на Галин.
25
0
 
5
 
! Отговори
Стефанов преди 7 години
Тази - вече отменена - поръчка за автомобили е била направена по времето на Калфин. Изводите остават за нас.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
720 000 лв. х 1 000 лв. на човек, ето ти 720 000 българи с прилични доходи, или 1/3 от населението ни !? Но 720 000 лв. за 10 коли за 10 човека .... това вече си е .......Абе България е това бе, за какво си говорим ....
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и от ВКС ужким я бяха прекратили, но май след това отново раздвижиха нещата да си вземат лимузини.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД КАТО АЗ НЕМОГА ДА ПЪТУВАМ БЕЗОЛАТНО С ВЛАК ПОНЕЖЕ МИ Е ОТКРАДНАТО УДОСТОВЕРЕНИЕТОНЕКА ДА НЕ СЕ ВОЗАЯТ С НОВИ КОШНИЦИ!!!...?
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, бе, балами, сега просто вещицата ще промени условията и тя ще лапне комисиона. Не че се е загрижила за хората и морала!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се закрие социалното министерство . Има и други форми за осъществяване на правилна социална политика .
19
1
 
13
 
! Отговори
Xxx преди 7 години
Моделът задължително трябва да е седан, а мощноста - около 190 конски сили. И още изисквания колата да е автоматик с 6-степенна скоростна кутия, а цветът трябва да е черен металик. не мирише на далавера...не,бе,не
18
2
 
9
 
! Отговори
Спрете опасните коли преди 7 години
Браво как да откраднат от народа цели 720 000 живи лева за да се возят на нагло престъпни автомобили претъпкани с тежко терористична техника вкл холограмнаСамо едно ново AUDi с режещи контролирани от извънземни терористи скенери маскирани като фарове уврежда повече за хиляда и сто километра отколкото са повредите от двете ядрени бомби над Хирошима и НАгазаки.подават горите край пътищата.
17
1
 
1
 
! Отговори
ahhaha преди 7 години
tctctct gorkite , samo za 72.000 leva abtomobili..
16
0
 
19
 
! Отговори
Безкрайно загрижен преди 7 години
Вай-вай-вай, ами сега пеш ли ще ходят? Ужас ... какво нечовешко отношение към изстрадалите и себераздаващи се родни чиновници.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КУХАТА ЛЕЙКА ВЪРНАЛИ НА РАБОТА
14
2
 
6
 
! Отговори
бай Петю преди 7 години
ще си купя готина кола, айде опа бум шакала
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като не са твърде луксозни ектествено ще ги спрат, а матряла гледа и се радва абе ще си купят други със такъв матрял *** няма начин просто.
12
0
 
15
 
! Отговори
мачу пикчу преди 7 години
Сега и другите министерства, държавните предприятия и депутатите да последват примера им.....
11
5
 
9
 
! Отговори
pet преди 7 години
Бащицата Баце Бойко президент олелелееее!!!!
10
1
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен7.Колега, законът е за КОН. Тоест, за нас, със тебе.законът не е за Лъв, тоест, за тези, които са от квартален функционер на управляваща в момента партия,нагоре.Да си видял някъде, публикувана снимка на Волен с *** или метла в ръка?Няма и да видиш, така, както няма и да видиш политис в райе зад решетките.Разбраха се за това преди години, на кръглата маса още.Волен го осъдиха, защото е балама, и търси евтин популизъм, и то-за хулиганство. Другите са по-хитри.
9
0
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
И какво? Скърите возила, поръчани от най-успешния социален министър, ратуващ за социална справедливост, тоест Калфин? Всички до един са демагози, ако АБВ не беше напуснало, след няколко дни, Калфин щеше да се вози я на мерджан, я на баварец, докато ви залъгва , че съчуства на бедните и работи във полза на народа!!! Нямаше и да разберете за тая поръчка,както не сте разбрали за другите екстри, я на Герб, я на коалицията, които сме им платили ние с данъците си.Демагози са всичките!Тяхната....ца..
8
1
 
36
 
! Отговори
цък преди 7 години
Всичкото министър, депутат и пиризидентин на обществен транспорт:- трамвай- автобус- маршруткаи разбира се на:- влакчееее!Щото "слугите на народа" трябва да знаят - как живее тоз народ комуто "служат"!!!!!!!
7
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я кажете във коя част на София Волен Сидеров мие паметници ,че ме интересува спазва ли се закона и наложената му пробация?