БСП от Правец: Тръгваме ударно, без компромис!

Соцдепутатите се снимаха до паметника на Тодор Живков
30 май 2016 19:12,
99
БСП от Правец: Тръгваме ударно, без компромис!
Снимка: БСП

Депутатите от БСП внасят четири законопроекта в защита на малкия бизнес, дребния земеделец и държавните предприятия.

Решенията бяха взети на изнесено заседание на групата в Правец. По време на посещението си социалистите посетиха родната къща и къщата-музей на Тодор Живков. Червените депутати поднесоха и цветя пред паметника му.

Единият от законите, които БСП ще внесе е за управление на публичните държавни и общински предприятия. Той предвижда нов начин на тяхното управление и възможност те да инвестират в разширяване на производство, услуги и търговия. С промените се премахват партийните квоти в управлението им и то се отделя се от управляващата върхушка.

Още по темата
Вторият законопроект предвижда създаване на държавно предприятие, което да се занимава с изкупуване на земеделска продукция, с нейната преработка и продажба чрез мрежа от достъпни борси. Идеята е до тях всеки дребен земеделски производител да има пряк достъп с цел да се избегне веригата от прекупвачи, която оскъпява многократно продукцията до потребителя.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова предупреди депутатите си да очакват сериозна съпротива от монополите и олигарсите. Тя им обясни, че с тези закони партията взима инициативата в свои ръце и пристъпва към действия.

"Повече държава в икономиката не може да бъде само лозунг. То става реалност. Трябва да сте наясно и да сте готови за огромната съпротива, която ще срещнат тези наши действия. Всички големи частни монополи, олигарси, както и едри арендатори на земеделски земи ще ни скочат. Всякакви платени говорители ще обясняват по телевизиите, че това е социализъм в действие. Ако някой се съмнява в правотата ни и ще се огъва пред този натиск, да си го каже отсега. Цялата група тръгваме ударно, никакви компромиси. Хората чакат", каза Нинова, цитирана от партийния пресцентър.

На заседанието в Правец стана ясно, че групата засилва натиска с парламентарния контрол. Според Нинова той трябва да стане силен и съсредоточен върху основните проблеми, които интересуват хората - финансовото състояние на държавата, злоупотребите с обществени средства, доходите и стандарта на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
10
 
! Отговори
ХА ХААА преди 7 години
ГРОБАРИТЕ СЕ *** ,ТАЯ ЩЕ ГИ НАТИКА В ЗАТВОРА КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО
10
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ако минат 5% на изборите ще са за Гинес.
9
2
 
7
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
"От септември 2005 г. до март 2007 г. е зам.-министър на икономиката и енергетиката по външноикономическата политика. От декември 2005 г. е председател на Управителния съвет на Булгартабак Холдинг АД. През 2007 г. е отстранена от управата на дружеството и е разследвана по твърдения за престъпление срещу правосъдието. Според прокуратурата тя и следователят Татяна Шарланджиева са пазили бизнесмена Красимир Георгиев /известен като лобист в съдебната система с прякора Черния Красьо с тефтерче"
8
0
 
4
 
! Отговори
червен шпионин преди 7 години
Пред нас са блеснали житатаокъпани от топъл дъжди ний вървим, вървим, вървим, вървим нататък,и няма край, и няма край на шир и длъж. Ехо! Ехо! Безкрайна шир и длъж.Деца на светлата родинаот равнината и граданий с твърди стъпки, стъпки, стъпки ще преминемпрез наш`та млада, нашта млада свобода.
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са ви каскетите? Правешките каскети! Фабрика трябваше да направите в Правец за каскети! Ей, колко тикви само има .... аааа огледайте се. На всяка тиква - правешки каскет хехехе. И полупроводници и цели проводници.
6
8
 
19
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Новото БСП ударно се връща, при това напълно съзнателно, към корените на БКП. Не знам кой ги е излъгал, че някой много носталгира по онуй време - е, има няколко групи у фейса, дето все някой за нещо милее от Соца, ама е несериозно да се смята, че повече от 10 човека искат пак бай Тошо или напетите лозунги оттогава. С други думи - досвидания, БСП, много здраве и добро настроение
5
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката е отговора на въпроса - Защо ГЕРБ печели всички избори? Всичките са непрокопсаници.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Социално ангажирана партия ръководена от милиардерири, милионери и кожодери, ха хаааааааааа, това и по филмите го няма! Електората им се топи като лански сняг.
3
2
 
18
 
! Отговори
Крадливи изроди преди 7 години
Бай Тошо в Белене щеше да ви прати.....
2
1
 
14
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Първият клекнал от ляво на дясно ми е съученикв СПТУ по машиностроене "Карол Сверчевски" Пловдив.Тогава този младеж , с нищо не подсказваше , че ще стане червен партикос.
1
3
 
24
 
! Отговори
Пенсионер преди 7 години
Другарко Нинова,колко пари струва къщата ви в Бояна?