България реагира адекватно на мигрантската криза!

Това го видяха всички, даже и ЕК, отчете Борисов
Обновена: 30 май 2016 19:16 | 30 май 2016 19:07, Красимир Ангелов
13
България реагира адекватно на мигрантската криза!
Снимка: МС

България реагира бързо и адекватно на мигрантската криза и всички видяха това, включително ЕК, обяви премиерът Бойко Борисов в Люксембург, където участва на Юбилейния конгрес на Европейската народна партия (ЕНП).

По думите на министър-председателя страните от ЕС помагат с каквото могат с охраната на външните граници. "Все повече хора искат да дойдат в Европа, която се е превърнала в притегателен център, тъй като е най-уредената и най-богата част на света", уточни той.

По повод на политическата ситуация в страната, премиерът посочи, че е нормално преди президентски избори всички да се позиционират и да искат да извлекат дивиденти.

"Ние вече доста години сме с ЕНП и ГЕРБ, като партия, е преминала през какви ли не перипетии, мисля, че е имало много по-тежки времена", каза още премиерът. Според него всяка формация ще иска да покаже на президентските избори след няколко месеца, че е нейният кандидат е най-добрият.

В Люксембург премиерът Бойко Борисов се срещна и с канцлера на Германия Ангела Меркел. Двамата обсъдиха ролята на обединена Европа за запазване на мира и стабилността в света.

"ЕС гарантира мир и хуманност във времена на кризи. Съюзът показва как се пазят човешките права и се защитават основни ценности", отбеляза министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба. Той посочи, че понякога решенията за проява на солидарност с хората, търсещи убежище, не са най-лесни за вземане, но са правилните, щом са съобразени със защитата на човешки живот.

Премиерът допълни, че верният начин това да се случва е да има общовалидни правила и процедури на европейско равнище, които да правят най-безболезнен този процес. По думите му, в настоящата мигрантска криза е необходимо европейските държави да проявяват солидарност с най-засегнатите страни, така както са го правили през цялото съществуване на Общността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Европа може би отиват хора които искат да работят и да спечелят пари. В България няма призводство, няма работа и пари, но пък има прекрасна възможност за развитие на престъпност. За това престъпниците ще интегират престъпността в Бойковото царство.
6
0
 
9
 
! Отговори
расист преди 7 години
Расист съм за това, защото искам да защитя нашия живот и нашия разум. Искам моите деца да порастнат на земята напоена с кръвта на моите деди.Не мога да гледам всеки ден по улиците оплюто, ос.рано и да чувствам върху себе си погледите на хора за които аз съм друговерец. Хора, които само чакат удобен момент да ме убият на моята земя, в моята страна и в моя дом само за това че аз нямам тяхната вяра. Ако съм расист за това че искам да защитя своя живот и на своите деца, аз се гордея с моя расизъм !
5
0
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ НОВИЯ БАЙ *** В ЕВРОПА
4
1
 
8
 
! Отговори
от сайта на БНБ: преди 7 години
"Брутният външен дълг в края на март 2016 г. е 34 792.8 млн. евро (75.1% от БВП2), което е със 701.9 млн. ЕВРО(2.1%) ПОВЕЧЕ в сравнение с края на 2015 г. (34 090.9 млн. евро, 77.2% от БВП)."ДЪРЖАВНИЯТ дълг е нараснал 2.8 пъти, откакто Финансистът от Банкя управлява държавата. Факт!Трендът на брутния външен дълг е ясен - Орешарски го намали НАПОЛОВИНА в мандата на ТК....Като цяло публичният дълг слезе от 120% на 12% (!!!)от БВП
3
2
 
15
 
! Отговори
gtf преди 7 години
Бойко ***
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко ти не виждаш по далече от носът си, за ЕК да не говорим, те виждат каквото им кажеш.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банкянския Самохвалко ... и кво толкова е станало. Върнали били 50 заблудени амуджини, тръгнали към България. Ами те най-вероятно са били дрогирани ... с евтина дрога.