РБ: Трябва ни десноцентриски кандидат за президент!

Ако Първанов се кандидатира, няма шансове за балотаж, смята Радан Кънев
Обновена: 29 май 2016 15:35 | 29 май 2016 15:30, Анисия Иванова
70
РБ: Трябва ни десноцентриски кандидат за президент!
Снимка: Архив Булфото

На България е нужен независим, равноотдалечен от политическите партии десноцентриски кандидат за президент - това решение е било взето на първото заседание на Изпълнителния съвет на ДСБ, състояло се в Русе, съобщи в крайдунавския град председателят на партията и заместник-председател на Реформаторския блок /РБ/ Радан Кънев.

По думите му кандидатът за президент трябва да бъде гарант за проевропейската ориентация на България, за модернизацията и засилването на българската армия и на нейната отбранителна способност и за радикална реформа в правосъдието. 

"Смятаме, че чрез диалог трябва да се стигне до такъв кандидат, който да бъде подкрепен и от партиите от РБ, и от най-голямата политическа партия в България - ГЕРБ, и от други проевропейски сили, разположени в "център" и в "дясно", заяви Кънев.

Той обясни, че съжалява за отказа на Росен Плевнелиев да бъде такъв кандидат, но "за нас тази тема не е затворена - това е верният път, за да не се допусне ляв президент и президент, който да постави под въпрос външнополитическата ориентация на страната".

По думите на Кънев Изпълнителният съвет на ДСБ изключва възможността за съвместно участие както с "националпопулистки формации - от типа на "Атака" или Патриотичния фронт, така и с формации, които развиват малцинствен национализъм и популизъм - от типа на ДПС и на ДОСТ". 

"Те не могат да бъдат наши партньори, тъй като имаме и с едните, и с другите коренно различни идейни възгледи за патриотизъм и национален интерес", заяви председателят на ДСБ, цитиран от БТА.

Кънев каза още, че ДСБ отправя последен призив към останалите партии от РБ за провеждане на обещания на избирателите обединителен съюзен конгрес на Блока преди изтичане на срока на коалиционното споразумение. 

"Споразумението на РБ се изчерпва с президентските избори. Преди президентските избори ние трябва да изпълним обещанието си към своите избиратели РБ да стане единен политически субект. Конгресът трябва да реши въпроса за позиционирането на блока към властта, да реши въпроса за лидерството и за механизма на вземане на решение в РБ, както и да се произнесе за кандидата за президент", каза Кънев.

На въпрос дали са обсъждани конкретни имена за кандидат-президент, Кънев заяви, че е останал дълбоко разочарован от "себичната и суетна реакция на някои представители на ГЕРБ", когато е било предложено да се проведе диалог за кандидатурата на Росен Плевнелиев. 

"По тази причина не можем да споменем имена, защото ме е страх сега, ако кажа Борисов, Цветанов след това няма да го допусне да се кандидатира", заяви Кънев. По думите му ДСБ иска кандидат за президент, който да спечели изборите от първи тур. В отговор на въпрос Кънев коментира още, че ако Георги Първанов се кандидатира, той няма шансове да достигне до балотаж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Иванка Ставриева преди 7 години
НА БЪЛГАРИЯ Й Е НУЖЕН ЗА ПРЕЗИДЕНТ ЖАН ВИДЕНОВ !ТРЕПЕРТЕ *** !ПРЕДИ ГОДИНИ НЕ СИ ДАДОХТЕ СМЕТКА ВИЕ - "ВИДНИТЕ ПАРТИЙНИ ФУНКЦИОНЕРИ", ОСНОВНО ОТ БСП И ОСТАНАЛАТА МАСОВКА, В КАКЪВ ЗЛОВЕЩ СЦЕНАРИЙ ВКАРАХТЕ ЖАН ВИДЕНОВ И ГО НАПРАВИХТЕ ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА !НЕ ВИ ДОСТИГНА НИТО МОРАЛ, НИТО ПОЛИТИЧЕСКА ДОБЛЕСТ, ДА ПРИЗНАЕТЕ ИСТИНСКАТА БЕДСТВЕНА СИТУАЦИЯ В ДЪРЖАВАТА, ПРОИЗТИЧАЩА НЕ ОТ НЕГОВАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И ГРЕШНИ УПРАВЛЕНСКИ РЕШЕНИЯ, А ОТ УМИШЛЕНО СЪЗДАДЕНАТА МНОГОПЛАСТОВА ФИНАНСОВО-ИКОНОМИЧЕСКА ДАЛАВЕРА НА ПРЕХОДА, ПРИБАВЕНА КЪМ ОБЩОТО НАВЛИЗАНЕ НА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА !НЕ
37
1
 
2
 
! Отговори
nnn преди 7 години
Сегашният Президент е достоен човек. Според мен, трагедията в семейството му е важна част от решението му.
36
1
 
0
 
! Отговори
монже преди 7 години
И ако може да не е ***.
35
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Чудя се как висшистите вземат дипломи,като не могат да пишат грамотно.Пише се :дясноцентристки,а не десноцентриски.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то Плевела бе ха-ха-ха нали щяхте да го подкрепята ха-ха-ха.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избирателя решава каква политика му е нужна, скрий се бе ***.
32
4
 
9
 
! Отговори
БКП/бсп--бита карта преди 7 години
ДЕБЕЛАТА ТОЯГА Е ЗА КОМУНИСТИТЕ!ТЕ НЕ МОГАТ ВЕЧЕ НИЩО ДА НАПРАВЯТ!ДОРИ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА---------ОСВЕН ДА ОГРАБЯТ НЯКОЯ БАНКА И ДА ФАЛИРАТ ДЪРЖАВАТА ,....ДРУГО НИЩО НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА СВЪРШАТ....!!!!
31
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ТРЯБВА ДА ЗАИГРАЕ ДЕБЕЛАТА ТОЯГА ПО ГЛАВИТЕ ВИ И ТЯ НЕМА ДА ЗАКЬСНЕЕ
30
1
 
6
 
! Отговори
vlady преди 7 години
България се нуждае от президент професионалист от НКД "Св. Лучников". В този клуб има голям брой достойни професионалисти майстори на чашката с отлична алкохолна подготовка и сериозни успехи ученици и последователи на великия Лучников. Дано бъде издигнат кадидат от клуба.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 52ПРОСТО БЛАГОДАРИ НА БСП ТЕ СВАЛИХА ЖИВКОВ
28
3
 
4
 
! Отговори
69 преди 7 години
ИСКА ДА ВОДИ ПРЕГОВОРИ С ГЕРБ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.-----ТАЯ ДРУГАРКА ВОДИ ПРЕГОВОРИ И ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО И СЕ ОТРЕЧЕ ОТ НЕГО ТАКА И ЗА ПРЕЗИДЕНТ СЛЕД ДВА ТРИ МЕСЕЦА ЩЕ СЕ ОТРЕЧЕ ЩЕ КОМЕНТИРА ЧЕ ТОВА Е ПРЕЗИДЕНТА НА БОЙКО .
27
1
 
8
 
! Отговори
до 52 преди 7 години
Преди промените не беше просия до шия както е сега! Видяхме колко струва псевдо- демокрацията в България. Нищо не ни е в ред, нито здравеопазването, нито образованието, нито доходите, нито децата са ни тук. Не искаме американските навлеци да ни използват за техните интереси.
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не искав Русия тук.Русия --значи пак ,РОБИЯ И ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ!Видяхме ги вече , колко струват.
25
5
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
На България е необходим русофилски президент, който да защитава интересите на Русия и да изкара България от НАТО и ЕС!
24
1
 
4
 
! Отговори
DO48 преди 7 години
OTIVAI V ES I NOTO NAPRAVO ZEMI I TVOYA BATO BOCHI TIKVOCHI I TAM NEKA LOCHI !!!!!!!!!!!!!!!!!!OSTAVKA ZA BOCHI DA SVALIME BOCHI CHE MNOGO YADE OT BEDNIA NAROD !!!!!!!!!!!!!NARODE SABUDISE I POPLOSHTADITE VEDNAGA IZLEZ !!!!!!!!!!!!KLATITE BOIKOVSKI INTERES!!!!!!!!!!!!!
23
3
 
5
 
! Отговори
Gdk преди 7 години
А ако Жан Виденов се кандидатира за президент, никой, който и да е той, няма да има шанс даже за балотаж!!!
22
12
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ОТ ПЕРНИК преди 7 години
ИСКАМ ПРЕЗИДЕНТ-----РУСОФОБ!!АМАН--ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** И ДУПЕДАВЦИ , КАТО ГОЦЕ И ЖЕЛЬО!ИСКАМ В ЕВРОПА , ЕС И НАТО !РУСКО-АЗИАТСКА ДЖАГАТАЙСКА ОРИЕНТАЦИЯ -----НИКОМУ НЕ Е НУЖНА!!!
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва му десноцентристки кандидат, ама де го - все за смях хора.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех какви поети сме имали, малко е да се каже, че са гениални
19
5
 
9
 
! Отговори
ставри преди 7 години
Мамин убавец , ама дали знае какво говори?Или говори на посоки , колкото да напомни за себе си , да не го забравим.