БСП от Правец: Тръгваме ударно, без компромис!

Соцдепутатите се снимаха до паметника на Тодор Живков
30 май 2016 19:12,
99
БСП от Правец: Тръгваме ударно, без компромис!
Снимка: БСП

Депутатите от БСП внасят четири законопроекта в защита на малкия бизнес, дребния земеделец и държавните предприятия.

Решенията бяха взети на изнесено заседание на групата в Правец. По време на посещението си социалистите посетиха родната къща и къщата-музей на Тодор Живков. Червените депутати поднесоха и цветя пред паметника му.

Единият от законите, които БСП ще внесе е за управление на публичните държавни и общински предприятия. Той предвижда нов начин на тяхното управление и възможност те да инвестират в разширяване на производство, услуги и търговия. С промените се премахват партийните квоти в управлението им и то се отделя се от управляващата върхушка.

Още по темата
Вторият законопроект предвижда създаване на държавно предприятие, което да се занимава с изкупуване на земеделска продукция, с нейната преработка и продажба чрез мрежа от достъпни борси. Идеята е до тях всеки дребен земеделски производител да има пряк достъп с цел да се избегне веригата от прекупвачи, която оскъпява многократно продукцията до потребителя.

Лидерката на БСП Корнелия Нинова предупреди депутатите си да очакват сериозна съпротива от монополите и олигарсите. Тя им обясни, че с тези закони партията взима инициативата в свои ръце и пристъпва към действия.

"Повече държава в икономиката не може да бъде само лозунг. То става реалност. Трябва да сте наясно и да сте готови за огромната съпротива, която ще срещнат тези наши действия. Всички големи частни монополи, олигарси, както и едри арендатори на земеделски земи ще ни скочат. Всякакви платени говорители ще обясняват по телевизиите, че това е социализъм в действие. Ако някой се съмнява в правотата ни и ще се огъва пред този натиск, да си го каже отсега. Цялата група тръгваме ударно, никакви компромиси. Хората чакат", каза Нинова, цитирана от партийния пресцентър.

На заседанието в Правец стана ясно, че групата засилва натиска с парламентарния контрол. Според Нинова той трябва да стане силен и съсредоточен върху основните проблеми, които интересуват хората - финансовото състояние на държавата, злоупотребите с обществени средства, доходите и стандарта на живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите са животни, разнасящи вонята на сифилитика Ленин.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
....ВЕРОЯТНО ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА СРЕДЕН ГОДИШЕН ДОХОД КАТО ВЪВ ФРАНЦИЯ- 40 500 ЕВРО И 35 РАБОТНА СЕДМИЦА ИЛИ КАТО В ГЕРМАНИЯ 48 400 ЕВРО- НИЕ СМЕ ЗАД ВАС И НИКОГА НЯМА ДА СЛЕЗЕТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО АКО ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО НИВО ДОСТИГНЕТЕ, ЗАЩОТО ЗАСЕГА СИ ЯХАТЕ ЯХТИТЕ И ДВОРЦИТЕ, ИЗЖИВЯВАТЕ СЕ КАТО ЕДНОЛИЧНИ ВАСАЛИ А РАБОТНИЦИТЕ ВИ СА РОБИ.
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА КЪДЕ ТРЪГВАТА БЕЗКОМПРОМИСНО ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ДА НАПРАВЯТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЕВРОПЕЙСКА 1500 ЕВРО, ОТПУСКА 23/30 ДНИ ПОЛУЧАВАШ ПРАВО НА НЕЯ НА 7 ОТРАБОТЕНА СЕДМИЦА 14 ЗАПЛАТИ- 13 С ОТПУСКА 14 ТА НА КОЛЕДА НИСКОЛИХВЕН СТУДЕНТСКИ ЗАЕМ,КОЙТО НЕ ВРЪЩАШ АКО СИ ОТЛИЧНИК ЕВТИНИ ОБЩИНСКИ ДОМОВЕ АКО ОСТАНЕШ БЕЗ РАБОТА ОБЩИНАТА ИЗПЛАЩА РЕЖИЙНИТЕ ЕДИН ЧЛЕН ОТ СЕМЕЙСТВОТО ЗДРАВНО ОСИГУРЕН- ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ОСИГУРЕНИ- ЗА ТОВА ЛИ ЩЕ СЕ БОРЯТ БЕЗКОМПРОМИСНО ИЛИ ЩЕ ДРЪНКАТ КОЙ КАКВО КАЗАЛ КОЙ ПОДСЛУШВАЛ
48
1
 
8
 
! Отговори
централните гробища преди 7 години
ЧАКАМЕ ВИ
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И накъде тръгвате УДАРНО? Да строите някой нов Хаинбоаз ли? Ега ти смешниците - тръгвате към моргата, натам тръгвате.
46
1
 
8
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Ха,тия са голям майтап,каква е тая пенсионерска екскурзия?Въобще в БСП имат ли представа какви са и кои са?Ако примем че са социалисти,то мястото им въобще не е там,а ако се смятат за комунисти-то те са срам и позор за ТАТО!Както се казва-нито риба,нито рак.Затова-даже и 12% дето им дават са им много.
45
1
 
12
 
! Отговори
еххх преди 7 години
1989година когато свалиха Т Живков му благодариха, като разбраха, че са сгафили си върнаха думите назад, а сега ходят да му се кланят ДОЛНИ ЛИЦЕМЕРИ по това ще ги разберете какви са
44
5
 
5
 
! Отговори
ПЕНЕВ преди 7 години
До анонимен: А ,ТИ КАКВО ИСКАШЕ ДА СТАНЕ -ДА ОТИДАТ ПРИ СДС ЛИКВИДАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ,ЛИ ? ТЕ ,ЛИКВИДАТОРИТЕ ОТ СДС И ГЕРБ ,ДОСТАТЪЧНО ГРАБИХА СЛЕД 1989 Г. ЗАТОВА ПЪРВИТЕ БЯХА ИЗРИТАНИ ОТ НАРОДА НА СМЕТИЩЕТО. СЕГА СЛЕДВА ВТОРО ДЕЙСТВИЕ-ИЗРИТВАНЕ ПАК НА СДС ,НО ЗАЕДНО С ГЕРБ. ТОВА ,ДЕТО ГО ПОДЧЕРТАВАТЕ С ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ /СДС/ ,ЗНАЧИ ,ЧЕ ДСБ,РЕФОРМАТОРИ,ПАТРИОТИ И ДР. ,СА ОТ СДС-САМО СИ СМЕНЯТ ИМЕНАТА ЗА ДА ЗАБЛУЖДАВАТ БЪЛГАРИТЕ ,НО ТЕ НЕ СЕ ХВАЩАТ ВЕЧЕ НА ВЪДИЦАТА.ВИДЯХА КАКВО СТАНА
43
2
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
После се отбиха и при Гошо Тарабата...
42
1
 
19
 
! Отговори
исидор преди 7 години
Чак до такава степен да изпростееш ,зомбираш и мутираш като нашите комунисти е невероятно !!!! Да докараш държавата до това положение и да обвиняваш други е изключителна наглост и дебилност !!!!!!!!
41
1
 
14
 
! Отговори
ined преди 7 години
Тръгват като аслани, сипят закани, ама ще се върнат после ***.
40
0
 
13
 
! Отговори
Джоко преди 7 години
Соцдепутатите се снимаха до паметника на Тодор Живков..... , а не го ли целунахте и по гювечот ? Ба си в какъв свят живеем ! ! ! Не моем поверва !!!
39
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Най - големия проблем на България дойде от това ,че виновните комунисти за терора над българите, след 10 ноември не влязоха в затвора !!! Така България агонизира 15 - 20 години и не се случи нищо добро !! Комунистите станаха капиталисти !!!! 90 % от приватизираните обекти отидоха при комунистите !!!!!!!!!!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а.С тези ли ще строим светлите бъднини.
37
2
 
13
 
! Отговори
ема преди 7 години
Там където е минал комунизма няма оправяне !!! На България и другите бивши комунистическ страни ще са им нужни още 30 - 40 години горе - доле да достигнат страни ,като Дания, Белгия, Австрия !!!!! Не става дума за Германия !!! Няма по голямо зло от комунизма!
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова неща построиха през соца,че той се саморазпадна начело със СССР,Защото беше много хубав,технологичен,и проспериращ строй.! Ха ха ха.Гледахме картинките на западните коли,от картинките на дъвки Турбо:-) :-) :-) и даже си ги колекционирахме и разменяхме.
35
2
 
6
 
! Отговори
европеец преди 7 години
Строиха това от което имаше нужда Русия!И нищо да не бяха правили пак щяхме да имаме същото развитие та дори можеше и по добре
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия все едно си ги измъкнал от 60-те години и си ги довел с машина на времето.Само каскетите им липсват:-) :-) :-)
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аре, тръгвайте и не се връщайте повече!
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До35 И какво точно постриха компартията.Завод за нефт ,Плама,,до Плевен,че да е супер рентабилно с превоза.Кремиковци-до София,нищо че наблизо няма мини:-) :-) Орташките ТКЗС-та ,-,изградени на базата на взетата земя от хората.Е как си представяш да ти взема сега нивата,двора на къщата ако е по голям и да го направим общ/ТКЗС/.Да идеш в града-а не може!Нямаш гражданство-тоест Крепостен Селянин.Ама тогава първите партиици все в София ореждаха децата си.