Прегрупиране: АБВ, Гергьовден и НС – в общ съюз

Прегрупирането бе наречено парламентарен съвет
30 май 2016 16:37,
20
Прегрупиране: АБВ, Гергьовден и НС – в общ съюз
Снимка: архив Булфото

Нов политически съюз обявиха АБВ и две от формациите в групата на БДЦ - "Гергьовден" и Народен съюз. Поредното политическо обединение бе представено официално от представители на трите формации.

Съюзът бе обявен от депутата Светлин Танчев, който в миналия мандат на парламента беше народен представител от ГЕРБ, в този влезе като избраник на Николай Бареков в ББЦ, а сега е част от Народен съюз.

"Създава се политически и парламентарен съвет между АБВ, Народен съюз и Гергьовден", каза той. Танчев обясни, че обединението ще подготвя законодателни инициативи и ще контролира изпълнителната власт.

Основните сфери на взаимодействие между трите формации щели да бъдат борбата с корупцията, съдебната реформа, социалната политика, демографското развитие, външната политика и националната сигурност.

Танчев съобщи, че трите политически сили ще изтеглят и преразгледат внесените по отделно законодателни инициативи, за да паснат на политиката на съвета.

Зам.-шефът на АБВ Румен Петков обясни, че трите партии няма да правят коалиция, а създаденото обединение вероятно ще се разшири с още формации.

"Неслучайно говорим за съвет. Ние запазваме идентичността си, но стремежът ни е да запазим тази алтернатива на властта, която липсва", каза още зам.-шефът на АБВ.

Светлин Танчев пък се възмути, че все още няма кандидати за президент и че вероятно те ще бъдат обявени в навечерието на предизборната кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Тосподи , дай акъл на тоз народ, нали си българин. Разни кр...етени се гаврят с него. Докога? Това не България, а ***. Жалко, много жалко, че един народ доказал себе си повече от 14 века изведнъж се скапа.
15
0
 
3
 
! Отговори
до предишния преди 7 години
Така е, но имат най-важното (за тях) - апетит!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито са комунисти, нито са либерали. Нито са леви, нито са десни. Нито националисти, нито интернационалисти. Нямат идея. Нямат позиция.Зайци. Политическа протоплазма.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДИМИТРОВДЕН НЯМА ЛИ? БЕЗ НЕГО СА ЗАГУБЕНИ
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЯКОЛКО НУЛИ КАТО ГИ НАРЕДИШ ЕДНА ДО ДРУГА ПАК НУЛА СЕ ПОЛУЧАВА. ВИЖ АКО ИМА ОТПРЕД ЕДИНИЦА т.е. ГОЛЯМА ПАРТИЯ, ТОГАВА СТАВА ПО- ДОБРЕ.
11
0
 
6
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Политическите мишоци не ги свърта !Идват избори и на тях ще лъсне голия им *** !Каквито и "коалиции" да правят , от рода двама се обединяват с трима ...все тая ....няма да стана 5 , а трима!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже господи и тия нещастници са се взели на сериозно . С какво сме заслужили такива потурковци да се натискат за власт и народа да страда .
9
1
 
4
 
! Отговори
пояснение преди 7 години
До ВинетуМислят си, че ще я докарат до заветните 4 %. А за президентските се надяват на ДПС. 15% са това. Плюс техните 4 ....
8
0
 
8
 
! Отговори
зевзек преди 7 години
Прегрупиране, пребоядисване и въртележки до заветните 4 %. Явно предсрочни избори идват. Някой от хората в тази поредна коалиция минаха през СДСта, ГЕРБ, патриоти се пишеха, либерали, глобалисти, сега при Гоце. Не че той не завъртя фурнаджийската лопата еН на брой пъти.Ако могат да разчитат на 30-40 хиляди "хранени хора", останалото зависи от хранените журналета по 3.14 - и хоп Марийка на парламент. У политиката гладно нема.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без АБВ.И реформаторите без Куневица.Ако двете формации не спазят тези прости изисквания, по добре да не се явяват на избори. Нямат шанс.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, тарикатите се обединяват значи задават се избори. АБЕ ХУБАВО СИ Е В ПАРЛАМЕНТА - СВЕТЛИН ТАНЧЕВ И ДИЛОВ СИН ТРЯБВА ДА СА ПАК ДЕПУТАТИ. Внимавай глупав народе за кого ще гласуваш!!!!!!!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз и досега не мога да си обясня, какво е това самочувствие у АБВ, че щели дори президентски избори да печелят. Те едвам влязоха в парламента с над 4 %, искали управлението на държавата. Били реалната алтернатива??? Доскоро бяха в управлението, какви са тези смешни твърдения, ум да ти зайде.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коалицията ще се казва, гоце ковачки-син
3
1
 
14
 
! Отговори
Павлин преди 7 години
Няма как да не бъда щастлив, че *** се обединяват и им лъсват всички минуси :) Самоубийстов по особенно жесток начин - ДОВИЖДАНЕ!
2
1
 
17
 
! Отговори
Az преди 7 години
Партии като Гегьовден най-много заслужават да бъдат забранени. Все пак проституцията е незаконна...не и по начина, който те го правят.
1
1
 
13
 
! Отговори
Винету преди 7 години
Какви са тези смешници? И какво си мислят, че ще направят - ще излъчат обща кандидат президентска двойка, която ще заеме 9-то място, например.