След Brexit-а депутатите в спор: САЩ, ЕС или СССР...

Англия прие тезите на "Атака", заяви щастливият Сидеров
24 юни 2016 15:07,
163
След Brexit-а депутатите в спор: САЩ, ЕС или СССР...
Снимка: БТА

Решението на британците да напуснат Европейския съюз не спира да провокира различни коментари от страната на партиите и депутатите в парламента. Заедно с прогнозите накъде върви Европа те намесиха и влиянието на великите сили в процеса.  

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров лансира тезата, че зад Brexit-а стоят интересите на САЩ. "Великобритания винаги е била подводницата на САЩ в ЕС. Щом тя се измъква,  това значи, че може би се готви нещо не добро за ЕС от страна на САЩ", каза националистът. Той допълни, че ако екипът на Хилъри Клинтън влезе в Белия дом, нещата ще се усложнят. "Това е екип от ястреби, които искат засилване на санкции срещу Русия, търсят провокации, дрънкане на оръжие и превръщане на нашите страни България, Румъния до Прибалтика в един фронт срещу Русия. Това е опасно за България", каза Сидеров.  

Затова, според него, излизането на Великобритания е свързано с антиевропейски план на САЩ. "Те поощряват всичко, което разбива Европа, те искат слаба Европа", каза още националистът.  

Сидеров обясни, че България повече губи, отколкото печели от ЕС. "Последната година статистиката сочи, че постъпленията от ЕС са 325 млн. евро, нашият членски внос е над 450 млн. евро. Значи със 100 милиона повече даваме,  отколкото взимаме. Да не говорим за останалите двойни стандарти - на Турция се дават  6 милиарда евро, защото Ердоган е рекетьор, а за нас само забележки и критики", каза още лидерът на "Атака".  

Получи се парадокс - Англия прие тезите на "Атака", заяви Сидеров в декларация от парламентарната трибуна.

В декларация от парламентарната трибуна реформаторът Мартин Димитров намеси Русия и СССР. "Къде хората живеят по добре - в Европейския или в Евразийския съюз?", попита той и допълни: " За разлика от Съветския съюз Европейският съюз е място, където можеш да влезеш доброволно и да го напуснеш по желание", каза депутатът.  

Според него посланието на референдума е, че ЕС трябва да се промени, бюрокрацията да се намали и да се постигне истински общ ефективен пазар.  

БСП направи изявление пред медиите заради решението на британците. Соцлидерката Корнелия Нинова нарече вота урок, след който ЕС трябва да започне да се променя. "Предстои дълъг процес по реалното оттегляне на Великобритания, но ние искаме в процеса на тези преговори правителството категорично да защити интересите на онези 250 000 българи, които живеят във Великобритания", каза Нинова.  

Социалистите настоях да започне и анализ за това как излизането на Великобритания ще се отрази на България.  

"Гражданите на Великобритания дадоха оценка на сегашния ЕС", коментира и лидерът на ДПС Мустафа Карадъйъ. Според него вотът на британците е знак за европейските политици и държави да намерят формулата, за да се постигне по-дълбока мотивация за по-голяма интеграция в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СССР вече нме съществува. Има Русия.
114
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Имаме съвсем неадекватни коментари като 141: "От къде на къде "правителството ще защитава интересите на 250 000 българи, които живеят във Великобритания"?," Правителството е длъжно да защитава интересите на българските граждани, независимо къде живеят. Американците от край време използват самолетоносачи за тази цел, а ние, като нямаме такива, да се задоволим само с дипломация.
113
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашият квартал ще правим референдум за присъединяване към Русия !
112
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите в чужбина са с български паспорти и могат да се махнат от Англия където искат .Да му мислат англичаните дето със 100 паунда ще се обменат за 1 евро .
111
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе този вот е маниполиран със сигурност !
110
3
 
3
 
! Отговори
Хуйнелия преди 7 години
О къде на къде "правителството ще защитава интересите на 250 000 българи, които живеят във Великобритания"?, бе ***?Да си живеят там, те не са българи,друго правителство управлява там тези родоотстъпници, те дори не щат и българи да ги наречеш.
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми що англия да налива, а то да изтича по дупките без дъно в името на тарикатката гърция. А БГ нека се прави на велика, да подбишква народа си в името на потупване по рамото, че плащаме чужди борчове. Глейте пенсиоте на гърците, глейте наще и се смейте, ако ви е смешно. Обаче какви само приказни имения имат българите из гръцко! Някои бг-ри де, баш евроатлантиците. Уникално положение, уникално разпределение на благата. След 500 години нещо може и да се промени. Биологически сигурно е.
108
0
 
0
 
! Отговори
както и да е преди 7 години
До ШибиРибиКато не си прочел договорите и не си информиран, не се бутай в дискусията. Картата ти показвала първични инстинкти... Някакъв межуушен шум за Унгария... омФг. Разсмя ме.
107
1
 
0
 
! Отговори
алфа сова рисърч преди 7 години
Това, как са гласували хората според образованието и възрастта, е въпрос на социология, т.е. на предположение. Същите социолози дадоха прогноза 45 на 55, а стана 52 на 48. Толкова за достоверността им: +- 14%. Екзитпол нямаше, за да имаме по-точна картина. От друга страна е очебийно, че за Брекзит гласуваха британците,а против - мигрантите, за - средната класа и работниците, против - маргинали и милионери... Стига вече с този черен пиар. Глас народен, глас Божи.
106
1
 
6
 
! Отговори
xe xe преди 7 години
аз не знам за друга държава в която да има депутати, партии и дебати у парламента за СССР .... щеше да е смешно ако не беше толко жалко и малоумно
105
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От Острова ще тръгне нов соц. ЕС се тресе точно поради прогнилите греди на просташки алчната т.нар. демокрация. У лево, господа, у лево. Нищо повече и по-приемливо не измислихте от чичо си Маркс. Влезте в час и почвайте да четете. И умната!
104
2
 
2
 
! Отговори
реформа преди 7 години
Шибириби, ти просто си част от групата на тия, които нищо не схващат. При това не само същината на дебата, а съвсем нищичко. Бедни ми, Смехурко. Я кажи, кой кого ще атакува, ако го няма Юнкер да му държи чатала на врата, да се посмеем малко! Как ли пък Швейцария все още не е атакувала никого? Сигурно ще е тия дни, а? Сядай да четеш серията от договори за евроинтеграция и тезите на брекзитерите, да разбереш с кое по-точно не са съгласни хората, и за какво ВЪОБЩЕ става въпрос.
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПодкрепям, реферемдум и независимост за ж.к. Люлин !!!Свободен Люлин !!
102
1
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 125,извинявай тогава, радвам се, че си се хванал и си успял да направиш каквото си пожелал. Ако имаше повече такива хора, дето действат без да пискат, може би нямаше да си ги говорим тия врели некипели
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега миещият паметници може да се пробва да губернатор на Англия, която след разпада на Великобритания ще стане щат на Индия. Щом има толкова много симпатизанти там.
100
4
 
9
 
! Отговори
dp преди 7 години
Английските селяни (да, малките селища гласуваха за излизане, големите градове - обратното)си вкараха автогола който агитацията им беше приготвила, добре.В първия момент всякакви националисти и съветски слуги ще надигнат глава разбира се,ей го Сидеров кви ги дъдри.Но след само няколко месеца като се види какво значи за Англия излизането - вече парите имзагубиха 11% от стойността си - хората ще разберат масово кое е за тяхно добро.
99
1
 
8
 
! Отговори
реформа преди 7 години
Наслушах се на непохватни коментари от т. нар. ни елит - стар, нов, от статуквото или несистемен. Почти нищо смислено не можаха да артикулират. Губи им се смисъла на целия дебат. На един пък война му се привидяла, сякаш отказа да стоиш под опеката на Юнкер означава и отказ от международното право. И без ЕК всички щели да се хванат за гушите като ***. Елитистки изхвърляния на неелитни мозъци.Европа има нужда от нов проект с по-добра структура и вероятно това, което се случи, е за добро.
98
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 118. ПЕШКО НЕ СЪМ БИЛ ШАПКАР А РАБОТЕХ В ЕЛЕКТРОКАРНИЯТ ЗАВОД В СОФИЯ КАТО ШЛОСЕР МОНТЬОР. ЗАПЛАТАТ МИ БЕШЕ 350 ЛЕВА. ТОГАВА БЯХ НА 25 ГОДИНИ. НИТО ПИЕХ НИТО ПУШЕХ НИТО ПО КУ.ВИ ХОДЕХ. ПРИ ОНЕЗИ НИСКИ ЦЕНИ НА ХРАНАТА СПЕСТЯВАХ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА СИ ЗАПЛАТА. 15 СТ. ТИПОВ ХЛЯБ 2.50 ЛВ. СИРЕНЕ. КАШКАВАЛ 3 ЛВ. МЕСО 2.50 ЛВ. СВИНСКО. ТОКА 2 СТ КВЧ. ЗАТОВА УСПЯХ ДА СПЕСТЯ ПАРИ ЗА КЪЩА И КОЛА. А ТЕЗИ ДЕТО СИ ЖИВЕЕХА НА ШИРОКО НИЩО НИТО СПЕСТИХА НИТО НАПРАВИХА. А СЕГА ХЕПТЕН НИЩО.
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, Днес Бг, си цензурират собствените статии. Днес Бг не ще забрави този ден! :Д
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
dnes.bg/slideshow.php?id=17856