Плевнелиев – неизбираем за втори мандат

Диалогът между АБВ и БСП за общ кандидат още куцал
49
Плевнелиев – неизбираем за втори мандат
Снимка: БТА, архив

Президентът Росен Плевнелиев беше неизбираем за втори мандат, смята зам.-председателят на АБВ и бивш социален министър Ивайло Калфин.

Още по темата

"Сигурно е положил много старание в петгодишния си мандат, аз се отнасям с уважение към тази институция, но мисля, че на България е необходим различен президент", коментира той пред bTV.

Според него чест прави на Плевнелиев, че се е оттеглил, защото е станал предмет на спекулации, дори комични - да го издигат без да го питат, той след това да отрича с декларации.

Във връзка с обща президентска кандидатура между АБВ и БСП, Калфин отсече, че диалогът между двете партии куца.

"Медийният интерес към издигането на общ кандидат нараства и ние трябва да го оправдаем. Трябва да издигнем кандидата си не в края на август или през юли. Щом го обявим ще може да започнем кампания. Но първо трябва да седнем на масата и да видим дали е възможно", коментира още Калфин.

За новия социален министър Зорница Русинова той каза, че тя има дълъг опит в министерството. "С нея работихме година и половина и мисля, че работихме много добре. Тя има нужда от известно време да огледа приоритетите. Това, което аз очаквам е да продължи голяма част от започнатото, правили сме го в екип. Това е много тежък пост и се отнасям с много уважение към всеки, който се занимава с него. Трябва да седнеш на този стол, за да го разбереш", поясни Калфин.

В коментар на спряната обществена поръчка за луксозни автомобили, Калфин каза, че не е скандално, че е прекратена. Според него това е станало заради интересите на една-две фирми, които не са попаднали в нея.

"При първата поръчка шест марки коли можеха да участват, при втората са над 10. Да се говори за скандална поръчка и за луксозни коли - това не е сериозно просто", отсече бившият социален министър.

Той обясни, че не става въпрос за луксозни автомобили, а за такива които не са градски, с които много се пътува и заместват стари Опел-и, "които са на по 200 000 км., и са непрекъснато в сервизите".

В коментар на това, че сякаш не му се е тръгвало от министерския пост, Калфин обясни: "Не е заради министерското кресло. Бяхме започнали доста неща, които предстоеше през следващите месеци да дадат резултат, това ме правеше и пристрастен към работата ми в Министерството на труда и социалната политика. Резултатите също бяха видими. Аз бях представител в правителството на АБВ, така че се съобразявам изцяло с позицията на партията, моята работа в правителството беше комфортна. Аз имах добър диалог с премиера, с колегите ми, имах свободата да работя по начина, по който разбирам. Аз съм от хората, които обичат да се придържат към някакви правила".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ПЛЕВНЕЛИЕВ ПРОДАДЕ БЪЛГАРИЯ НА АМЕРИКАНЦИТЕ - БАЗИ, ОКУПАЦИОННА АРМИЯ, МИЛИАРДИ ЗА УЧАСТИЕ В ИРАК И АФГАНИСТАН.И КАКВО - ЩЕ ГО ВЗЕМАТ НА ВИСОК ПОСТ В НАТО, ЩЕ СЕ РАЗХОЖДА НАСАМ НАТАТЪК ДА ПРЪСКА ЧАР.
40
0
 
2
 
! Отговори
DreamTheater преди 7 години
Калфин избираем ли е?
39
4
 
2
 
! Отговори
не е много сигурно преди 7 години
дали Президентът Плевнелиев е неизбираем. Много усилия за това полагат клубовете по интереси. Президентът е с добър вътрешен баланс и културно им показа фига. Няма да загуби президентските си екстри. Пита се обаче, оня с двата мандата: 1. по две ли умножи президентските си привилегии; 2. малко ли му се виждат, че напира като кo4 за още мандати.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kalfin masnika komunjagata 4aka predid. Dtol no nama da go ogree boiko mu e obeschtal da go pratatv 4ujbina usa poslanik komuniskata poptodorova se splu kolko g ja darjat usa plevneliev poslanik v berlin koeto e unijenie sa nego gerb palno s 4engeta donosnizi komuneta bkp goze agenta 27 miliona sina mu 28 g milioneri sa parvanovi to da sa samo te zeza seksa na boiko lubovnizara borislavova koi ja proverava sa dalsveri
37
5
 
3
 
! Отговори
социалдемократ преди 7 години
Гоце руския слуга прододе България !!!! Но по лошо е ,че продаде и собствената си партия !!! Той може сега да продаде себе си на Москва , но дали ще искат да го приемат ????
36
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Комунистите много ги е страх от Плевнелиев бе !!! И насън се стряскат и не спират да лаят срещу него !!! Много долно племе това комунистите , бежанците са цвете в сравнение с тях !!!!
35
3
 
3
 
! Отговори
воин.бг преди 7 години
Първанов - агент Гоце ,Тройния шлем да бъде изправен пред Военен съд за Държавна измяна по време на мандатите му : Спря модернизацията на Армията и нейното развитие Провали всички Енергийни проекти ,осигуряващи независимос на България !!!! И всичко това в услуга на чужда държава - Русия !!!!
34
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съгласен съм с другаря, че на толкова *** народ мъдър президен не му трябва.
33
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
По-голяма излагация от чембероносителя, май не сме имали. Може би само първият - Ж.Ж. му е конкурент. Не му пиша името, защото тук има някаква странна цензура, точно на обратното, на това, което пише в Конституцията за свободата на словото.
32
8
 
6
 
! Отговори
аноним преди 7 години
Плевнелиев е най - добрия президент досега !!!!! Не излъга нито веднъж по какъвто и да е въпрос, българин е ,а не долен руски слуга и *** / Първанов ни разказа играта / Не ни интересуват ,какви интриги правят смешните ПАРТИИ !!!!!!
31
5
 
3
 
! Отговори
таня преди 7 години
Плевнелиев ще спечели убедително изборите наесен !!!! Ще се яви ,като независим кандидат !! Партиите ще изядат шамарите ......
30
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По инерция всички продължават да мятат тор по президентът. Явно всички политически сили са изградили кампаниите си на торохвърляне по опонента, ако няма опонент да се торохвърля по който падне. Бил такъв, бил онакъв, но без да се предлага алтернатива. Очаквам да спечели този кандидат който успее да изхвърли повече тор отколкото падне върху него. За съжаление такъв майстор на торохвърлянето въобще не е нужен в президенството.
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоце толкова смъкна летвата, че нямаше друга възможност, освен Плевнелиев да се извиси над него, и естествено да поеме критики от всички б-оклуци.
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калфин...нещастни сте всички в АБВ.И спрете да плюете по Плевнелиев.За първи път държавата има евроориентиран президент, който е приет навсякъде на Запад.Но, вие си искате Гоце, който цяла Европа спря да го кани и беше ходил само в Русия и С.Корея.Но...вие в АБВ сте си такива...руски агенти.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Името на новият президент обединител еАльоша Мехмедов Мангустов Иванов
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много тъжно е, че изборът отново е предрешен
25
1
 
1
 
! Отговори
боец от шотландия преди 7 години
Единствените дето им е важен президента ,са милиционерите в НСО ,както останалия слугинаж около тях,тръпнещи в очакване на големи пенсии и привилегии.
24
0
 
2
 
! Отговори
Ашколсум преди 7 години
Интереса на медиите се увеличавал, разбирай всеки ден продажните журналета ме бутат на първа страница. И за това -нека аз съм президент. На това му се вика "голям шлем" - с 3% подкрепа, според цоциолозите, да яхнеш пак държавата. Веднага им давам титлата "Остап Бендер" ако я свършат тази работа. Според мен пък точно тези, които хем браха плодовете на властта, хем искат да придобият "опозиционен" дивидент ще са губещи на изборите. Властта - убава, оговорността - акана. Въжеиграчи.
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахах, а кой е избираем? Агент Гоце, човека голям шлем??? Руската ***! Като настине Москва и Гоце киха :))))
22
3
 
3
 
! Отговори
Манолов преди 7 години
А що бе Калфин скри злоупотребите в Балнеохотелите-"ПРО"-ЕАД на Христо Рангелов прокуриста,Наско Димитров директор клон Баня? А кьв е тоя крадец Георги Стоичков оитай в Павел баняНовата Министьрка веднага да ги маха че идва ДАНС!