Visa Европа подготвя разплащанията на бъдещето заедно с арт колежа "Сентрал Сейнт Мартинс"

Според предвижданията на Visa безконтактната технология ще бъде присъща за всеки аксесоар за разплащане през 2020 г.
Спонсорирано съдържание | Обновена: 27 май 2016 10:58 | 27 май 2016 10:55,
0

Как да управляваме рестото по дигитален път, да разпределяме плащанията с един жест на ръката или да интегрираме модната индустрия, социалните медии и разплащанията само в една брошка?

Това са три от концепциите за дизайн на аксесоарите за разплащане, т.нар. wearables – резултат от съвместен проект на Visa Европа, компанията - лидер в света на платежните иновации, и престижния колеж по изкуство и дизайн „Сентрал Сейнт Мартинс“ в Лондон, Великобритания.

Visa отправи предизвикателство към петима студенти и абсолвенти на университета да изпитат възможностите на търговията без граници, като си представят как ще изглеждат безконтактните wearables през 2020 г.

Заданието изискваше, от една страна, дизайнът, който разработват, да е удобен за извършване на разплащания,  а от друга, да предизвика досегашните представи на индустрията за този тип устройства.

Резултатът е нагледен пример за това как сътрудничеството в сферата на иновациите допринася за бързите промени в света на разплащанията.

„Според предвижданията на Visa безконтактната технология ще бъде присъща за всеки аксесоар за разплащане през 2020 г. Опитът на Visa Европа в платежните иновации, съчетан с уменията на студентите от „Сентрал Сейнт Мартинс“ създаде вдъхновяващи концепции за wearables, които хората ще използват с удоволствие.

“С дигитализацията на разплащанията безконтактната технология бързо еволюира от разплащателните карти към други устройства, а европейците първи възприемат тези нови технологии. Ние виждаме сериозен потенциал в т.нар. wearables за разплащания, чиято популярност расте сред технологично ориентираното младо поколение. Тези аксесоари притежават всички предимства на безконтактните технология – бързина, удобство и лесна употреба. Тяхното предназначение е да бъдат до потребителите по всяко време, като премахват бариерите пред плащанията и подобряват сигурността“, сподели Ник Маки, ръководител „Безконтактни разплащания“ във Visa Европа.

„Партньорството с Visa Европа разкрива не само високия потенциал на безконтактните разплащания посредством т.нар. wearables, но и огромните възможности на технологията. Много от тези възможности използваме в ежедневието си толкова често, че дори не се замисляме над това“, заяви Ник Роудс, програмен директор в „Сентрал Сейнт Мартинс“.
Проектът е разработен в резултат на решението на Visa за миграция на всички POS терминали в Европа към безконтактни до края на 2019 г. То е продиктувано от факта, че европейците все повече предпочитат новите технологии пред парите в брой, когато става въпрос за разплащания.

„Живеем в дигитален свят и това налага нуждата от иновативни решения за разплащанията. Visa Европа вече разработва Visa Collab – новия иновационен хъб, който търси най-обещаващите нови идеи в сферата на финансовите технологии и помага на техните автори да ги превръщат в реалност. Българският пазар следва всички основни аспекти на иновациите на Visa Европа. В България Visa и банките – нейни членове, работят упорито за постигането на необходимата зрялост на пазара, за да изградят дигиталната екосистема и да предлагат иновативни услуги“, отбеляза Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

Следващата седмица ще ви запознаем с аксесоарите за разплащане, които бяха разработени за Visa Европа от студентите на „Сентрал Сейнт Мартинс“.


0
Още по темата: Visa Европа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари